Τράβις Σκοτ: Απαλλάχθηκε από τις ποινικές κατηγορίες για την τραγωδία στο Astroworld

Τράβις Σκοτ: Απαλλάχθηκε από τις ποινικές κατηγορίες για την τραγωδία στο Astroworld

Τον Οκτώβριο του 2021, κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο φεστιβάλ, το πλήθος άρχισε να συνωστίζεται προς το μπροστινό μέρος της σκηνής και 10 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Ο Τράβις Σκοτ και οι διοργανωτές του Astroworld Festival δεν θα αντιμετωπίσουν ποινικές κατηγορίες που σχετίζονται με τον θάνατο 10 ανθρώπων που έπαθαν ασφυξία όταν το πλήθος έσπευσε στη σκηνή κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο φεστιβάλ τον Οκτώβριο του 2021.

Ένα μεγάλο σώμα ενόρκων στο Χιούστον έλαβε την απόφαση την Πέμπτη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Houston Chronicle».

Σημειώνεται ότι 50.000 θαυμαστές παρακολούθησαν τη συναυλία, γεγονός που οδήγησε στο ατυχές συμβάν κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του Σκοτ στο NRG Park του Χιούστον.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συναυλία, ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Χιούστον Σάμιουελ Πένια διευκρίνισε ότι το πλήθος άρχισε να συνωστίζεται προς το μπροστινό μέρος της σκηνής στις 9:00 το βράδυ αλλά σύντομα υπήρξε πανικός από ανθρώπους που έτρεχαν για την ασφάλειά τους.

Σε εκείνο το σημείο, ο Σκοτ διέκοψε αρκετές φορές τη συναυλία για να ζητήσει από την ασφάλεια να βοηθήσει τους θεατές και μέλη της πυροσβεστικής στάλθηκαν μέσα στο πλήθος για να σώσουν τους τραυματίες.

«Ο πελάτης μου δεν θα αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες ή οποιαδήποτε δίωξη για τη συμμετοχή του στο φεστιβάλ AstroWorld», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του διάσημου ράπερ, Κεντ Σάφερ στο Variety.

«Η σημερινή απόφαση του εισαγγελέα επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζαμε από την αρχή, ότι ο Τράβις Σκοτ δεν ευθύνεται για την τραγωδία στο AstroWorld», συμπλήρωσε.

«Έχω μια ευθύνη για να ανακαλύψω τι συνέβη»

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο ράπερ διαβεβαίωσε πως δεν γνώριζε για οποιοδήποτε πρόβλημα στη μοιραία συναυλία και μάλιστα επισήμανε ότι έμαθε για τους νεκρούς και τους τραυματίες μετά την αποχώρησή του από τη σκηνή.

«Δεν γνώριζα τις ακριβείς λεπτομέρειες έως λεπτά πριν από τη συνέντευξη Τύπου (μετά τη συναυλία)», είπε στον ραδιοφωνικό παραγωγό Charlamagne tha God, σε συνέντευξη που προβλήθηκε στο κανάλι του στο YouTube.

Παράλληλα, τόνισε πως ένιωσε ότι έχει ευθύνη στο να βρει τι ακριβώς συνέβη και να διασφαλίσει ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε ποτέ ξανά.

«Οι θαυμαστές έρχονται στο σόου για να ζήσουν μια όμορφη εμπειρία και έχω μια ευθύνη για να ανακαλύψω τι συνέβη εκεί. Έχω μια ευθύνη για να βρω τη λύση», ανέφερε.

Ο γνωστός ράπερ διέκοψε το σόου δύο φορές, μία για να καλέσει τους άνδρες ασφαλείας να βοηθήσουν έναν θαυμαστή του που είχε λιποθυμήσει, όμως σημείωσε πως ο θόρυβος στη σκηνή και τα πυροτεχνήματα καθιστούσαν δύσκολο για εκείνον να καταλάβει καλύτερα τι συνέβαινε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ