Γιατί τα bisexual άτομα αντιμετωπίζουν περισσότερα θέματα υγείας;

Γιατί τα bisexual άτομα αντιμετωπίζουν περισσότερα θέματα υγείας;

Αυτές οι περαιτέρω ανισότητες στον τομέα της υγείας έχουν αποδοθεί στην αμφιφοβία, που παρουσιάζεται, τόσο στις mainstream, όσο και στις ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητες.

Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο “The Journal of Sex Research” διαπίστωσε ότι τα αμφιφυλόφιλα άτομα έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από μακροχρόνια προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας ,σε σχέση με τις/τους ετεροφυλόφιλες/ους ασθενείς.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από την Αγγλική Έρευνα Ασθενών Γενικής Ιατρικής 2015/16 της Ipsos MORI, η οποία καλύπτει περισσότερες από 830.000 ενήλικες, η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι οι αμφιφυλόφιλες ασθενείς είχαν σημαντικά χειρότερη ποιότητα ζωής από άλλα ΛΟΑ ή ετεροφυλόφιλα άτομα.

Διαβάστε επίσης: «Μπαμ» στην Ευρωλίγκα: Χαμός με Χίγκινς – Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η Αρμάνι!

Η επικεφαλής συγγραφέας, η καθηγήτρια Carrie Llewellyn, από την ιατρική σχολή του Μπράιτον και του Σάσεξ, έγραψε: «Βρήκαμε σταθερά στοιχεία που υποδεικνύουν χειρότερη γενική υγεία που αναφέρθηκε μεταξύ των ατόμων που ταυτίζονται ως ΛΟΑ σε σύγκριση με δείγματα ετεροφυλόφιλων, με τα αμφιφυλόφιλα άτομα να σημειώνουν ακόμη χειρότερα αποτελέσματα».

Συνέχισε: «Τα αμφιφυλόφιλα άτομα είχαν τη χειρότερη σωματική και ψυχική υγεία σε αυτή τη μελέτη, η οποία μπορεί να οφείλεται στην πρόσθετη περιθωριοποίηση της αμφιφυλοφιλικής εμπειρίας».

Η καθηγήτρια Llewellyn υποστήριξε ότι «αυτές οι περαιτέρω ανισότητες στην υγεία έχουν αποδοθεί στη αμφιφοβία που βιώνεται τόσο στις mainstream κοινότητες όσο και εντός της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, η οποία συμβάλλει στο άγχος των μειονοτήτων εκτός από τις ετεροκανονικές επιρροές που βιώνουν, επίσης, οι λεσβίες και οι ομοφυλόφιλοι».

Τα δεδομένα από αυτήν την έρευνα αποκάλυψαν ότι στο σύνολό τους οι ΛΟΑ ασθενείς είχαν περισσότερες από διπλάσιες πιθανότητες να αναφέρουν μακροπρόθεσμα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας από τους ετεροφυλόφιλους συνομηλίκους τους. Η Llewellyn υποστήριξε ότι «απαιτείται καλύτερη κατανόηση του διαφορετικού φάσματος των αναγκών υγείας μεταξύ των ΛΟΑΤΚΙ+ υποπληθυσμών για την παροχή επαρκών και δίκαιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης για όλα τα άτομα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ