6+1 κορυφαίες παραλίες της Κέρκυρας που θες να βουτήξεις τώρα! (pic)

6+1 κορυφαίες παραλίες της Κέρκυρας που θες να βουτήξεις τώρα! (pic)

Πανέμορφη Κέρκυρα! Πανέμορφα Επτάνησα με τις τιρκουάζ θάλασσες! Θα μας πείτε πως υπάρχουν και άλλες φοβερές παραλίες στην Ελλάδα, και θα συμφωνήσουμε. Όμως αυτές έχουν τα δικά τους υπέροχα χαρακτηριστικά!

Paradise Beach

Θα φτάσετε μόνο με βάρκα. Άσπρη αμμουδιά, τυρκουάζ νερά, κάτω από τους βράχους. Περάστε εκεί όλη τη μέρα σας και δεν θα το μετανιώσετε.

Tip: Το ηλιοβασίλεμα από την παραλία του παραδείσου αξίζει την αναμονή!

Θα πάτε από έναν χωματόδρομο αρκετά στενό και απότομο, αλλά αξίζει τον κόπο. Αν μείνετε αρκετή ώρα και είστε τυχεροί θα περάσει από εκεί το πλωτό μπαράκι- ένα βαρκάκι που προσφέρει ποτά και σάντουιτς για κάθε λουόμενο που πεινά ή διψά! Tip: Παγωμένα νερά, αλλά κρυστάλλινα.

Λογγάς

Θα περπατήσετε μέσα στο νερό. Δεν έχει κάπου να απλώσετε τις πετσέτες σας, δεν έχει ούτε ξαπλώστρες ούτε πολλά στεγνά σημεία. Είναι ένα μέρος που θα σας προκαλέσει το απόλυτο δέος! Απόκρημνοι,  κάθετοι γκρεμοί που συναντούν μια στενότατη παραλία, τόσο στενή που όταν η θάλασσα ανταριάζει, η παραλία, εξαφανίζεται.

Tip: Κάντε επιτόπου σπα με τον άργιλο από τα βράχια!

Χαλικούνας

Η μεγαλύτερη αμμουδιά της δυτικής Κέρκυρας! Μια λωρίδα άμμου που πηγαίνει ως πέρα! Πολλά, πολλά χιλιόμετρα ανάμεσα στην ανοιχτή θάλασσα του βόρειου Ιονίου και τη λίμνη Κορισσίων! Tip: Aναζητήστε σημείο που δεν έχει πολύ κόσμο και θα ευχαριστηθείτε περισσότερο την περιοχή!

Λιμνοπούλα

Η υπέροχη παραλία «Λιμνοπούλα – Άκολη» είναι ίσως μία από τις ελάχιστες απομονωμένες παραλίες του νησιού. Απέχει 32 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στην βορειοανατολική ακτή του νησιού. Tip: Αξίζει το περπάτημα για να φτάσετε ως εκεί.

Παραλία Κανόνι Κασσιόπης

Πολύ ιδιαίτερη και σχετικά απομονωμένη. Πουθενά αλλού στο νησί δεν θα δείτε βράχια, τόσο κατάλληλα για να δεχτούν αμέτρητες ξαπλώστρες και ομπρέλες! Είναι η αγαπημένη των ντόπιων, καθώς είναι πιο απομονωμένη σε σχέση με τις υπόλοιπες του οικισμού και βρίσκεται στην άκρη της καταπράσινης χερσονήσου, με θέα τις απέναντι ακτές της Αλβανίας.

Γιατί να την προτιμήσω: Ατέλειωτες βουτιές από τα βράχια σε θάλασσα που μοιάζει με πισίνα!

Παραλία στο Σιδάρι

Είναι μεγάλη αμμώδης και πλήρως οργανωμένη. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το περίφημο Canal d’ amour και εκτείνεται κατά μήκος του κεντρικού δρόμου κάτω από το ομώνυμο τουριστικό θέρετρο στις βόρειες ακτές της Κέρκυρας. Έχετε υπόψη σας ότι τα νερά είναι αρκετά κρύα, αν και ρηχά, ιδανικά για οικογένειες με παιδιά. Στο μέσον περίπου της παραλίας εκβάλλει και ο ποταμός Τυφλός που ξεκινά το ταξίδι του από τα ορεινά της βορειοδυτικής Κέρκυρας.

Γιατί να την προτιμήσω: Είναι πλήρως οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες και τουριστικά μαγαζάκια, δίνει τη δυνατότητα για… όλα τα θαλάσσια σπορ. Από το λιμανάκι στα δεξιά της παραλίας φεύγουν καραβάκια για ολοήμερες εκδρομές στα Διαπόντια νησιά.

Παραλία Γλυφάδας

Είναι η πιο δημοφιλής παραλία της Κέρκυρας. Κατάφυτοι λόφοι υψώνονται πάνω από την χρυσαφένια αμμουδιά και καθρεφτίζονται στα ήρεμα νερά της. Βρίσκεται στα ριζά του λόφου του Πέλεκα, σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης.

Γιατί να την προτιμήσω: Είναι πλήρως οργανωμένη, όμως αν επιθυμεί κανείς περισσότερη ησυχία, το νοτιότερο άκρο της είναι απομονωμένο. Εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο και ΚΤΕΛ.

πηγή: travelstyle.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ