Πέθανε η ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη (pics,vids)

Πέθανε η ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη (pics,vids)

Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεσε to10.gr στην Google

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη. Η είδηση έγινε γνωστή από τη σκηνοθέτη Πέτρα Τερζή, με το Σπίτι του Ηθοποιού να επιβεβαιώνει την είδηση του θανάτου της.

Διαβάστε επίσης: Netflix: Νεκρή μέσα στο σπίτι της πασίγνωστη ηθοποιός – Η ανακοίνωση του μάνατζέρ της

Η Κατερίνα Χέλμη, που έφυγε από τη ζωή στα 83 της χρόνια, είχε υποδυθεί την αντίζηλο της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία «Η αγάπη μας».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Το Σπίτι Του Ηθοποιού (@actorshouse_official)

Η ατάκα του ρόλου της «Τσακίσου» στην ταινία «Η αγάπη μας», του 1968, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ έχει μείνει στην ιστορία.

Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε το 1957 στην ταινία «Μπαρμπαγιάννης ο κανατάς». Η μεγάλη επιτυχία για την Κατερίνα Χέλμη ήρθε με τη συμμετοχή της στην ταινία «Τα κόκκινα φανάρια».

«Μη φύγεις Ντόρη, θα φαρμακωθώ»

Η ατάκα της «Μη φύγεις, Ντόρη, θα φαρμακωθώ» στην εμβληματική ταινία έχει γράψει ιστορία.

Στη διάρκεια της καριέρας της πήρε μέρος σε πάνω από 25 ταινίες και 4 τηλεοπτικές σειρές, ενώ ασχολήθηκε και με τη συγγραφή αρκετών βιβλίων.

Σύζυγός της ήταν ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος. Σε αντίθεση με τον σύζυγό της, ο οποίος ήταν στενός φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή και διευθυντής του Ιδρύματος Καραμανλή, η Κατερίνα Χέλμη δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ. Ήταν μέλος της Επιτροπής Συνδικαλιστικού Επιστημόνων-Καλλιτεχνών.

Στις δημοτικές εκλογές του 1994, η Κατερίνα Χέλμη είχε εκλεγεί δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με την παράταξη του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Πηγή: In.gr

Προσθήκη ως προτεινόμενη πηγή στη Google
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ