Ο Πεπ, ο Ζοσέ και το…ανοιχτό ραντεβού τους στο «Καραϊσκάκης»

Ο Πεπ, ο Ζοσέ και το…ανοιχτό ραντεβού τους στο «Καραϊσκάκης»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα και ο Ζοσέ Μουρίνιο. Κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι του Φαλήρου…

Προφανώς και ακόμη είναι νωρίς. Διότι και η Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα και η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο έχουν μπροστά τους από έναν τελικό για να φτιάξουν αποσκευές για… καλοκαιρινές διακοπές στα μέρη μας. Στην Πόλη με την Ίντερ, οι Άγγλοι. Στη Βουδαπέστη με την… άχαστη σε επίπεδο Europa League, Σεβίλλη, οι Ιταλοί.

Διαβάστε επίσης: Άρχισε το πάρτι στο Κάουνας: «Κοκκίνισαν» οι δρόμοι από οπαδούς του Ολυμπιακού (vid)

Παρά ταύτα από χθες βράδυ κυκλοφορεί (και οπλοφορεί) ως ενδεχόμενο και πραγματικά δελεάζει. Να δούμε δηλαδή τους δύο καλύτερους προπονητές του 21ου αιώνα σε μια μονομαχία κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι του Φαλήρου.

Στις 16 Αυγούστου είναι προγραμματισμένος ο τελικός του Super Cup της UEFA και ως γνωστόν φέτος φιλοξενείται στο γήπεδο «Καραϊσκάκης». Στην ιστορική έδρα του Ολυμπιακού που και οι δύο έχουν… ανοιχτό λογαριασμό, για λόγους διαφορετικούς.

Ο Γκουαρντιόλα αντιμετώπισε τους Ερυθρόλευκους σαν προπονητή το 2015 με τη Μπάγερν Μονάχου και το 2020 με τη Σίτι. Δύο νίκες με συνολικό σκορ 4-0 άρα μια χαρά αναμνήσεις για εκείνον.

Ο Μουρίνιο παραδόξως δεν έχει βρεθεί ποτέ στους δύο πάγκους του Φαληρικού γηπέδου μιας και τον Ολυμπιακό στο Champions League, τον αντιμετώπισε μόλις μια φορά όλα αυτά τα χρόνια: Τον υποδέχθηκε στο Λονδίνο, σαν προπονητής της Τότεναμ σε εκείνο το απίθανο 4-2 (2019) που για πολλούς –αν και ήττα- ήταν το καλύτερο ματς των «ερυθρόλευκων» στην εποχή του Πέδρο Μαρτίνς.

Κερασάκι στην τούρτα: Αυτό το… εάν και εφόσον ραντεβού (για το οποίο προφανώς η Ίντερ και η Σεβίλλη θα κάνουν ότι μπορούν για να το ακυρώσουν), θα προκύψει δέκα χρόνια μετά από εκείνη την απίθανη ματσάρα του τελικού 2013 στην Πράγα.

Τότε ήταν Μπάγερν-Τσέλσι σε τελικό Super Cup και το πήραν οι Βαυαροί (ο Πεπ) στα πέναλτι. Ήταν 1-1 η κανονική διάρκεια, 2-2 η παράταση με τον Χάβι Μαρτίνεθ να ισοφαρίζει για τους Γερμανούς στο 120΄. Κρίθηκε από το χαμένο τελευταίο πέναλτι του Ρομέλου Λουκακού για τους Ιταλούς.

Θα δούμε λοιπόν στα μέρη μας τους δύο καλύτερους προπονητές των καιρών μας σε ένα τέτοιο τετ α τετ; Θα φανεί σύντομα. Η ουσία είναι πως προφανώς αν προκύψει αυτό το ματς δεν… χάνεται

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ