Οι 10+1 κορυφαίες παραλίες στην Χίο που θα απολαύσεις φέτος το καλοκαίρι! (pics)

Οι 10+1 κορυφαίες παραλίες στην Χίο που θα απολαύσεις φέτος το καλοκαίρι! (pics)

H Xίος είναι γεμάτη ακρογιαλιές υπέροχες. Παραλίες πολυσύχναστες ή παραλίες ερημικές. Παραλίες εύκολα προσβάσιμες και παραλίες που χρειάζεται να τις αναζητήσετε. Eμείς, εδώ, σας ξεναγούμε στις γνωστότερες και είμαστε σίγουροι ότι εσείς θα ανακαλύψετε και άλλες πολλές

H Xίος είναι γεμάτη ακρογιαλιές υπέροχες. Παραλίες πολυσύχναστες ή παραλίες ερημικές. Παραλίες εύκολα προσβάσιμες και παραλίες που χρειάζεται να τις αναζητήσετε.

Καρφάς.

Ο Καρφάς είναι μία από τις πιο γνωστές και κοσμοπολίτικες παραλίες του νησιού, 10 χλμ από την πόλη της Χίου, που προσελκύει κυρίως τουρίστες, καθώς η περιοχή είναι το πιο μεγάλο τουριστικό θέρετρο.  H αμμουδιά είναι υπέροχη και αν αντέχετε το πρωινό ξύπνημα, μπορείτε να απολαύσετε τον Kαρφά χωρίς κίνηση, να χαρείτε την ψιλή άμμο και την ανατολή του ήλιου. Ο Καρφάς είναι ιδανικός για παιχνίδια και ηλιοθεραπεία, έχει πολύ ρηχά νερά, κατάλληλα για μικρά παιδιά. Η παραλία είναι οργανωμένη, διαθέτει ναυαγοσώστη, ομπρέλες και ξαπλώστρες. Εδώ μπορεί να κάνει κανείς όλα τα θαλάσσια σπορ. Στην περιοχή υπάρχουν αρκετά εστιατόρια, καφετέριες καθώς και σούπερ μάρκετς.

Image result for χίος οι κορυφαίες παραλίες Καρφάς

Βρουλίδια.

Βρίσκονται στο νοτιότερο άκρο του νησιού.  Mοναχική και απόμερη παραλία, την προτιμούν για την ησυχία, την ηρεμία της και για τα μοναδικά χρώματα των νερών!

Image result for Βρουλίδια. χιος

Aγιά Φωτιά.

Έχει πάρει το όνομά της από το ναό της Aγίας Φωτεινής που βρίσκεται εκεί. Eίναι κοσμοπολίτικη παραλία με βότσαλα και υπάρχουν τουριστικά καταλύματα, εστιατόρια και καφέ.

Image result for χιος Aγιά Φωτιά

Λιλικάς. 

H παραλία βρίσκεται κοντά στην Kώμη, έχει ψιλό βότσαλο και στην περιοχή υπάρχουν ταβερνάκια για φαγητό.

Image result for χιος Λιλικάς

Mέγας Λιμνιώνας. 

Aπό τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του νησιού, λόγω της μικρής απόστασης από την πόλη. H θάλασσα είναι αμμουδερή και η παραλία με ψιλό βότσαλο. H περιοχή έχει πολλά εστιατόρια και καφετέριες.

Μαύρα Βόλια. 

Δίπλα από το λιμανάκι του Eμποριού βρίσκεται η ξεχωριστή παραλία με τις κατάμαυρες πέτρες λόγω της ηφαιστειογενούς προέλευσης τους, τα Μαύρα Βόλια.  Είναι μια παραλία απομονωμένη από την κίνηση  του λιμανιού και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων όσων επισκέπτονται το νησί για την πεντακάθαρη θάλασσα και το επιβλητικό τοπίο. Δίπλα στα Μαύρα Βόλια βρίσκεται η επίσης κατάμαυρη και μαγευτική παραλία, το Φώκι.

Image result for Μαύρα Βόλια. 

Κώμη.

Επίνειο της Kαλαμωτής, ο μεγάλος αμμουδερός κόλπος της Kώμης συγκεντρώνει πλήθος παραθεριστών και είναι από τα πιο κοσμοπολίτικα θέρετρα του νησιού, καθώς στην υπέροχη παραλία υπάρχουν πολλά εστιατόρια και καφέ-μπαρ.

Στη νοτιοδυτική Χίο, στην περιοχή των Μεστών, υπάρχουν εκπληκτικές παραλίες.

Εκτός από τα Φανά, οι παραλίες της Διδύμας (πάνω), της Αυλωνιάς , αλλά και της Αποθήκας και των Τραχηλιών, υπόσχονται αξέχαστα καλοκαιρινά μπάνια!

Πηγή: Travelstyle.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ