Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Οι φωτιές δεν ξεκίνησαν σε περιοχές ευθύνης των Δήμων»

Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Οι φωτιές δεν ξεκίνησαν σε περιοχές ευθύνης των Δήμων»

Η ΚΕΔΕ με ανακοίνωση της αναφέρει πως ουδέποτε ο πρόεδρος Λάζαρος Κυρίζογλου είπε, πως οι Δήμοι φταίνε για τις φωτιές.

Με ανακοίνωση της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας διαψεύδει ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου ανέφερε κατά τη σημερινή παρέμβασή του σε τηλεοπτική εκπομπή, πως οι Δήμοι φταίνε για τις φωτιές.

«Πρόκειται για αυθαίρετη και κακοήθη παραχάραξη της αλήθειας διότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ουδέποτε προέβη σε τέτοια δήλωση», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Όπως επισήμανε η ΚΕΔΕ, στην εκπομπή ο Πρόεδρος δήλωσε, «ότι οι φωτιές δεν ξεκίνησαν από περιοχές ευθύνης των Δήμων».

«Ο κ. Κυρίζογλου υπογράμμισε επίσης ότι οι δήμοι είναι υπεύθυνοι για τον καθαρισμό και τις αποψιλώσεις των εντός σχεδίου οικοπέδων και πάρκων. Σημείωσε ότι όντως φέτος οι συμβάσεις για την πρόσληψη των εποχικών δασοπυροσβεστών έγιναν πεντάμηνες από τετράμηνες και καλό θα είναι να γίνουν εξάμηνες, με έναρξη από τον Μάιο, που ξεκινά η αντιπυρική περίοδος. Χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη το γεγονός ότι φέτος υπήρξε αύξηση των σχετικών πόρων για τους καθαρισμούς και τις αποψιλώσεις. Τόνισε δε ότι οι δήμοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία προέβησαν σε καθαρισμούς για την περιοχή και τους χώρους ευθύνης τους», όπως τονίζει η ΚΕΔΕ στην ανακοίνωση της.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι χρειάζεται μια άλλη φιλοσοφία και μία άλλη στρατηγική για τις δασικές πυρκαγιές. Πρέπει, είπε, να γίνει στελέχωση της υποστελεχωμένης και αποδεκατισμένης Δασικής Υπηρεσίας, όπως επίσης και να ενισχυθεί με τον κατάλληλο και σύγχρονο εξοπλισμό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ