Εικόνες εγκατάλειψης: Μέσα στην έπαυλη που στέγασε την Coco Chanel και τον Winston Churchill

Εικόνες εγκατάλειψης: Μέσα στην έπαυλη που στέγασε την Coco Chanel και τον Winston Churchill

Εικόνες εγκατάλειψης στην έπαυλη που στέγασε Coco Chanel και Churchill.

Εδώ και μισό αιώνα, το εμβληματικό Rosehall στη Σκωτία έχει παραδοθεί στη φθορά του χρόνου. Δεν ήταν πάντα έτσι. Κάποτε είχε στεγάσει τον Βρετανό πρωθυπουργό Winston Churchill και τη σχεδιάστρια μόδας Coco Chanel.

Εικόνες από την έπαυλη που έζησε η διάσημη σχεδιάστρια μόδας Coco Chanel κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Όλα ξεκίνησαν από την περιέργεια ενός TikToker που βρέθηκε έξω από τη διάσημη έπαυλη στη Σκωτία.

Στην εμβληματική έπαυλη παραμένουν έπιπλα αντίκες, αποκόμματα εφημερίδων που χρονολογούνται πίσω στο 1942 και το 1953 και διάφορα αντικείμενα που βρίσκονται εκεί για χρόνια.

Η έκταση στο Rosehall, κοντά στο Lairg, αποτελούσε κάποτε το μυστικό σπίτι της Coco Chanel. Ζούσε εκεί τη δεκαετία του 1920 με τον εραστή της Hugh Grosvenor, τον δεύτερο δούκα του Westminster.

Πριν από οκτώ χρόνια, το 2014, θα γινόταν ξενοδοχείο. Οι διαπραγματεύσεις όμως ναυάγησαν και το κτίριο παραμένει ερειπωμένο. Εκτός από τον έρωτα της Coco Chanel, το εμβληματικό κτίριο είχε κάποτε στεγάσει και τον Βρετανό πρωθυπουργό Winston Churchill.

Το μυστικό καταφύγιο της Coco Chanel εξακολουθεί να είναι γεμάτο από πολυτελή αντικείμενα που ανήκαν στο παρελθόν στη διάσημη σχεδιάστρια μόδας. «Το σπίτι μυρίζει ακριβώς όπως το Chanel No.5» είχε σχολιάσει ο Matt που εντόπισε το εγκαταλελειμμένο ακίνητο πίσω στο 2020. Είχε ανεβάσει βίντεο στον λογαριασμό του στο YouTube και το κανάλι του Finders Beepers.

«Σε ένα δωμάτιο υπήρχαν μπουκάλια μπίρας και σέρι, καθώς και βαρέλια γεμάτα κρασί. Ήταν πραγματικά συναρπαστικό να σκεφτώ ποιο θα μπορούσε να ήταν το τελευταίο άτομο που έπινε από αυτά τα μπουκάλια» σχολίασε ο Matt που ανέβασε το βίντεο στα social media. «Το μέρος ήταν φανταστικό. Το να έχω την ευκαιρία να μπω μέσα ήταν πραγματικά τρελό».

Η εμπειρία τρόμου

Τον ενθουσιασμό του επισκίασαν οι παράξενοι θόρυβοι που άκουσε μέσα στην εγκαταλελειμμένη έπαυλη. Το σπίτι αποτελείται από 22 δωμάτια. Χτίστηκε το 1873, αφού ένα σπίτι στην ίδια τοποθεσία είχε καταστραφεί σε πυρκαγιά.

Η Coco Chanel, που έφυγε από τη ζωή το 1971, ήταν ερωμένη του δούκα μεταξύ 1924 και 1930. Πέρασε αρκετά καλοκαίρια στο συγκεκριμένο καταφύγιο, αναλαμβάνοντας τη διακόσμηση του χώρου. Σε κάθε δωμάτιο χρησιμοποίησε ταπετσαρία, εμπνευσμένη από το διαμέρισμά της στο Παρίσι.

Σε αυτή την έπαυλη έμεινε το 1928 και ο Βρετανός πρωθυπουργός Winston Churchill για να αναρρώσει από την ασθένειά του.

Το Rosehall, που δεν είχε κατοικηθεί από το 1967, ήταν ένα από τα πιο ακριβά ακίνητα στη Σκωτία όταν διατέθηκε προς πώληση το 2015. Αγοράστηκε στα τέλη του 2020, με τις εργασίες ανακαίνισης να μην έχουν ξεκινήσει ακόμα.

Στο ίδιο σημείο βρέθηκαν πρόσφατα και άλλοι χρήστες που ανέβασαν βίντεο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media. Βλέπει κανείς μια σκουριασμένη κουζίνα, που πιθανότατα θα ήταν η κουζίνα της Coco Chanel, και σκουπίδια διάσπαρτα στο πάτωμα.

Σε ένα από τα δωμάτια διακρίνεται και ένα κόκκινο καρότσι που φέρει την επιγραφή Rosehall, καθώς και ένα μείγμα ξεχασμένων επίπλων του πρώην ιδιοκτήτη.

@abandoned.scotland Coco chanels abandoned mansion #fyp #foryoupage #foryou #abandoned #scotland #chanel ♬ Summer Background Jazz – Jazz Background Vibes

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ