«Χάθηκαν κόποι μιας ζωής»: 10 διάσημοι Έλληνες που κάηκε το σπίτι τους και έζησαν έναν ζωντανό εφιάλτη

«Χάθηκαν κόποι μιας ζωής»: 10 διάσημοι Έλληνες που κάηκε το σπίτι τους και έζησαν έναν ζωντανό εφιάλτη

Θυμηθείτε τι είχε συμβεί.

Οι δασικές πυρκαγιές καίνε δίχως έλεος ό,τι βρουν μπροστά τους αδιακρίτως.Δεν καταλαβαίνουν οι φλόγες από κόπους μιας ζωής, από ανθρώπινες ψυχές, από ζώα, δέντρα ή κατοικίες.

Σαρώνουν απλώς και κατασπαράζουν.Μεταξύ πολλών ανθρώπων που είδαν τους κόπους μιας ζωής είτε να γίνονται στάχτη, είτε να παθαίνουν σοβαρές ζημιές ήταν και πολλοί διάσημοι. οι οποίοι δημοσιοποίησαν όσα έζησαν.

Ας θυμηθούμε κάποια περιστατικά και όσα έζησαν οι παρακάτω διάσημοι

1.Χριστίνα Λαμπίρη

Τη μανία της πύρινης λαίλαπας βίωσε Χριστίνα Λαμπίρη της οποίας το σπίτι στο Μάτι κάηκε ολοσχερώς ενώ η ίδια και ο σύζυγός της γλίτωσαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.Το σπίτι του εν λόγω ζευγαριού βρίσκεται ακριβώς στο Κόκκινο Λιμάνι, εκεί που βρήκαν και τον τραγικό θάνατο 26 άνθρωποι. Η Χριστίνα Λαμπίρη και ο επιχειρηματίας σύζυγός της Θανάσης Αδαμόπουλος μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθούσαν να σώσουν το σπίτι το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η δημοσιογράφος σε δηλώσεις της στο youweekly.gr  3 χρόνια πριν είπε τι ακριβώς έχει συμβεί αναφέροντας σχετικά: «Καταστραφήκαμε εντελώς! Το σπίτι μου είναι πολύ κοντά στην ταβέρνα που απανθρακώθηκαν 26 συμπολίτες μας… Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δυο πολύ κολλητοί φίλοι του άνδρα μου… Εμείς ούτε που καταλάβαμε τι συνέβη! Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά. Η φωτιά μας περικύκλωσε μέσα στο σπίτι μας και προσπαθήσαμε να σώσουμε ότι σωζώτανε! Εγώ ειλικρινά ούτε που έχω καταλάβει πως τελικά σώθηκα! Το σπίτι μας καταστράφηκε ολοσχερώς. Έμεινε μόνο ένα δωμάτιο από όλο το σπίτι και τώρα μαζεύω σε κούτες ότι έχει σωθεί για να σηκωθώ να φύγω. Το σπίτι του αδερφού του άντρα μου Θανάση, είναι ακριβώς δίπλα από το δικό μας καταστράφηκε ολοσχερώς. Πραγματικά είμαι σε απίστευτη σύγχυση και ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έχει συμβεί. Το καλό είναι ότι τουλάχιστον σώσαμε τη ζωή μας».

2.Σάκης Ρουβας

Ανάμεσα στα σπίτια που απειλήθηκαν στο Νέο Βουτζά ήταν και αυτό του Σάκη Ρουβά και της Κάτιας Ζυγούλη.Το σπίτι του διάσημου ζευγαριού που έχει τέσσερα παιδιά βρίσκεται στο Νέο Βουτζά και η φωτιά έφτασε έξω από την μάντρα του σπιτιού τους, όπου έκαψε το γκαράζ και μεγάλο μέρος του κήπου. Στο σπίτι εκείνη την ώρα, ήταν οι γονείς της Κάτιας Ζυγούλη με τον μικρό Απόλλωνα, όπως ανέφερε πηγή. Ο Σάκης και η Κάτια με τα μεγαλύτερα παιδιά ήταν στην Κέρκυρα και όταν πληροφορήθηκαν για την πυρκαγιά προσπάθησαν να επιστρέψουν στην Αθήνα, αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς δεν μπορούσε να προσγειωθεί καμία πτήση στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

3.Ζωζώ Σαπουντζάκη

Ολοσχερώς κάηκε το σπίτι της Ζωζώς Σαπουντζάκη στην Κινέτα από την καταστροφική πυρκαγιά. Η ίδια όταν ξέσπασε η πυρκαγιά αποχώρησε από την περιοχή και φιλοξενήθηκε από φίλους της στο Λουτράκι. Η ίδια είχε πει σχετικά:«Είναι τα κόπια μιας ζωής. Θα μου πεις εδώ πέθαναν άνθρωποι, κάηκαν παιδιά, κάηκαν ολόκληρες οικογένειες. Ζω το δικό μου δράμα, εκείνο είναι μεγαλύτερο δράμα οπωσδήποτε. Λυπάμαι, κουράγιο!», είπε η Ζωζώ Σαπουντζάκη.Η αγαπημένη ηθοποιός μένει πολλά χρονιά στην Κινέτα και το σπίτι αυτό που έγινε στάχτη αποτελεί την κύρια κατοικία της και δεν είναι το εξοχικό της.

Στο Down Town Κύπρου είχε πει, επίσης: «Μέσα στο σπίτι υπήρχαν οι πίνακές μου, τα πορτρέτα μου, οι φωτογραφίες μου, οι δίσκοι μου – όλο το υλικό που είχα, ήταν μέσα σ’ αυτό το σπίτι, στο σπίτι μου το καλό. Έχω κι ένα σπίτι στην Αθήνα, αλλά το σπίτι που αγαπούσα ήταν η Κινέτα. Αυτή τη στιγμή γυρίζω μ’ ένα φόρεμα. Γιατί όλα τα καλά πράγματα τα είχα στην Κινέτα – τις γούνες μου, τα παπούτσια μου, τα πάντα. Τώρα στην Αθήνα δεν έχω τίποτα. Δύο μέρες κυκλοφορώ μ’ ένα φόρεμα. Δεν έχω τίποτ’ άλλο». Μεταξύ άλλων είχε πει επίσης: « Το πιο πολύτιμο αντικείμενο που έχασα ήταν μία βούρτσα, απ’ αυτές που βουρτσίζεις τα ρούχα. Έγραφε «Ζωζώ». Κίτρινη η βούρτσα, μαύρο το «Ζωζώ». Μου την είχε φέρει ένα κουτσό παιδάκι, 17 χρονών, τότε στον Πειραιά που δούλευα, κοπελίτσα. Μου το ‘κανε δώρο. Και μου πε: «Το δούλεψα εγώ, με τα χεράκια μου!». Ό,τι πιο πολύτιμο είχα. Κάηκε κι αυτό».

4. Ελενη Καρουσάκη

Η τραγουδίστρια Ελένη Καρουσάκη πέρασε εφιαλτικές ώρες μετά την πύρινη λαίλαπα που βρήκε την Ανατολική και Δυτική Αττική . Ευτυχώς η τραγουδίστρια με την οικογένειά της κατάφεραν να διασωθούν με τη βοήθεια του Λιμενικού ενώ βρισκόντουσαν πάνω από τέσσερις ώρες στη θάλασσα.

Η Ελένη Καρουσάκη μίλησε εκείνη την περίοδο στην εφημερίδα Espresso για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε η ίδια αλλά και όλοι οι συνάνθρωποί της προκαλώντας ανατριχίλα. «Οι στιγμές που ζήσαμε ήταν εφιαλτικές, καθώς μέσα σε ελάχιστη ώρα η φωτιά έφτασε έξω από τα παράθυρα του σπιτιού. Βλέπαμε τις φλόγες και δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Το μόνο που με ένοιαζε ήταν να σωθούμε από το… ποτάμι με τις φλόγες, το οποίο κατάπινε ό,τι έβρισκε στο πέρασμά του.Όταν φτάσαμε στην παραλία, πέρα από τον κόσμο που υπήρχε, δεν πιστεύαμε ότι η φωτιά θα έφτανε ως εκεί. Ο καπνός είχε πνίξει τα πάντα, ουρλιαχτά από παντού, δεν βλέπαμε τίποτα μπροστά μας, με αποτέλεσμα να βρεθούμε μέσα στο νερό και να κολυμπάμε μέχρι να ξεφύγουμε. Νόμιζα ότι οικογενειακώς ζούσαμε τις τελευταίες μας στιγμές. Βάλαμε τα κλάματα και φιληθήκαμε, μήπως και δεν μας δινόταν ξανά η ευκαιρία αυτή. Παραμείναμε μέσα στη θάλασσα, κολυμπήσαμε κοντά ο ένας στον άλλον, ώστε να μη μας φτάνουν οι στάχτες και τα αποκαΐδια και περιμέναμε να έρθουν να μας σώσουν. Τελικά, ένα σκάφος του Λιμενικού μάς περισυνέλλεξε και βρεθήκαμε στο λιμάνι της Ραφήνας. Κρίμα, τόσος κόσμος, χάθηκε άδικα».

5.Δημήτρης Αρβανίτης

Ανάμεσα στα άτομα που έχασαν την περιουσία τους από τις φονικές πυρκαγιές είναι και η οικογένεια του σκηνοθέτη Δημήτρη Αρβανίτη​ που είχε σπίτι στο Μάτι, Αττικής. Το θλιβερό γεγονός γνωστοποίησε εκείνη την περίοδο ο γιος του, Δημήτρης, με ανάρτησή του στο instagram. Ευτυχώς είχαν μόνο υλικές καταστροφές και δεν κινδύνεψε κάποιο μέλος της οικογένειάς τους όπως εξήγησε ο ARVA στο μακροσκελές κείμενο που συνόδευε τη φωτογραφία.

«Τι έκθεση να γράψω και εγώ ? Τι σημαίνει για εμένα το σπίτι μου? Ποσό τυχερός νιώθω που τα κατάφερε η αδερφή μου και η ανιψιά μου τελευταία στιγμή και σώθηκαν και δεν βρέθηκαν στην παραλία μαζί με τους άλλους. Δεν ξέρω τι θα έκανα. Πόσο χάλια νιώθω για όλους τους νεκρούς γείτονες και ανθρώπους και τις εικόνες που είδα. Στα μέρη που παίζαμε τώρα είναι σωροί . Όλοι οι φίλοι μου μένουν εκεί τώρα που θα μένουν ? Βοηθήστε εάν είστε εκεί . Ανεβάζω και δεύτερη φωτογραφία για όποιον είναι σε ανάγκη. Όποιος είναι στην περιοχή να βοηθήσει όπως μπορεί παρακαλώ ! Είμαι συντετριμμένος παιδιά. Friends from abroad stay tuned with the wildfire in Greece ! My house is burned almost lost my family, other people are in need right now !We need your help! GREECE IS IN EMERGENCY ! We need EUROPE to help us out right now ! #greece #wildfire», έγραψε τότε ο Γιώργος Αρβανίτης γνωστός και ως ARVA.

 6. Νίκη Βίσση

Η αδελφή της Άννας Βίσση είχε αναφέρει χαρακτηριστικά όταν κάηκε το σπίτι της στο Μάτι πριν 3 χρόνια:«Το σπίτι μας κάηκε ολοσχερώς! Δεν έμεινε τίποτα στο Μάτι… Δεν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, πέθαναν άνθρωποι, είναι απίστευτο. Ζούμε μια τραγωδία» είχε πει η αδερφή της Άννας Βίσση. «Εγώ βρισκόμουν με την Άννα στη Θεσσαλονίκη για τη συναυλία της και έμαθα τι συμβαίνει από το τηλέφωνο. Στο σπίτι μου ήταν ο σύζυγός μου, τα παιδιά μου και η μητέρα μου.Τα παιδιά άρπαξαν την μητέρα μου με το αυτοκίνητο και έφυγαν. Η Άννα είναι στο πλευρό μας… Πριν από λίγο πήρε στο σπίτι της και τη μητέρα μας… Αυτή ήταν η βασική μας κατοικία… Εντάξει έχουμε να μείνουμε κάπου, αλλά τώρα είμαστε στην περιοχή, στο Μάτι και στο σπίτι και μαζεύουμε τα συντρίμμια…».

Το 2020 είχε επίσης πει σχετικά στην εφημερίδα «On Time» για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, είπε: «Εγώ μένω στο Μάτι γιατί ήταν η μόνιμη κατοικία και ζούσα από το 1995 εκεί με την οικογένειά μου και τα παιδιά μου. Έχουμε πάρει άδεια και ξαναχτίζουμε το σπίτι. Μένω στο υπόγειο του σπιτιού μου, που είχε καεί κι αυτό και το έφτιαξα» προσθέτοντας: «Ακόμα μένω στο υπόγειο του καμένου μου σπιτιού στο Μάτι.

7.Νάνσυ Νικολαΐδου

Δύσκολος ήταν αυτός ο Αύγουστος για τη Νάνσυ Νικολαΐδου, αφού η φωτιά που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη έφτασε μέχρι το σπίτι της στη Δροσοπηγή και το έκαψε ολοσχερώς. Η γνωστή δημοσιογράφος και τηλεκριτικός είδε τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη. Το μόνο που μπορεί να κάνει τώρα, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει στο okmag.gr, είναι να «αναγεννηθεί από τις στάχτες της σαν τον φοίνικα».

8.Κτήμα «Κοντομηνά» στη Βαρυμπόμπη

Στον εν λόγω κτήμα που ανήκει στην οικογένεια Κοντομηνά έχει πραγματοποιηθεί πλήθος κοσμικών δεξιώσεων και γάμοι διάσημων προσωπικοτήτων της Showbiz.

Πρόκειται για ένα τεράστιο κτήμα με μία μονοκατοικία -υπερπαραγωγή που φημιζόταν και τη χλιδή τόσο των εξωτερικών όσο και των εσωτερικών της χώρων.

9.Μπέσσυ Αργυράκη

Η ίδια είχε πει τον Μάιο του 2021 για το καμένο εξοχικό της σπίτι, στον οικισμό του Άνω Πευκενέα «Έχουμε πολλές μνήμες εκεί μεγάλωσαν τα παιδιά…Ήταν το ερημητήριό μας. Τον παράδεισο τον ζητώ να ξαναέρθει, γιατί τον παράδεισο μάς τον έκαναν μια κόλαση. Πρέπει να προλαμβάνουμε τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Θέλω να δω τι θα γίνει».

Η γνωστή τραγουδίστρια ειδοποιήθηκε την ημέρα της πυρκαγιάς από φίλους της ότι το σπίτι της κινδυνεύει από την πυρκαγιά που κατέκαιγε τον οικισμό Άνω Πευκενέας. Περίμενε να ξημερώσει πριν ξεκινήσει για την περιοχή, αφού θέλησε από κοντά να διαπιστώσει πόσο απειλήθηκαν αναμνήσεις μιας ζωής.

Η ίδια μεταξύ άλλων είχε πει το εξής συγκινητικό:«Σώθηκαν και τα δύο μου ζωάκια δε θα έφευγα αν δεν έβρισκα και το δεύτερο, έψαξα όλη την περιοχή» επισήμανε η Μπέσσυ Αργυράκη.

10.Κώστας Χατζής

Ένας από τους ανθρώπους που είδαν την περιουσία τους να καταστρέφεται στη φωτιά της Βόρειας Εύβοιας είναι κι ο Κώστας Χατζής.Η κατοικία του Κώστα Χατζή ήταν ένα πανέμορφο σπίτι, το οποίο βρίσκεται σε μια δασική περιοχή η οποία έχει γίνει και αυτή στάχτη από το πύρινο μέτωπο που σάρωσε τα πάντα σε εκείνο το σημείο. Δεν έχει απομείνει τίποτα. Έχει πέσει η σκεπή, έχουν καεί όσα αντικείμενα και έπιπλα υπήρχαν μες στο σπίτι, έχουν λιώσει τα παράθυρα και τελικά δεν απέμενε απολύτως τίποτα.

Πηγή: enimerotiko.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ