Σκορπά εγκεφαλικά: Η αθλήτρια του βόλεϊ από την Κροατία που εντυπωσιάζει (pics)

Σκορπά εγκεφαλικά: Η αθλήτρια του βόλεϊ από την Κροατία που εντυπωσιάζει (pics)

Aπλά μοναδική...

Η Σαμάντα Φάμπρις είναι μια Κροατική αθλήτρια βόλεϊ που αγωνίζεται ως αντίπαλος επιθετικός για τον Τούρκικο σύλλογο Eczacibasi Dynavit και για την εθνική ομάδα γυναικών βόλεϊ της Κροατίας. Έχει δύο φορές τερματίσει δεύτερη στο Champions League και έχει κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο FIVB Challenger Cup το 2022, όπου τιμήθηκε ως η Καλύτερη Αντίπαλος Επιθετικός και MVP.

Η Φάμπρις γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1992 στην Πούλα της Κροατίας. Ξεκίνησε να ασχολείται με το βόλεϊ από μικρή ηλικία στη γενέτειρά της, όπου ανέπτυξε τις δεξιότητές της και απέκτησε εμπειρία.

Διαβάστε επίσης: Oι ακριβότερες ομάδες στο Europa League: Πρώτος από την Ελλάδα ο Ολυμπιακός – Πού βρίσκονται ΑΕΚ και Παναθηναϊκός

Έκανε το επαγγελματικό της ντεμπούτο το 2008 για τον κροατικό σύλλογο βόλεϊ ZOK Rijeka, αγωνιζόμενη στο Κροατικό πρωτάθλημα. Κατά τη διάρκεια της πρώτης της χρονιάς, δανείστηκε στην Ιταλική ομάδα Famila Chieri, αλλά στη συνέχεια επέστρεψε στην Κροατία για να αγωνιστεί με τη ZOK Rijeka για τις επόμενες τρεις σεζόν μέχρι το 2012. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, κέρδισε το Κροατικό πρωτάθλημα κάθε σεζόν και το Κροατικό Κύπελλο το 2009/2010.

Το 2012, επέστρεψε και πάλι στην Ιταλία για να αγωνιστεί με τον Duck Farm Chieri Torino Volley Club. Αγωνίστηκε μία σεζόν με τον σύλλογο, τερματίζοντας στη 6η θέση της Ιταλικής Serie A1 και στην 5η θέση του Ιταλικού Κυπέλλου.

Το 2013, η Φάμπρις υπέγραψε με την Liu Jo Modena, κερδίζοντας τα χάλκινα μετάλλια στο Ιταλικό Κύπελλο της πρώτης της σεζόν και ασημένιο το 2014/2015. Η ομάδα έδειξε επίσης ισχυρή απόδοση στην Ιταλική Serie A1, τερματίζοντας 6η και 5η αντίστοιχα.

Το 2015, η Φάμπρις υπέγραψε με τον Igor Gorgonzola Novara. Στη σεζόν 2016/2017, η Φάμπρις και η ομάδα της κέρδισαν το ασημένιο μετάλλιο στο Club World Championship και το χάλκινο στο CEV Cup.

Η Φάμπρις μετακόμισε στην πρωταθλήτρια Ιταλάις Imoco Volley Conegliano το 2017 για 2 σεζόν. Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2017/2018, η ομάδα έγινε πρωταθλητής της Ιταλικής Serie A1.

Μετά την επιτυχία της στην Ιταλία, η Φάμπρις μετακόμισε στη Ρωσία και υπέγραψε με τον Dinamo-Ak Bars για δύο σεζόν.

Το 2022, η Φάμπρις υπέγραψε με την τωρινή της ομάδα, την Τούρκικη Eczacibasi Dynavit.

Η Σαμάντα Φάμπρις παραμένει ένα από τα πιο λαμπερά ονόματα στον κόσμο του βόλεϊ.

Πηγή: Koolnews.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ