Το «Ξύλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο»: Και όμως η αυθεντική Λίζα Παπασταύρου δεν ήταν η Βουγιουκλάκη (vid)

Το «Ξύλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο»: Και όμως η αυθεντική Λίζα Παπασταύρου δεν ήταν η Βουγιουκλάκη (vid)

Η πρωταγωνίστρια της θεατρικής παράστασης, Άννα Καλουτά, δεν έπαιξε ποτέ στην ταινία. Γιατί πήρε τη θέση της η Αλίκη Βουγιουκλάκη;

Το «Ξύλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο» είναι από τις πιο γνωστές και επικερδείς ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Προβλήθηκε τη σεζόν 1959-1960 και έκοψε 239.530 εισιτήρια, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση, ανάμεσα από 52 ταινίες, στη σχετική λίστα.

Πρόκειται για μία αισθηματική κωμική ταινία, σε σενάριο και σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου και παραγωγή της Φίνος Φιλμ, στην οποία πρωταγωνιστούν οι: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ και Χρήστος Τσαγανέας.

Όπως πολλές ταινίες της τότε εποχής, πριν μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη πέρασε από το θεατρικό σανίδι και έκανε τη δική της επιτυχία και εκεί.

Μάλιστα, οι ηθοποιοί που υποδύονταν τους ρόλους πρωταγωνιστούσαν και στην ταινία. Αυτό όμως δεν τηρήθηκε σε όλες τις περιπτώσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα «Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο». Η πρωταγωνίστρια της θεατρικής παράστασης, η Άννα Καλουτά, δεν έπαιξε ποτέ στην ταινία και τη θέση της πήρε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Ο λόγος;

Το έργο ανέβηκε στη σκηνή το 1944. Τότε το ρόλο της Λίζας Παπασταύρου είχε η Καλουτά, σε ηλικία 26 ετών. Στον κινηματογράφο μεταφέρθηκε το 1959 και η ηθοποιός ήταν ήδη 40 χρονών. Ως εκ τούτου δεν μπορούσε να υποδυθεί τη μαθήτρια και την αντικατέστησε η Βουγιουκλάκη.

Ο ρόλος της μαθήτριας εκτόξευσε την Αλίκη και την έκανε σταρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη ταινία συναντήθηκαν για πρώτη φορά η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Μάνος Χατζιδάκις. Μια συνάντηση που έμελλε να γίνει η αρχή μακρόχρονης συνεργασίας, καθώς οι δυο τους συνεργάστηκαν στη συνέχεια και σε άλλες ταινίες.

Το σινγκλ της ταινίας, που περιείχε το «Γκρίζο γατί» (πιο γνωστό ως «Νιάου, βρε γατούλα») και το «Έχω ένα μυστικό», έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και αποτέλεσε τον πρώτο χρυσό δίσκο στην Ελλάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ