Μαίρη Χρονοπούλου: «Δεν φοβαμαι το τέλος, με διαλύει η φθορά» – Ανατριχιάζουν τα λόγια της ηθοποιού για τον θάνατο σε παλαιότερη συνέντευξη (video)

Μαίρη Χρονοπούλου: «Δεν φοβαμαι το τέλος, με διαλύει η φθορά» – Ανατριχιάζουν τα λόγια της ηθοποιού για τον θάνατο σε παλαιότερη συνέντευξη (video)

Μια μοναδική εξομολόγηση καρδιάς

Αυθεντική, αφοπλιστικά ειλικρινής και φοβερά ταλαντούχα. Μία γυναίκα με καλλιτεχνικό και όχι μόνο εκτόπισμα που ο αέρας της σαγήνευε όποιον την πλησίαζε. Η μεγάλη Μαίρη Χρονοπούλου δεν είναι εδώ και το κενό είναι βαθύ και δυσαναπλήρωτο.

Γνώρισε την αποθέωση μέσα από τις ταινίες της και η φωνή της στιγμάτισε και το πεντάγραμμο μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Το αδιανόητο με τον Μιλουτίνοφ και οι σωματοφύλακες

Η μοίρα δεν στάθηκε γενναιόδωρη στη Μαίρη Χρονοπούλου αλλά η ίδια ήταν πάντα με τα χέρια ανοιχτά: να δώσει, να αγκαλιάσει και να βοηθήσει όποιον είχε την ανάγκη της, αρκεί να πίστευε πως το αξίζει.

Τα ατυχήματα που της έτυχαν την καθήλωσαν για χρόνια αλλά εκείνη είχε το κεφάλι πάντα ψηλά, υπόμεινε τις δυσκολίες της και με απύθμενη δύναμη ψυχής κατόρθωσε να βρει τις ισορροπίες της.

Δεν λύγισε ποτέ και πουθενά αλλά φοβήθηκε ένα μονάχα πράγμα. Τη φθαρτότητα της ύλης, το αδυσώπητο πρόσωπο του χρόνου και το παραδέχτηκε σε μία μοναδική εξομολόγηση στον Νίκο Μαστοράκη πριν από χρόνια – με λόγια ιδιαιτέρως επίκαιρα λίγες ώρες αφότου ετοίμασε «βαλίτσες» για να περάσει στην αιωνιότητα.

«Με διαλύει, με πεθαίνει, μισώ την ιδέα της φθοράς. Ο θάνατος δεν με τρομάζει τον περιμένω σαν εμπειρία, σαν μία μετάβαση, Δεν φοβάμαι τίποτα, μα σχεδόν τίποτα στη ζωή μου και αυτό δεν είναι ψέμα. Είμαι έτπιμη να πεθάνω αύριο το πρωί φτάνει να μου δώσουν ένα 24ωρο να αποχαιρετιστώ με ό,τι αγαπάω. Δεν φοβαμαι το τέλος. Εκείνο που με λιώνει είναι η φυσική φθορά, η φθορά της σάρκας, το σακούλιασμα. Ναι, δεν μ΄αρέσει και πες μου σε έναν που αρέσει η φθορά και εγώ να σου δείξω έναν ψεύτερο του κερατά».

Κόρα Καρβούνη για Μαίρη Χρονοπούλου: «Δεν έχω ξαναγνωρίσει τέτοια γυναίκα με τεράστια θέληση και για τη δουλειά αλλά και για τη ζωή» (video)
Την ευκαιρία να βρεθεί πλάι στη Μαίρη Χρονοπούλου στην τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση είχε η Κόρα Καρβούνη και με αυτή την αφορμή μίλησε από καρδιάς για την τεράστια «κυρία» του θεάτρου και του κινηματογράφου που έφυγε από την ζωή στην εκπομπή της Μπέττυς Μαγγίρα στον ΑΝΤ1 το Σάββατο (7/10).

Ειδικότερα, η Κόρα Καρβούνη δήλωσε πως «είχα την τύχη να την γνωρίσω ουσιαστικά λόγω του τεράστιου επαγγελματισμού της. Διότι ναι μεν είχαμε γύρισμα στον ίδιο χώρο, όχι όμως τις ίδιες ημέρες. Παρόλα αυτά ήρθε η ίδια στο δικό μου γύρισμα γιατί ήθελε να δει όλη τη διαδικασία, να γνωρίσει το συνεργείο να εγκλιματιστεί και έτσι παρέμεινε σε νυχτερινό μεταμεσονύκτιο γύρισμα μέχρι το πρωί» εξομολογήθηκε, αρχικά, η γνωστή ηθοποιός.

«Μέσα Μαρτίου, μέσα στο κρύο, τυλιγμένη με μια κουβέρτα για να γίνει μέρος της διαδικασίας. Δεν έχω ξαναγνωρίσει τέτοιον επαγγελματία και τέτοια γυναίκα με τεράστια θέληση και για τη δουλειά αλλά και για τη ζωή».

«Έγραψε ο Σωτήρης Τσαφούλιας αυτόν τον συγκλονιστικό ρόλο τον οποίο και ερμήνευσε συγκλονιστικά η Μαίρη. Ήταν συγκλονιστική η ερμηνεία της και χαίρομαι που το “Έτερος Εγώ” στάθηκε αυτή η μεγάλη ευκαιρία να την ξαναδούμε αυτή την σπουδαία ηθοποιό και εγώ είχα την τύχη να είμαι μέρος όλου αυτού. Γιατί πραγματικά γνώρισα τον θρύλο. Δεν υπάρχουν τέτοιοι ηθοποιοί πλέον».

«Υπήρχε ένα δέος απέναντι της και μια συστολή, όταν την πλησιάζαμε, γιατί δεν θέλαμε να την κουράζουμε. Έτσι υπήρχε μεγάλη διακριτικότητα όταν ήμασταν κοντά της, δεν την πιέζαμε γιατί είχε πια μεγαλώσει. Παρόλα αυτά η υγεία της είχε ανακάμψει και ήταν πολύ καλύτερα τον τελευταίο καιρό, γι’ αυτό είναι πολύ τραγικό αυτό που συνέβη. Ήταν ένα δυστύχημα» ομολόγησε με ειλικρίνεια η Κόρα Καρβούνη για την αείμνηστη Μαίρη Χρονοπούλου.

Πηγή: Athensmagazine.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ