Τζουνέιτ Άρκιν: Πέθανε ο διασημότερος Τούρκος ηθοποιός όλων των εποχών

Τζουνέιτ Άρκιν: Πέθανε ο διασημότερος Τούρκος ηθοποιός όλων των εποχών

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο διάσημος Τούρκος ηθοποιός Τζουνέιτ Άρκιν

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο διάσημος Τούρκος ηθοποιός Τζουνέιτ Άρκιν

Ο Αρκίν πέθανε σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης μετά από καρδιακή ανακοπή σε ηλικία 85 ετών και η Τουρκία αποχαιρετάει έναν απο τους πιο γνωστούς πρωταγωνιστές της.

Ο ηθοποιός, ο οποίος χάρισε στην τουρκική κινηματογραφική βιομηχανία πολλές υπερπαραγωγές, πέθανε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε μετά από καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί στο σπίτι. Ο βετεράνος ηθοποιός, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Fahrettin Cureklibatur, γεννήθηκε το 1937 στην κεντρική επαρχία Εσκισεχίρ και έπαιξε σε περισσότερες από 300 ταινίες.

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής της Κωνσταντινούπολης, ο Aρκίν άφησε τη δουλειά του ως γιατρός για να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο. Ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός και μετρ των πολεμικών Τεχνών είχε παίξει σε δεκάδες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές και θεωρείται ευρέως ένας από τους πιο εξέχοντες Τούρκους ηθοποιούς όλων των εποχών.

Στις αρχές της καριέρας του, έγινε γνωστός για τους ρόλους του σε ιστορικά δράματα που διαδραματίζονταν κατά τους πρώτους αιώνες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και των Σελτζούκων της Ανατολίας. Ενώ γνώρισε επιτυχία με τις ταινίες δράσης, συμμετείχε επίσης σε πολιτικές ταινίες στα τέλη της δεκαετίας του 1970, η πιο διάσημη από αυτές ήταν η Τριλογία του Αδάμ σε σκηνοθεσία Remzi Aydın Jöntürk.

Στη δεκαετία του 1980, ο Arkın έγινε γνωστός στο εξωτερικό μέσα απο την ταινία «Ο άνθρωπος που σώζει τον κόσμο», γνωστός και ως «Τουρκικός Πόλεμος των Άστρων» (Dünyayı Kurtaran Adam) μια χαμηλού προϋπολογισμού ταινία επιστημονικής φαντασίας πολεμικών τεχνών.

Το 1968 πήρε το καλλιτεχνικό όνομα και γνώρισε την Betül Işıl, την κόρη μιας πλούσιας οικογένειας που είχε μια εταιρεία κατασκευής πλακιδίων. Εκείνη ήταν απόφοιτος πανεπιστημίου στην Ελβετία κι εργαζόταν ως αεροσυνοδός εκείνη την εποχή. Αρραβωνιάστηκαν το 1969, παντρεύτηκαν το 1970 και χώρισαν το 1971. Λίγο αργότερα, ξαναπαντρεύτηκαν και απέκτησαν δύο γιους. Η σύζυγος και οι γιοι του έχουν πρωταγωνιστήσει σε πολλές από τις ταινίες του.

Πηγή: newsbomb.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ