Vlada Dzyuba: Με 7 ευρώ την ημέρα αμειβόταν η 14χρονη καλλονή που πέθανε στην πασαρέλα

Vlada Dzyuba: Με 7 ευρώ την ημέρα αμειβόταν η 14χρονη καλλονή που πέθανε στην πασαρέλα

Περισσότερες λεπτομέρειες για το νεαρό μοντέλο που συγκλόνισε το χώρο της μόδας.

Συγκλονισμένος είναι ο κόσμος της μόδας (και όχι μόνο) με την είδηση για την 14χρονη καλλονή από την Ρωσία που πέθανε στην πασαρέλα, μετά από ένα εξοντωτικό 12ωρο fashion show στη Σαγκάη.

Οι γιατροί δήλωσαν ότι πέθανε από μηνιγγίτιδα που πυροδοτήθηκε από υπερκόπωση. Πέθανε από απόλυτη εξάντληση εν ολίγοις.

Η Vlada Dzyuba είχε όνειρο να γίνει supermodel. Και δούλευε όσο περισσότερο μπορούσε για να τα καταφέρει. Δυστυχώς όμως, αυτό τελικά της κόστισε την ίδια της τη ζωή. Η μητέρα της την είχε στείλει για 3 μήνες στην Κίνα να δουλέψει ως μοντέλο (κάτι συνηθισμένο στη Ρωσία).

Η κοπέλα είχε προσληφθεί με ένα συμβόλαιο που θυμίζει σκλάβους: ελάχιστα χρήματα, χωρίς ασφάλιση. Υποτίθεται ότι θα δούλευε 3 ώρες την εβδομάδα, όμως εκείνη φοβόταν ακόμη και να ζητήσει ιατρική βοήθεια.

Για την ακρίβεια, όπως αναφέρει η Mirror, αμειβόταν με 6,30 λίρες (7 ευρώ|) την ημέρα, καθώς η Vlada υποχρεούτο να πληρώσει η ίδια τα αεροπορικά εισιτήρια, τα ξενοδοχεία και το φαγητό της.

Η μητέρα της άτυχης καλλονής, η κα Dzyuba, η οποία δεν πρόλαβε να δει τη κόρη της ζωντανή, μίλησε στο λέγοντας. «Μου έλεγε στο τηλέφωνο “Μαμά είναι πολύ κουρασμένη. Μου λείπει ύπνος!”. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ από την αγωνία μου και συνεχώς την παρακαλούσα να πάει στο νοσοκομείο».

Η οικογένεια της Vlada έχει έρθει σε επαφές με την αρχές της Ρωσίας προκειμένου να την βοηθήσουν να βρει απαντήσεις για το της Vlada.

Τι υποστηρίζει το πρακτορείο της στην Κίνα

«Λυπούμαστε που χάσαμε έναν άγγελο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση του πρακτορείου ESEE στη Σανγκάη στο αντίστοιχο του Twitter, το κινεζικό Weibo, επισημαίνοντας ότι η Εβδομάδα Μόδας της Σανγκάης ολοκληρώθηκε στις 18 Οκτωβρίου και η νεαρή ένιωσε αδιαθεσία έξι μέρες αργότερα και ενώ είχε αναλάβει άλλη επαγγελματική υποχρέωση.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του πρακτορείου Ζενγκ Γι δήλωσε στην κρατική Global Times ότι το μοντέλο εργαζόταν το νόμιμο καθημερινό οκτάωρο κατά την δίμηνη παραμονή του στην Κίνα πριν από τον θάνατό του.

«Η Ντζιούμπε είχε 16 διαφορετικές δουλειές στη διάρκεια της δίμηνης παραμονής της στην Κίνα και έκανε τακτικά διαλείμματα στη διάρκεια της εργασίας της», είπε στην εφημερίδα ο Ζενγκ.

Πηγή: star.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ