Maria Reiche : Ποια είναι η Γερμανίδα μαθηματικός και αρχαιολόγος που τιμά η Google

Maria Reiche : Ποια είναι η Γερμανίδα μαθηματικός και αρχαιολόγος που τιμά η Google

Αφιερωμένο στα 115 χρόνια από την γέννηση της Maria Reiche, της διάσημης μαθηματικού και αρχαιολόγου είναι το σημερινό doodle της Google.

Γεννημένη στη Δρέσδη το 1903, η Reiche σπούδασε μαθηματικά, αστρονομία, γεωγραφία και ξένες γλώσσες. Το 1932 ξεκίνησε να εργάζεται σαν νταντά και δασκάλα για τα παιδιά ενός Γερμανού πρόξενου στο Περού. Το 1939 έγινε δασκάλα στη Λίμα και έκανε επιστημονικές μεταφράσεις.

Όταν ξεκίνησε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, η Maria Reiche έμεινε στο Περού και σε μία πτήση που πραγματοποίησε πάνω από την έρημο ανακάλυψε τις Γραμμές της Νάσκα. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον ιστορικό Πολ Κόσοκ, όπου μαζί ξεκίνησαν να καταγράφουν τις γραμμές και να τις συνδυάζουν με διάφορα αστρονομικά συμβάντα.

Το doodle της Google για την Marie Reiche

maria reiches 115th birthday

Η αρχαιολόγος από την Γερμανία αφιέρωσε όλη της τη ζωή στην μελέτη αυτών των γραμμών και παράλληλα έπεισε τις αρχές του Περού να ασχοληθούν με σοβαρότητα μαζί τους.

Η προσήλωσή της στο έργο της ήταν μεγάλη και οι κόποι της ανταμείφθηκαν όταν τα αποτελέσματα των μετρήσεών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι δημιουργοί των Γραμμών τις χρησιμοποίησαν σαν ένα είδους αστρονομικό ημερολόγιο. Σε μία προσπάθεια να χαρτογραφηθεί η συγκεκριμένη περιοχή που έγινε με τη συμβολή της αεροπορίας του Περού, ανακάλυψε ότι γραμμές αυτές απεικονίζουν 18 διαφορετικά είδη ζώων και πουλιών, μαζί με εκατοντάδες γεωμετρικά σχήματα.

Το 1992 της δόθηκε η υπηκοότητα από το Περού και για να την τιμήσει η χώρα της λατινικής Αμερικής, έδωσε το όνομά της στο αεροδρόμιο της Νάσκα. Ο κόπος της αναγνωρίστηκε το 1995, όταν η Unesco ανακήρυξε τις Γραμμές της Νάσκα σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Το σπίτι που έζησε για πολλά χρόνια στο Περού, έχει γίνει πλέον Μουσείο.

Πέθανε από καρκίνο το 1998 και θάφτηκε στο Περού, μαζί με την αδελφή της.

πηγή: newsbomb.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ