Οι ομορφιές της Αστυπάλαιας

Οι ομορφιές της Αστυπάλαιας

Η Αστυπάλαια είναι ένα νησί με ανεξήγητη ενέργεια να διαπερνά τα γη, τη θάλασσα και τον ουρανό του. Βλέπετε, το νησί αυτό έχει στο σχήμα μιας πεταλούδας. Τώρα ας σκεφτούμε ένα λεπτό, ποιος δεν θα ερωτευόταν μια πεταλούδα; Ένα τοπίο που σου κόβει την ανάσα και του οποίου η ιστορία ξεκινάει στο πολύ μακρινό παρελθόν, […]

Η Αστυπάλαια είναι ένα νησί με ανεξήγητη ενέργεια να διαπερνά τα γη, τη θάλασσα και τον ουρανό του. Βλέπετε, το νησί αυτό έχει στο σχήμα μιας πεταλούδας. Τώρα ας σκεφτούμε ένα λεπτό, ποιος δεν θα ερωτευόταν μια πεταλούδα;

Ένα τοπίο που σου κόβει την ανάσα και του οποίου η ιστορία ξεκινάει στο πολύ μακρινό παρελθόν, τότε που η μυθολογία ήταν το μόνο μέσο για να έχεις γνώση ως προς ένα φαινόμενο. Μπορεί κανείς να φανταστεί πως ήταν το Προϊστορικό Αιγαίο Πέλαγος, όταν οι πρώτοι επισκέπτες, περαστικοί και κάτοικοι πάτησαν το πόδι τους στο νησί; Έπειτα, έρχονται τα ιστορικά γεγονότα για αυτό το μέρος, τα οποία έγιναν γνωστά μετά από χρόνια ανασκαφών και ανακάλυψης τα οποία συνθέτουν την ιστορία της Αστυπάλαιας. Λέγεται ότι, υπήρχαν εποχές που το νησί ήταν γεμάτο από πλούσια και άγρια βλάστηση.

Έπειτα ακολούθησαν η Νεολιθική εποχή, η Μινωική, η Μυκηναϊκή, η Φοινικική, η Αρχαϊκή, η Κλασσική, η Ελληνιστική, η Ρωμαϊκή, η Χριστιανική, η ανατολικοΡωμαϊκή, η Βενετσιάνικη και η Οθωμανική. Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες, δραματικές ή γεγονότα, τα οποία μπορείτε να βρείτε εύκολα διαβάζοντας ένα κατάλληλο βιβλίο ή ψάχνοντας στο ίντερνετ. Η Αστυπάλαια έχει αδιαμφισβήτητα μεγάλη ιστορία και κατάλοιπα της κάθε περιόδου είναι ορατά ακόμα και σήμερα στο νησί.

Πρέπει να περπατήσεις όλο το δρόμο μέχρι πάνω στο κάστρο, δεν θα ήθελα να το χαλάσω με τυπικότητες για το δρομολόγιο και συμβουλές που δεν έχουν σημασία μόλις φτάσεις εκεί. Απλά να φτάσετε μέχρι το κάστρο. Είτε μέρα είτε νύχτα. Στην υγειά σας!

Απλά νοικιάστε ένα ποδήλατο ή ένα αυτοκίνητο και περάστε μια μέρα ταξιδεύοντας γύρω από το νησί. Τότε θα μπορέσετε να αποφασίσετε μόνοι σας ποια παραλία είναι η καλύτερη στο νησί. Ξέρετε ότι τα ελληνικά νησιά έχουν έναν ισχυρό χαρακτήρα και κάθε νησί προσφέρει τη δική του μορφολογία. Απλά βγείτε έξω!

Πηγαίνετε όσο μακριά σας πηγαίνει ο δρόμος, μη σταματήσετε πριν από το φράχτη. Συνεχίστε να οδηγείτε. Υπάρχει ένα beach bar στην παραλία Βάτσες, το οποίο αξίζει την μακρινή και χωμάτινη διαδρομή. Πιείτε σε αυτό μόλις πάτε εκεί.

Ανατολή και δύση του Ηλίου. Πιείτε και σε αυτά!

Θεωρείστε τους εαυτούς σας τρομερά τυχερούς και μην ξεχάσετε να αισθανθείτε ευγνώμονες μόλις δείτε την Πανσέληνο να ανεβαίνει από τη θάλασσα, πάνω στο κάστρο, υπέροχη που είναι η φύση.

Οι άνθρωποι είναι ευγενικοί και θέλουν την παρέα σας.

Το που θα φάτε και τι θα δείτε, εξαρτάται από το τι θα επιλέξετε.

Το νησί ξέρει που να σας πάει. Απλά βγείτε έξω. Βγείτε έξω!

Πηγή: www.goseeleave.com

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ