Θυμάστε τον Άγγελο Αντωνόπουλο; Δείτε πώς είναι σήμερα στα 92 του ο αγαπημένος πρωταγωνιστής του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου

Θυμάστε τον Άγγελο Αντωνόπουλο; Δείτε πώς είναι σήμερα στα 92 του ο αγαπημένος πρωταγωνιστής του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου

Έχει αποσυρθεί από την υποκριτική

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος είναι ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου. Με την ευκαιρία, δείτε πως είναι σήμερα η ηθοποιός Ρία Δελούτση.

Ξεκίνησε το θαυμαστό ταξίδι της υποκριτικής παίζοντας σε παραστάσεις μεγάλων συγγραφέων Ελλήνων και ξένων υπό την καθοδήγηση του μεγάλου Καρόλου Κουν. Μια εποχή πλούσια σε επιτυχίες και εμπειρίες.

Διαβάστε επίσης: Ο Πεπ, ο Ζοσέ και το…ανοιχτό ραντεβού τους στο «Καραϊσκάκης»

Μετά τον Κουν, η διαδρομή του στο θέατρο συνεχίστηκε σε συνεργασία με τον Δημήτρη Μυράτ στο θέατρο Μουσούρη.

Από το 1962 και για δέκα χρόνια παίζει σε μεγάλους θιάσους. Συνεργάστηκε με όλες τις πρωταγωνίστριες και τους πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου, σε όλα τα θεατρικά είδη: «Ιούλιος Καίσαρ» (του Σαίξπηρ), «Η άνοδος του Αρτούρου Ούι» (του Μπρεχτ), «Έρωτες των τεσσάρων Συνταγματαρχών» (του Ουστίνοφ), «Ο γλάρος» (του Τσέχωφ), «Τοβάριτς» (του Ζακ Ντε Βαλ) κ.ά.

Στον κινηματογράφο έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα με την Εκδρομή και την Παρένθεση του Τάκη Κανελλόπουλου.

Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με τον Βασίλη Γεωργιάδη, τον Ντίνο Δημόπουλο, τον Γιάννη Δαλιανίδη, τον Ερρίκο Ανδρέου, τον Γιώργο Τζαβέλλα και φυσικά τον Φιλοποίμενα Φίνο. Συνολικά έχει παίξει σε πάνω από 30 ταινίες.

Η τηλεόραση του χρωστά πολλά, αφού έπαιξε σε διάφορα σίριαλ. Το 1971 ήρθε η πρόταση του σκηνοθέτη Κώστα Κουτσομύτη να παίξει στο τηλεοπτικό σίριαλ Άγνωστος πόλεμος (του Νίκου Φώσκολου) όπου γνώρισε μια μοναδική αναγνωρισιμότητα και έγινε «σταρ» σε μια νύχτα. Άλλες σειρές είναι Οι Πανθέοι (του Τάσου Αθανασιάδη), Το φως του Αυγερινού, Μαντάμ Σουσού, Πρόβα νυφικού. Τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στα Παιδιά της Νιόβης το 2004.

Υπήρξε για πολλά χρόνια, δάσκαλος σε Δραματική Σχολή, μια δουλειά που αγάπησε πολύ γιατί τον γοητεύει να συνεργάζεται με νέα παιδιά.

Έχει εκδώσει δύο μυθιστορήματα: Οι επιβάτες του φεγγαριού και Μη μιλάς πατέρα, έχεις πεθάνει, καθώς και μία ποιητική συλλογή με τίτλο Αφύλακτη διάβαση.

Πως είναι σήμερα ο Άγγελος Αντωνόπουλος;

Σήμερα, ο Άγγελος Αντωνόπουλος σε ηλικία 91 ετών έχει εγκαταλείψει την υποκριτική λόγω προβλήματος όρασης, ενώ η πιο πρόσφατη συνέντευξή του ήταν πριν τρεις μήνες στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στούντιο 4».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ