Top 6 : Σας βρήκαμε τις γνωστές αλλά και «μυστικές» παραλίες στη Νάξο

Top 6 : Σας βρήκαμε τις γνωστές αλλά και «μυστικές» παραλίες στη Νάξο

Η Νάξος φηµίζεται για τις τεράστιες και πεντακάθαρες παραλίες της. Κοσµικές ή ερηµικές και άλλες εντελώς δυσπρόσιτες, όλες µε χρυσή αµµουδιά και καταγάλανα νερά συνθέτουν ένα µοναδικό παζλ.

Η πιο δηµοφιλής είναι ο Άγιος Προκόπιος µε το πολύ λεπτό βοτσαλάκι που µοιάζει µε άµµο και την κρυστάλλινη θάλασσα που παραπέµπει σε πισίνα. Αν και συγκεντρώνει τα περισσότερα beach bars, είναι τόσο µεγάλη που έχει σηµείο και για γυµνιστές. Από εκεί ξεκινάνε 6,5 χλµ. παραλίας µέχρι την Πλάκα µε εναλλαγές από οργανωµένες µε ξαπλώστρες και beach bars, µέχρι αποµονωµένα σηµεία µε απόκοσµη οµορφιά!

Να θυµάστε ότι οι βόρειοι κολπίσκοι είναι και απρόσιτοι και δεν ενδείκνυνται για µπάνιο, µε εξαίρεση το απάνεµο λιµανάκι του Απόλλωνα.

Οι ανατολικές ακτές µε πιο γνωστή την παραλία της Ψιλή Άµµου και του Πάνορµου, είναι παρθένες και ιδανικές για «µοναχικές» βουτιές.

Οι λάτρεις του kite surf δίνουν ραντεβού στην παραλία της Παρθένας στη Μικρή Βίγλα, στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, 20χλµ από τη Χώρα. Εκεί έχει διαµορφωθεί ένας ολόκληρος οικισµός µε οργανωµένα studios για τους λάτρεις του σπορ όπως το Flisvos Kitecentre.

SECRET BEACHES

Ακολουθήστε το ξύλινο µονοπάτι από το λιµανάκι της Αγ. Άννας µέχρι το οµώνυµο εκκλησάκι! Εκεί από πίσω έχει µια κρυµµένη, αποµονωµένη παραδεισένια παραλία, που την επιλέγουν διόλου τυχαία, κυρίως γυµνιστές!

Δεν έχει όνοµα, αλλά όλοι την αναζητούν ως Χαβάη! Πρόκειται για έναν αποµακρυσµένο κολπίσκο, στη χερσόνησο Αλυκό, µε γαλαζοπράσινα νερά! Δεν υπάρχουν πινακίδες, εσείς όµως να θυµάστε ότι βρίσκεται ακριβώς από κάτω από το εγκατελειµµένο κουφάρι ενός ξενοδοχείου, µέσα σε ένα σπάνιας οµορφιάς κεδρόδασος. Μάλιστα, το µισοτελειωµένο κτήριο είναι κατάλοιπο από την εποχή της Χούντας και προέβλεπε έξι ξενοδοχεία Α΄ κατηγορίας 1.800 κλινών. Σε αυτό βρήκε ο ονοµαστός street art Wild Drawing τον τέλειο καµβά για να αφήσει τις δηµιουργίες του µε spray!

Προσοχή να έχετε πάρει µαζί σας τα απαραίτητα εφόδια, γιατί θα δυσκολευτείτε να βρείτε κάτι σε κοντινή απόσταση!

πηγή: travelstyle.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ