Το αδιανόητο με τον Μιλουτίνοφ και οι σωματοφύλακες

Το αδιανόητο με τον Μιλουτίνοφ και οι σωματοφύλακες

 Μιλουτίνοφ, Πίτερς, Γουόκαπ και Κάαναν άφησαν το παρκέ του ΟΑΚΑ με +77. Και τα υπόλοιπα είναι ιστορία… 

Καμιά φορά φτάνουν τα σημάδια. Ο Νικόλα Μιλουτίνοφ που τσακισμένος από την κούραση αστοχεί στη μοναξιά ενός λέι-απ λίγο πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου. Ο Νικόλα Μιλουτίνοφ που στα μισά της παράτασης περιμένει τον Κώστα Σλούκα για μια αυτοκρατορική τάπα και τρέχει πρώτος στον αιφνιδιασμό για να τελειώσει την επίθεση με ένα κάρφωμα από εκείνα που γίνονται πόστερ στα παιδικά δωμάτια.

Διαβάστε επίσης: Τι έκανε ο Σλούκας στο τέλος του ντέρμπι (vid)

Ο ίδιος –εξουθενωμένος- Σέρβος γίγαντας που χρειάστηκε να μείνει 35.34΄στο παρκέ κάνοντας διπλοβάρδια για να καλύψει το κενό του Μουσταφά Φαλ, το ίδιο ακατανόητο μοτίβο σε ματς σαν το χθεσινό που οι ψυχικές δυνάμεις ζυγίζουν τελικά περισσότερο από τις σωματικές.

Έγραψε +18 ο Ολυμπιακός με τον θηριώδη σέντερ στο παρκέ. Όσο ακριβώς και με τον Αϊζάια Κάαναν που βλέπει πράσινο και γυαλίζει το μάτι του και έμεινε στο παρκέ 31.49.

EUROLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Και αν αυτές οι επιδόσεις είναι από μόνες τους έξοχες; Το +20 του Τόμας Γουόκαπ σε 38.45 και το +21 του Άλεκ Πίτερς σε 36.50 επιβεβαιώνουν ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήγε στο καυτό ΟΑΚΑ για να νικήσει αυτή τη φορά τον Παναθηναϊκό, με έναν διαθέσιμο σέντερ αλλά με τέσσερις «μηχανές».

EUROLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Η αναζήτηση για τον πέμπτο της παρέας έφερε στον αφρό τον Νάιτζελ Γουίλιαμ Γκος που από την τέταρτη περίοδο και πέρα έβαλε 12 πόντους με μεγάλα σουτ, φορώντας τα παπούτσια που άφησε ο Κώστας Σλούκας στα αποδυτήρια του ΣΕΦ. Ο Έλληνας άσος πήρε στο Μαρούσι εκείνα που στην τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας τον έβαλαν στον πειρασμό να χορέψει με ένα buzzer beater δίχως ισορροπία και μυαλό, αγνοώντας μια καλή γωνιά πάσας που ίσως άλλαζε το αποτέλεσμα της βραδιάς.

Πίσω στον Ολυμπιακό όμως. Αυτοί οι πέντε έβαλαν 79 πόντους: Έναν παραπάνω από ολόκληρο τον Παναθηναϊκό που σταμάτησε στους 78.

Έδωσαν 15 ασίστ, όσες ακριβώς ολόκληρος ο Παναθηναϊκός.

Έκλεψαν 11 μπάλες, τρεις παραπάνω από ολόκληρο τον Παναθηναϊκό.

Και το κυριότερο; Μαζί σαν ομάδα από το δεύτερο ημίχρονο και πέρα, όταν έπρεπε να διαχειριστούν μια κατάσταση -10 έκαναν μόλις 2 λάθη!

Η νίκη του Ολυμπιακού στην παράταση δεν ήρθε από τη λογική… κάποιος έπρεπε να νικήσει. Προέκυψε από τη μενταλιτέ μιας ομάδας που χρόνια τώρα σε αυτές τις περιπτώσεις αρνείται να χάσει.  Στο ΟΑΚΑ, στη Μαδρίτη, στη Βαρκελώνη, στην Πόλη κλπ. Για να το μάθει αυτό βεβαίως χρειάστηκε να χάσει έναν ημιτελικό στο Βελιγράδι και έναν τελικό στο Κάουνας. Τίποτα όμως και στο μπάσκετ δεν είναι δωρεάν.

Πριν ξεκινήσει η σεζόν, οι στοιχηματικές εταιρίες έδιναν στον Παναθηναϊκό σαφώς περισσότερες πιθανότητες να τερματίσει τη φετινή διαδρομή της Euroleague πάνω από τον Ολυμπιακό. Ήταν οι έντεκα μεταγραφές, ο Σλούκας, και οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν πως έχει στα χέρια του ένα σύνολο final four που ξέρει να το οδηγήσει ως εκεί; Ίσως.

Δύο ντέρμπι αιωνίων μετά, έστω ειδικών συνθηκών με απουσίες κλπ, η κουβέντα έχει αλλάξει: Δεν είναι οι ήττες του Παναθηναϊκού που επέφεραν τη διαφοροποίηση. Είναι η πρώτη εικόνα του Ολυμπιακού  που αν μη τι άλλο οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο «οργανισμός» διαχειρίστηκε μια χαρά το δύσκολο καλοκαίρι του.

Το αν θα είναι ο Πίτερς ο νέος Βεζένκοφ ή ο Γκος ο επόμενος Σλούκας, προφανώς δεν απασχολεί καθόλου τον Γιώργο Μπαρτζώκα.  Είναι τέτοια τα θεμέλια της ομάδας του που αυτό πρέπει να απασχολεί τον Πίτερς και τον Γκος. Μια εβδομάδα πριν ήταν ο Λαρεντζάκης με 6/7 τρίποντα. Άλλες φορές στο ΟΑΚΑ ο Σακίλ ΜακΚίσικ που ακόμη δεν έχει συνέλθει από τον τραυματισμό του. Και έρχεται και ο Φαλ με τον Μπραζντέικις. Και συνήθως ο Παπανικολάου δεν τελειώνει τα ματς από τον πάγκο αλλά από το παρκέ. Κανονική πολεμική μηχανή.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ