Ποιο είναι το νησί που προτιμούν οι Έλληνες και ποιο νησί οι ξένοι τουρίστες;

Ποιο είναι το νησί που προτιμούν οι Έλληνες και ποιο νησί οι ξένοι τουρίστες;

Έρευνα της Trivago, ανέδειξε τoυς δημοφιλέστερους προορισμούς Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών στην Ελλάδα. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με βάση τα στοιχεία αναζητήσεων που αντλήθηκαν από την πλατφόρμα από την 1η Ιουνίου του 2017 έως την 26η Απριλίου του 2018 και για ταξίδια τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2018.

Η Χώρα της Σκιάθου, η Πάργα και τα Χανιά, είναι οι 3 κορυφαίοι προορισμοί για τους Έλληνες ενώ η Χώρα της Μυκόνου, η Αθήνα και τα Φηρά είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί αυτής της σεζόν από τον εισερχόμενο τουρισμό.

Οι διακοπές των Ελλήνων θα διαρκέσουν κατά μέσο όρο 5,5 ημέρες.

Ο μέσος όρος κόστους διανυκτέρευσης φέτος το καλοκαίρι για όλους τους προορισμούς των Ελλήνων αγγίζει τα 137 ευρώ ανά βραδιά (+11% από την περσινή χρονιά).Σε σύγκριση με τον «χάρτη» των προορισμών που προτιμούν οι Έλληνες, ο εισερχόμενος τουρισμός δίνει μεγαλύτερη έμφαση σε προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου.

Την τιμητική της για ακόμα μια φορά έχει το νησί της Σαντορίνης, μιας και πέντε από τους τοπ δέκα προτιμώμενους προορισμούς ξένων τουριστών βρίσκονται στο νησί της Σαντορίνης φέτος το καλοκαίρι.

Οι διακοπές των εισερχόμενων ταξιδιωτών θα διαρκέσουν κατά μέσο όρο 7,6 ημέρες (-3% από την περσινή χρονιά).

Ο μέσος όρος διανυκτέρευσης που θα πληρώσουν φέτος το καλοκαίρι οι Έλληνες για όλους τους καλοκαιρινούς προορισμούς αγγίζει τα 195 ευρώ ανά βραδιά (+15% από την περσινή χρονιά). Την Ελλάδα θα προτιμήσουν κατά τους φετινούς καλοκαιρινούς μήνες οι Ιταλοί και οι Άγγλοι, ακολουθούμενοι από τους Γερμανούς και τους Ρουμάνους.

Όσον αφορά τη μέση τιμή την οποία είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι ξένοι ταξιδιώτες στη χώρα μας, βλέπουμε ότι οι Αυστραλοί είναι αυτοί που θα επιλέξουν την υψηλότερη μέση τιμή διανυκτέρευσης, η οποία αγγίζει τα 254 ευρώ ανά βραδιά (μέσος όρος διαμονής 4,4 ημέρες), ακολουθούμενοι από τους Αμερικάνους με μέση τιμή ανά βραδιά στα 231 ευρώ (μέσος όρος διαμονής 5,5 ημέρες). Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Γάλλοι, οι οποίοι επέλεξαν καταλύματα στη χώρα μας με μέση τιμή τα 214 ευρώ ανά βραδιά (μέσος όρος διαμονής 7,3 ημέρες). Οι Γερμανοί θα απολαύσουν τις ομορφιές της Ελλάδας, με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 203 ευρώ ανά βραδιά (μέσος όρος διαμονής 9,3 ημέρες). Οι Σέρβοι είναι αυτοί που θα μείνουν τις περισσότερες μέρες στη χώρα μας (μέσος όρος διαμονής 9,5 ημέρες), πληρώνοντας κατά μέσο όρο 132 ευρώ ανά βραδιά.

Αναλύοντας τους τύπους ταξιδιωτών, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα (Έλληνες και εισερχόμενος τουρισμός), παρατηρούμε ότι στην πλειοψηφία τους θα είναι ταξιδιώτες αναψυχής (58%), οι οποίοι θα μείνουν κατά μέσο όρο 9,2 ημέρες και θα ξοδέψουν κατα μέσο όρο 132 ευρώ ανά βραδιά.

Πηγή: Travelstyle.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ