Οι Jethro Tull γιορτάζουν τα 50ά γενέθλια

Οι Jethro Tull γιορτάζουν τα 50ά γενέθλια

Οι Jethro Tull γιορτάζουν τα 50 χρόνια από την ίδρυση τους με μία συλλογή 50 επιτυχιών τους, με μία μικρότερη 25 επιτυχιών τους και με μία σειρά τουρνέ.

Οι Jethro Tull εμφανίστηκαν το 1967 στο Μπλάκπουλ της Βρετανίας. Ξεκίνησαν με blues rock, ενσωμάτωσαν στον ήχο τους στοιχεία hard rock και κατέληξαν στη μουσική σφραγίδα τους, την prog (progressive) rock. Το Rolling Stone είπε γι’ αυτούς ότι είναι «ένα από τα πιο επιτυχημένα, από εμπορικής άποψης, και τα πιο εκκεντρικά μουσικά συγκροτήματα της prog rock». Έχουν πουλήσει πάνω από 60 εκατομμύρια δίσκους σ’ όλον τον κόσμο, έχουν 11 χρυσούς και πέντε πλατινένιους δίσκους. Φέτος, γιορτάζουν τα 50ά γενέθλιά τους. Με μία συλλογή 50 επιτυχιών τους, με μία μικρότερη 25 επιτυχιών τους και με μία σειρά τουρνέ.

Τα 50 τραγούδια τής τριών CD συλλογής «50 for 50» – κυκλοφορεί στις 25 Μαΐου από την Parlophone – διάλεξε, ένα-ένα, ο ιδρυτής της μπάντας, τραγουδιστής και φλαουτίστας Ίαν Άντερσον (το να πει κανείς ότι ο Άντερσον είναι εμβληματική φιγούρα της ροκ μουσικής είναι λίγο). Τα τραγούδια δεν ακολουθούν χρονολογική σειρά, στόχος είναι να σηματοδοτήσουν τις φάσεις της εξέλιξης του ήχου του συγκροτήματος. Βρίσκει κανείς εκεί τα πρώτα βήματα με έντονη επίδραση από το μπλουζ, όπως το «Nothing Is Easy» και το «Beggars Farm». Χαρντ ροκ επιτυχίες, όπως το «Aqualung» και το «Locomotive Breath». Κλασικά κομμάτια της προγκ, σαν το «Skating Away» και το «Critique Oblique». Αλλά και τραγούδια της φολκ, σαν το «Heavy Horses» και το «Songs from the Wood».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ