Οι ομορφιές της Λήμνου

Οι ομορφιές της Λήμνου

Δείτε εικόνες από τη Λήμνο, ένα από τα πιο ήρεμα και γαλήνια νησιά της Ελλάδας.

Η Λήμνος είναι ένα ελληνικό νησί στο βόρειο τμήμα του Αιγαίου Πελάγους, όπου κυριαρχεί η ειρήνη, η ηρεμία και η απλότητα.

Το τοπίο του νησιού μοιάζει με τις θέσεις και τα τοπία των πιο ποιητικών ταινιών που ασχολούνται απαλά με το χρόνο, το χώρο και την ύπαρξη.

Η ισορροπία και η απλότητα είναι αυτό που πραγματικά ακτινοβολεί το νησί.

Κάπως έτσι αισθάνεσαι.

img_2138

Terra Sigillata

Το Terra Sigillata είναι ένας όρος με τουλάχιστον τρεις διακριτές έννοιες: ως περιγραφή της μεσαιωνικής φαρμακευτικής γης.

Δεν θα μπω σε ιατρικές λεπτομέρειες, το επιχείρημά μου είναι ότι η Γη, για τους λαούς της Λήμνου, πάντα θεωρείται ιερή.

Το Terra sigillata μεταφράζεται αρκετά κυριολεκτικά ως σφραγισμένη γη και παίζει σημαντικό ρόλο στην ιστορία της κεραμικής.

Το σφράγισμα σημαίνει ένα πολύ λεπτό ολίσθησης, ελαφρώς βουρτσισμένο πάνω σε γλάστρες για να τα σφραγίσει όταν καίγεται, χωρίς γλάσο μετά, αλλά αναφέρεται επίσης στη σφράγιση, καθώς η αγγειοπλαστική στην αρχαιότητα ήταν βαριά διακοσμημένη με σχέδιο σφραγίδας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία.

Το χρώμα του terra sigillata είναι κόκκινο καφέ και μπορείτε να το βρείτε ως Number 43 στον παγκόσμιο έγχρωμο άτλαντα, με το όνομα Terra Lemnia.

img_2018

Φλομάρια

Δεν είμαι ρεπόρτερ γαστρονομίας, αν και είμαι παραδοσιακός λάτρης και τα ζυμαρικά Φλομάρια είναι μια σπεσιαλιτέ από το νησί της Λήμνου.

Κόβονται σε πολύ ωραία κομμάτια, που παράγονται με τοπικά συστατικά, αλεύρι, αυγά και πρόβειο γάλα.

Μια φορά κι έναν καιρό το ζυμωτήριο, το άνοιγμα και η κοπή της φλομαρίας γιορτάζονταν ανάμεσα σε νοικοκυρές και φίλους.

Η καλύτερη περίοδος για να τα κάνετε είναι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, να τα αφήσετε να αναπνεύσουν και να στεγνώσουν κατάλληλα πριν τα προωθήσετε για να δώσετε πλούσια γεύματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

img_2093

Γλυκάνισος

Εντάξει. Ας πούμε ότι αυτό που τρώτε εδώ είναι καλύτερο από την θέα που έχετε ακριβώς μπροστά σας, πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτα να πει κανείς. Μην περιμένετε να το σερβιριστείτε στο GoSeeLeave. Πρέπει να πάτε να δείτε με τα μάτια σας και να δοκιμάσετε με τα ίδια σας χείλη!

Η Αθηνά είναι το κορυφαίο μυαλό, ο κύριος σεφ, ο πιο γλυκός από όλους.

Bymeli Hub

13537799_254864994893243_4454924263821591773_n

Μια σύγχρονη όαση στη μέση ενός παραδοσιακά ελληνικού, αλλά παρθένου χωριού αυτού του νησιού.

Βρίσκεται στη Νέα Κούταλη, ο πολυδιάστατος αυτός χώρος, λειτουργεί σαν μια αναπνοή φρέσκου αέρα στην ομορφιά της αιώνιας ταυτότητας της Λήμνου.

Ένας κόμβος για να συναντήσετε, να συζητήσετε, να δουλέψετε, να δείτε και να μάθετε, να αγοράσετε, να φτιάξετε και να ξανακάνετε, ένα σωστό στολίδι στο νησί, καταδύοντας στην παλαιότερη πολιτιστική ταυτότητα του προορισμού, με μια σύγχρονη οπτική γωνία.

Ρωτήστε για τη Μαρία Κουμιάνου! Μην περιμένετε έναν ανοιχτό τύπο γκαλερί πλήρους ημέρας. Απλά πηγαίνετε να ψάξετε για αυτή τη κυρία!

img_4231

Η έρημος

Βρείτε στη Λήμνο τη μόνη ευρωπαϊκή έρημο.

Ναι! Διαβάσατε έρημο.

Στη βόρεια πλευρά της Λήμνου, στο χωριό Γομάτι, βλέπουμε ένα μοναδικό και απροσδόκητο θέαμα, μια μικρή έρημο. Η περιοχή των 7 εκταρίων βρίσκεται μακριά από τη θάλασσα και έχει δυναμικούς θόλους, επηρεασμένους από την κατεύθυνση του ανέμου.

Άκου αυτό! Αναπτύσσονται λευκά κρίνα σε αυτή την έρημο!

Surf Club Κeros

img_2191

Λοιπόν, για να είμαι ειλικρινής, αυτό είναι κάτι απόλυτα μοναδικό. Δεν έχω δει ποτέ, στη ζωή μου, μια πολυτελή κατασκήνωση, κατασκευασμένη από σκηνές σαφάρι στη μέση του πουθενά και δίπλα στη θάλασσα! Ένα παρθένο θέαμα για να ανακαλύψετε!

Το Keros Surf Club, είναι μοναδικό, ένα ιδανικό καταφύγιο για όλους, αναζητώντας ειρήνη, άνεση και δραστηριότητες σερφ. Δεν χρειάζεται να πω πολλά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αυτό δεν είναι ένα θορυβώδες μέρος, αλλά ένα σημείο απαράμιλλης ποιότητας.

Το ηλιοβασίλεμα

Αργά η δύση φτάνει για ρούχα νέων χρωμάτων που περνάει σε μια σειρά αρχαίων δέντρων. Κοιτάζεστε, και σύντομα αυτοί οι δύο κόσμοι σας αφήνουν,
ένα μέρος ανεβαίνει προς τον ουρανό, ένα άλλο βυθίζεται στη γη, αφήνοντας εσάς, που δεν ανήκετε σε κανέναν, όχι τόσο απελπιστικά σκοτεινό, όπως εκείνο το σπίτι που είναι σιωπηλό, όχι τόσο ανελέητα που δίνεται στον αιώνιο όπως το πράγμα που γυρίζει σε ένα αστέρι κάθε βράδυ και ανεβαίνει – αφήνοντας εσάς (είναι αδύνατο να ξεμπλοκάρετε τα νήματα), την ίδια σας τη ζωή, δειλά και στέκεστε ψηλά και αυξανόμενα, έτσι ώστε μερικές φορές να μπλοκάρει και μερικές φορές να φτάνει έξω, μια στιγμή στη ζωή σας είναι μια πέτρα μέσα σου, και η επόμενη ένα αστέρι.

Πηγή: www.goseeleave.com

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ