Η αστυνομία εξετάζει απάτη ύψους 25 εκατομμυρίων με θύματα και αστέρες της Premier League!

Η αστυνομία εξετάζει απάτη ύψους 25 εκατομμυρίων με θύματα και αστέρες της Premier League!

Τριάντα ένας ποδοσφαιριστές, ανάμεσά τους οι Ρίο Φέρντιναντν και Γουέιν Ρούνεϊ έπεσαν θύματα μιας επενδυτικής εταιρείας που τους οδήγησε σε τεράστιες οικονομικές απώλειες.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για απάτη ύψους 25 εκατομμυρίων λιρών μιας εταιρείας επενδύσεων που βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου σχετιζόμενου με πωλήσεις. Πελάτες σε αυτήν επιχειρήση 31(!) ποδοσφαιριστές μερικοί εξ’ αυτών με τεράστια καριέρα στην Premier League!

Η αστυνομία του Λονδίνου δήλωσε ότι ερευνούσε τις δραστηριότητες της Kingsbridge Asset Management για κατηγορίες περί εξαπάτησης «εύπορων πελατών» μεταξύ του 1992 και του 2010. Πολλοί ποδοσφαιριστές δήλωσαν ότι έχουν εξαπατηθεί επενδύοντας χρήματα υπό λάθος καθοδήγηση. Στη λίστα των… εξαπατημένων και οι Γουέιν Ρούνεϊ, Ρίο Φερντιναντ, Άντι Κοόυλ, Ρόμπι Σάβατζ, Μάρτι Κίον και Ντάνι Μέρφι.

Ο επιθεωρητής Perry Stokes δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Τον Δεκέμβριο του 2017 ξεκινήσαμε μια νέα έρευνα για καταγγελίες περί απάτης στις οποίες εμπλέκεται η Kingsbridge και οι συνεργαζόμενες εταιρείες. Συνωμότησαν μαζί για να κάνουν κατάχρηση της θέσης εμπιστοσύνης τους, με σκοπό να εξαπατύσουν τους πελάτες τους προς ίδιον όφελος. Τους ξέθεσαν έτσι σε σημαντικές οικονομικές απώλειες, την στιγμή που η εταιρεία πραγματοποίησε σημαντικά οικονομικά οφέλη. Οι απώλειες ανέρχονται σε πάνω από 25 εκατομμύρια λίρες»!

Ο κ. Στόουκς δήλωσε: «Έχουμε δει τις καταστροφικές συνέπειες των θυμάτων. Ήρθαν τα πάνω – κάτω στη ζωή τους. Οι οικονομικές επιπτώσεις έχουν καταστρέψει οικονομικά μερικά από τα άτομα που έχουν εμπλοκή».

Οι επενδύσεις ήταν ευρεύου φάσματος και περιελάμβαναν και αγορές σε ακίνητα στο εξωτερικό. Οι αρμόδιοι ντετέκτιβ συνέλαβαν τρεις υπόπτους την Πέμπτη (27/04) κατά τις επιδρομές που πραγματοποίησαν. Ένας άντρας ηλικίας 61 ετών συνελήφθη για υποψία συνομωσίας και εξαπάτησης στο Μπλάκμπερν και δύο άνδρες, ηλικίας 60 και 38 ετών, συνελήφθησαν στο Νότιγχαμσαιρ. Όλοι απελευθερώθηκαν μετά από σχετική έρευνα.

Οι πελάτες της Kingsbridge, συμπεριλαμβανομένων παικτών του γκολφ, του κρίκετ, 31 ποδοσφαιριστών και αρκετών προπονητών, δήλωσαν ότι έχασαν συνολικά περίπου 25 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Στόουκς διευκρίνισε τα εξής: «Οι πελάτες δήλωσαν ότι οι επενδύσεις ήταν χαμηλού κινδύνου, αλλά το ρίσκο αποδείχθηκε πολύ υψηλό και οι πελάτες εκτέθηκαν σε σημαντικό ρίσκο. Δεν μιλάμε για μια χούφτα επενδύσεων, μιλάμε για πολλά». Αρνήθηκε, ωστόσο, να δώσει λεπτομέρειες για τα θύματα.

Η Peters & Peters Solicitors, αντιπροσωπεύει μια ομάδα 45 πρώην ποδοσφαιριστών της Premier League, οι οποίοι συγκαταλέγονται μεταξύ των 122 επενδυτών υψηλού κεφαλαίου που οδηγούν την Kingsbridge στα δικαστήρια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ