Αγκίστρι: 5+1 παραλίες για να απολαύσετε τις βουτιές σας στο νησάκι του Σαρωνικού (pics)

Αγκίστρι: 5+1 παραλίες για να απολαύσετε τις βουτιές σας στο νησάκι του Σαρωνικού (pics)

Το Αγκίστρι είναι ένα πευκόφυτο τουριστικό νησί της Ελλάδας, ανήκει στο Νομό Πειραιώς και βρίσκεται στην καρδιά του Σαρωνικού. Μόλις 55 λεπτά μακριά από το λιμάνι του Πειραιά, και την ζεστή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πρωτεύουσα, βρίσκεται αυτό το μικρό, ήσυχο νησί έτοιμο να σου προσφέρει άπλετη ηρεμία και χαλάρωση.

Και επειδή το καλοκαίρι έφτασε και όλοι ψάχνουμε μια αφορμή για να φύγουμε από την πόλη, στο travelstyle.gr θα σου παρουσιάσουμε τις 6 καλύτερες παραλίες στο Αγκίστρι για να απολαύσεις τις βουτιές σου φέτος το καλοκαίρι…χωρίς να χρειαστεί να πας πολύ μακρυά!

Μεγαλοχώρι

Μεγαλοχώρι: Το Μεγαλοχώρι (ή Μύλος) διαθέτει πολύ ωραίες παραλίες, με βότσαλο ή άμμο. Η πλησιέστερη στο λιμάνι έχει βότσαλο, ενώ αν προχωρήσετε παρακάτω (προς Σκάλα) θα βρείτε μία πιο οργανωμένη με ξαπλώστρες και δυνατότητα να παραγγείλετε τον καφέ σας.

Σκάλα

Σκάλα: Στη Σκάλα είναι η πιο κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού. Απέχει μόλις 100μ. από το λιμάνι πράγμα το οποίο σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει τα νερά της. Η θάλασσα είναι ρηχή κ θα πρέπει να περπατήσετε αρκετά ώστε να μη «πατώνετε», και αυτός είναι ο λόγος που προσφέρεται για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Χαλικιάδα

Χαλικιάδα: Παλαιότερα ήταν αποκλειστικά παραλία γυμνιστών. Για να πάτε στη παραλία θα πρέπει να κατευθυνθείτε από τη Σκάλα προς τη Σκληρή. Στη συνέχεια θα ακολουθήσετε το μονοπάτι (με τα πόδια) σε μία διαδρομή μέσα στα πεύκα. Περίπου 600μ. παρακάτω θα βρεθείτε στο χείλος του μονοπατιού, όπου αν κοιτάξετε κάτω θα δείτε μια υπέροχη παραλία, σε ένα καταγάλανο κόλπο. Για να κατέβετε στη παραλία, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς η πρόσβαση είναι δύσκολη, ωστόσο όσοι κατέβετε, θα ανταμειφθείτε!

Δραγωνέρα

Δραγωνέρα: Για να πάτε στη Δραγωνέρα, θα ακολουθήσετε τη διαδρομή Μεγαλοχώρι-Λιμενάρια. Στο μέσο περίπου αυτής, θα δείτε μία ταμπέλα «Δραγωνέρα» (δεξιά). Ο δρόμος διασχίζει πυκνό δάσος, ενώ τα πεύκα θα διαπιστώσετε ότι φτάνουν ένα βήμα πριν τη θάλασσα. Τα νερά είναι πεντακάθαρα, ενώ η αρμονία πεύκου-θάλασσας σας προσφέρει ένα χαλαρωτικό περιβάλλον. Η παραλία είναι με βότσαλο και έχει ξαπλώστρες όπως επίσης κ μία καντίνα στην οποία θα βρείτε από καφέ μέχρι σουβλάκια!

Απόνησος

Απόνησος: Για να πάτε στην Απόνησο, θα συνεχίσετε δεξιά μετά τη κεντρική πλατεία στα Λιμενάρια. Και αυτή η παραλία είναι μέσα στα πεύκα, ενώ τα νερά της είναι καταγάλανα. Πρόκειται για μια παραλία, ιδανική για ηρεμία και ρομαντικούς περιπάτους, καθώς η τοποθεσία δίνει μία εξωτική εντύπωση στους επισκέπτες της. Εκεί θα βρείτε και ένα παραδοσιακό νησιώτικο ταβερνάκι όπου μπορείτε να απολαύσετε φρέσκα θαλασσινά και ουζομεζέδες.

Μάριζα

Μάριζα ή Μαρέζα: Πρόκειται για μία βραχώδη παραλία, περίπου 300μ. από τα Λιμενάρια (μετά τη κεντρική πλατεία του χωριού, κάνετε αριστερά), πνιγμένη στα πεύκα. Τα νερά της είναι βαθιά επομένως είναι μιας καλής τάξης ευκαιρία για βουτιές και παιχνίδι.

Πηγή: Travelstyle.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ