Καιρός : Γενική πρόγνωση για σήμερα 15/5

Καιρός : Γενική πρόγνωση για σήμερα 15/5

Ενημερωθείτε σχετικά με τις μετεωρολογικές προγνώσεις για σήμερα 15 Μαΐου 2018.

Την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 αναμένονται αρχικά νεφώσεις στα βόρεια και δυτικά που σταδιακά θα επεκταθούν σε όλη σχεδόν τη χώρα, με εξαίρεση το Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Βροχές θα πέσουν αρχικά στα βόρεια και βορειοδυτικά, οι οποίες από το πρωί θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα δυτικά καθώς και στα κεντρικά ηπειρωτικά. Εξαίρεση αποτελεί η Θράκη όπου δεν αναμένονται σημαντικά φαινόμενα. Καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και ενδεχομένως θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, αναμένονται κυρίως στα βορειοδυτικά από το πρωί έως και το απόγευμα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, τόσο έως το ξημέρωμα όσο και προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς, όμως στη Δυτική Μακεδονία και τα βόρεια τμήματα της Ηπείρου θα κυμανθεί από 11 έως 20, στα υπόλοιπα δυτικά ηπειρωτικά από 16 έως 27, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από 16 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 23, στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 29, και στην Κρήτη από 11 έως 29.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως στα βορειοτέρα τμήματά του το απόγευμα θα φτάνουν τοπικά και τα 7 μποφόρ.

Στη Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το πρωί θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νότιους έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, ενώ υπάρχει πιθανότητα για παροδικές βροχοπτώσεις από το απόγευμα. Η ορατότητα έως το ξημέρωμα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, όμως από το πρωί θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς.

πηγή: meteo.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ