Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Νέες αποκαλύψεις για το μοιραίο τροχαίο στο Παρίσι

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Νέες αποκαλύψεις για το μοιραίο τροχαίο στο Παρίσι

Ο παρουσιαστής Άντριου Νιλ αποκάλυψε γιατί δεν έμπαινε ποτέ σε αυτοκίνητο μαζί με τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ.

Ύστερα από 26 χρόνια στο επίκετρο συζητήσεων είναι το απρόβλεπτο τέλος της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο Παρίσι. Για το φοβερό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή της Νταϊάνα και του συντρόφου της Ντόντι Αλ Φαγιέντ έχουν γραφτεί πολλά! Νέα αποκάλυψη έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τον γνωστό παρουσιαστή Άντριου Νιλ, ο οποίος υποστηρίζει ότι κάποτε τον προειδοποίησαν να μην μπει σε αυτοκίνητο με τον αείμνηστο Ντόντι Αλ Φαγιέντ.

Ο Νιλ, ο οποίος εργαζόταν για τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ ως σύμβουλος μέσων ενημέρωσης, δήλωσε ότι συνάντησε τον γιο του, γνωστό παραγωγό ταινιών Ντόντι μερικές φορές ενώ δούλευε για τον επιχειρηματία και μάλιστα έκλεψε το γραφείο του στο Λονδίνο όταν προσπαθούσε να ξεκινήσει μια εφημερίδα. Περιέγραψε τον Ντόντι ως «ευγενικό, ακόμη και γοητευτικό».

Ωστόσο, ο Νιλ λέει ότι τον εντυπωσίασε μια σκέψη που είπε κάποτε ένας συνάδελφός του για τον Ντόντι. Γράφοντας στην Daily Mail, ο Νιλ είπε ότι ο φωτογράφος του Τύπου Terry O’Neil του είπε να μην μπει ποτέ σε αυτοκίνητο με τον Ντόντι. Σύμφωνα με τον Νιλ, αφού ανέφερε ότι «ο Ντόντι ήταν «ωραίος τύπος», ο O’Neil απάντησε: «Ναι, είναι, αλλά ποτέ μην μπεις στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου μαζί του. Δεν κάνει τίποτα άλλο από το να φωνάζει στον οδηγό να πάει πιο γρήγορα. Είναι τρομακτικό».

Τι συνέβη λίγο πριν το τραγικό δυστύχημα

Γράφοντας για το δυστύχημα στη Daily Mail, ο Νιλ αναφέρει ότι η απόφαση να φύγει από το Ritz τη μοιραία νύχτα ελήφθη την τελευταία στιγμή, όπως και η απόφαση να ακολουθήσει διαδρομή μέσω του τούνελ. Έγινε αφού ο Ντόντι έπρεπε να πείσει τον πατέρα του να εγκρίνει το σχέδιο με την ασφάλεια του ξενοδοχείου. Ο Neil γράφει: «Σύμφωνα με τη μαρτυρία του ίδιου του Al Fayed σε μένα, κανείς δεν θα μπορούσε να παραμονεύει για να τους δολοφονήσει, αφού κανείς δεν ήξερε εκ των προτέρων τι επρόκειτο να κάνουν ή πώς θα το έκαναν.

Στο τέλος, η πριγκίπισσα του λαού πέθανε με έναν τραγικό αλλά παράξενα πεζό θάνατο – από τα χέρια ενός μεθυσμένου οδηγού που έτρεχε πολύ γρήγορα. «Μπορούμε μόνο να αναρωτηθούμε αν τα τελευταία λόγια που άκουσαν οι επιβάτες του αυτοκινήτου ήταν ο Ντόντι να παροτρύνει τον οδηγό να πάει «πιο γρήγορα, πιο γρήγορα»».

Ο θάνατός της προκάλεσε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα δημόσιας θλίψης στο Ηνωμένο Βασίλειο και παγκοσμίως.

Τα τελευταία λόγια της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Το 2017, τα τελευταία λόγια της Νταϊάνα έγιναν γνωστά στο κοινό. Ο λοχίας Ξαβιέρ Γκουρμελόν ηγήθηκε της ομάδας των πυροσβεστών που έσπευσαν στο δυστύχημα. Ενώ άλλοι άνδρες της ομάδας του «έπεσαν» πάνω στον Αλ Φαγιέντ, ο Γκουρμελόν προσπάθησε με απεγνωσμένες κινήσεις να συμπαρασταθεί στην Νταϊάνα. Ο λοχίας είπε ότι του μιλούσε αγγλικά και, ευτυχώς, ήταν σε θέση να καταλάβει τι του έλεγε.

Η Νταϊάνα ρώτησε κάποια στιγμή μέσα σε αφόρητους πόνους: «Θεέ μου, τι έγινε;». Ο Γκουρμελόν της απάντησε, κρατώντας της το χέρι και προσπαθώντας να την ηρεμήσει. Από το σημείο του δυστυχήματος μέχρι το νοσοκομείο, η Νταϊάνα δεν είπε τίποτα άλλο. Ο Γκουρμελόν είχε κάθε λόγο να πιστεύει ότι η πριγκίπισσα θα επιζούσε. Ο πυροσβέστης είχε καταφέρει να κάνει την Νταϊάνα να αναπνέει ξανά έπειτα από θωρακικές μαλάξεις: «Ήταν ανακούφιση όταν την είδα να ανασαίνει. Ως ο πρώτος που έφθασε στον τόπο του δυστυχήματος είχα το βάρος της υποχρέωσης να κάνω ό,τι μπορούσα για να την σώσω και αυτό νόμιζα ότι είχα κάνει».

Παρά τις ελπίδες και την αισιοδοξία του Γκουρμελόν, η Νταϊάνα υπέκυψε στα σοβαρά εσωτερικά τραύματα που υπέστη στο δυστύχημα και διαπιστώθηκε ο θάνατός της στο νοσοκομείο, λίγες ώρες μετά το τροχαίο. Ως επίσημη αιτία θανάτου αναφέρθηκε η διαρρηγμένη πνευμονική φλέβα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ