15 παραλίες στη Λευκάδα που μας μυούν στο απόλυτο beachlife! (pics)

15 παραλίες στη Λευκάδα που μας μυούν στο απόλυτο beachlife! (pics)

H Λευκάδα έχει υπέροχες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, αμμώδης παραλίες και πανέμορφη φύση. Το Πόρτο Κατσίκι και οι Εγκρεμνοί είναι σίγουρα οι δημοφιλέστερες παραλίες και οι πιο φωτογραφημένες του νησιού, και όχι άδικα.

Παρακάτω λοιπόν, θα βρείτε τις δεκαπέντε υπέροχες παραλίες της Λευκάδας, για να πάρετε μια γεύση και να ταξιδέψετε με το νου σας, αλλά και κυριολεκτικά και να τις θαυμάσετε από κοντά!

ΕΓΚΡΕΜΝΟΙ

Λευκάδα

Ο ορισμός του Ιονίου! Τιρκουάζ νερά και περίπου 2 χλμ. παχιάς λευκής άμμου μπροστά από απόκρημνα βράχια που κόβουν την ανάσα. Μετά το σεισμό του 2015 είναι προς το παρόν προσβάσιμη μόνο μέσω θαλάσσης!

ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ

Λευκάδα

Μια από τις κορυφαίες παραλίες παγκοσμίως. Μια λευκή λωρίδα αμμουδιάς μπροστά από τον εντυπωσιακό λευκό βράχο κλέβει τις εντυπώσεις, ενώ η όψη της, πριν κατεβείτε τα περίπου 100 σκαλιά προς τη θάλασσα, μοιάζει με φυσική πισίνα.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ

Το μικρό της μέγεθος κλείνει μέσα της μεγάλες… στιγμές καλοκαιρινής απόλαυσης και ανεμελιάς. Ιδανική για οικογένειες και όσους θέλουν να συνδυάσουν τη θάλασσα με το νόστιμο φαγητό στις ψαροταβέρνες που την «περικυκλώνουν».

ΑΓΙΟΦΥΛΛΙ

Λευκάδα

Πεντακάθαρα και συνήθως κρύα νερά και κάτασπρο βότσαλο συνθέτουν αυτή την παραλία σε έναν γραφικό κολπίσκο, στην αριστερή πλευρά της Βασιλικής! Την προτιμούν οι φυσιολάτρες και οι εναλλακτικοί επισκέπτες του νησιού!

ΚΑΒΑΛΙΚΕΥΤΑ

Εξαιρετική άγρια ομορφιά και ένα… ρομαντικό φυσικό κάλλος που κάνουν αυτήν τη μικρή παραλία με τα λευκά βότσαλα και τα γαλάζια νερά ιδανικό προορισμό για ζευγάρια!

ΚΑΛΑΜΙΤΣΙ

Κάτω από το χωριό Καλαμίτσι βρίσκεται ένα πανέμορφο κομμάτι της ακτογραμμής της Λευκάδας. Πρόκειται για μια παραλία με καταγάλανα νερά και λίγα βράχια που αγριεύουν την ομορφιά του τοπίου.

ΚΑΘΙΣΜΑ

Μία από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού με ωραία λευκή άμμο και πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά. Beach bars, εστιατόρια, ξαπλώστρες και φυσικά το ειδυλλιακό τοπίο την καθιστούν εκείνη με τη μεγαλύτερη τουριστική δραστηριότητα.

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΝΙΚΙΑΝΑ

Λευκάδα

Η παραλία της Βασιλικής αλλά και του Αγίου Ιωάννη θεωρούνται η Μέκκα της Ελλάδας για τους απανταχού kite kai wind surfers, ενώ σε αυτήν της Νικιάνας λειτουργεί ένα από τα καλύτερα καταδυτικά κέντρα του νησιού!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ, ΜΕΓΑΝΗΣΙ, ΝΥΔΡΙ

Το κοσμοπολίτικο Νυδρί με τους χιλιάδες επισκέπτες αποτελεί αφετηρία ώστε να γνωρίσουμε τον θρυλικό Σκορπιό και να κολυμπήσουμε στο γραφικό Μεγανήσι.

ΜΥΛΟΣ

Λευκάδα

Είτε επιλέξετε θαλάσσιο ταξί είτε το γραφικό μονοπάτι που ξεκινάει τον Άγιο Νικήτα, σας περιμένει ένα φυσικό παραδεισένιο μέρος με καταγάλανα νερά. Ιδανικό για όσους επιζητούν απομόνωση χωρίς να κοιτούν το ρολόι τους!

ΓΥΡΑ

Ιδιαίτερα δημοφιλής παραλία για ντόπιους και μη. Πρόκειται για την ακρογιαλιά που βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά της λιμνοθάλασσας της Λευκάδας. Ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο μπάνιο εάν μένετε στην πόλη!

Πηγή: Travelstyle.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ