20+1 «κρυμμένοι» θησαυροί που αγνοείτε την ύπαρξή τους! Ανάμεσά τους και ένας ελληνικός! (pics)

20+1 «κρυμμένοι» θησαυροί που αγνοείτε την ύπαρξή τους! Ανάμεσά τους και ένας ελληνικός! (pics)

Ο κόσμος μας είναι πανέμορφος και κρύβει αμέτρητους προορισμούς οι οποίοι δεν έχουν γεμίσει ακόμη με τουρίστες. Βρήκαμε 21 από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά και σας τα παρουσιάζουμε.

Από κρυμμένες παραλίες σε σημεία που μπορείτε να κολυμπήσετε ανάμεσα σε δύο ηπείρους, δείτε και πάρτε ιδέες για το επόμενο ταξίδι σας.

Κάποιοι από αυτούς τους προορισμούς δεν είναι και τόσο μακριά όσο νομίζετε. Μια προηγούμενη έκδοση της δημοσίευσης αυτής είχε γραφτεί από τις Willett και Melia Robinson.

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΠΑΙ ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ
Το Χωριό του Ποπάι στη Μάλτα αρχικά δημιουργήθηκε σαν σκηνικό για την ταινία του 1980 «Popeye» πριν γίνει θεματικό πάρκο. Το σκηνικό δημιουργήθηκε με κορμούς δένδρων που μεταφέρθηκαν από την Ολλανδία και περίπου 7.500 κιλά μπογιά. Σήμερα οι επισκέπτες μπορούν κάνουν βαρκάδες, να επισκεφθούν ένα οινοποιείο και να κάνουν τραμπολίνο στο νερό.

ΤΟ SEMUC CHAMPEY ΣΤΗ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ
Το Semuc Champey της Γουατεμάλας είναι ένας παράδεισος για εκείνους που αναζητούν καταπράσινα νερά και πυκνή βλάστηση. Παρόλο που η πρόσβαση είναι σχετικά δύσκολη, εάν το επιχειρήσετε θα ανταμειφθείτε καθώς θα ανακαλύψετε μια γέφυρα από ασβεστόλιθο και μια σειρά από φυσικές λίμνες ιδιανικές για κολύμπι.

TO ΣΤΕΝΟ ΠΕΡΑΣΜΑ SILFRA
Το στενό αυτό υδάτινο πέρασμα βρίσκεται ανάμεσα στο Εθνικό Πάρκο Thingvellir της Ισλανδίας και είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο όπου οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν ανάμεσα σε δύο ηπείρους. Εκεί θα βρείτε πεντακάθαρα νερά και σε κάποια στενότερα σημεία μπορείτε να αγγίξετε ταυτόχρονα τις ηπειρωτικές πλάκες της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης.

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΚΙΟΛΑ ΣΤΗ ΘΑΣΟ
Η Γκιόλα είναι μια φυσική λιμνοθάλασσα που βρίσκεται στη Θάσο. Για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να διασχίσετε ένα μονοπάτι. Τα νερά είναι κρυστάλλινα και πεντακάθαρα.

ΘΕΡΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ROTORUA
Βουτήξτε τα πόδια σας στις θερμές πηγές της Rotorua, μιας πόλης της Νέας Ζηλανδίας η οποία είναι γνωστή για τις πηγές αυτές και τα λασπόλουτρά της. Την ονομάζουν επίσης και ‘Θειούχα Πόλη’ και οι επισκέπτες μπορούν μεταξύ άλλων να κάνουν και θαλάσσια σπορ στις αμέτρητες λίμνες της περιοχής.

ΤΟ SETENIL DE LAS BODEGAS ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ
Το Setenil de las Bodegas δημιουργήθηκε από πολλές σπηλιές που βρίσκονται πάνω από το γκρεμό του Rio Trejo στην Ισπανία. Σήμερα, έχουν χτιστεί γραφικά σπιτάκια και μερικά από αυτά έχουν και οροφή από πέτρωμα. Η περιοχή έχει επίσης μπαρ, εστιατόρια και εκπληκτικό φαγητό.

ΝΗΣΟΙ MARIETA «Η ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ»
Καλά κρυμμένη κάτω από την επιφάνεια, η ‘κρυμμένη παραλία’ των νήσων Μαριέτα είναι μια μυστική παραλία με κρυστάλλινα νερά στην οποία μπορείτε να πάτε είτε κολυμπώντας είτε με βάρκα μέσα από ένα μακρύ τούνελ.

ΧΩΡΙΟ BLAGAJ
Όλοι όσοι επισκέπτονται το Blagaj, ένα χωριό στη Βοσνία Ερζεγοβίνη μένουν έκθαμβοι από την ομορφιά του μοναστηριού των δερβίσηδων Blagaj Tekke. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν το ξύλινο εσωτερικό του ή να απολαύσουν τη θέα του ποταμού Μπούνα.

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ LENÇÓIS MARANHENSES
Κατά τη διάρκεια της εποχής των έντονων βροχοπτώσεων το Εθνικό Πάρκο Lençóis Maranhenses στο Maranhão, της Βραζιλίας αποτελεί ένα αξέχαστο θέαμα. Χάρη στη βροχή δημιουργούνται μικρές πεντακάθαρες λίμνες ανάμεσα στους αμμόλοφους. Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το πάρκο είναι από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο.

ISOLA BELLA
Στα 1600 η Isola Bella μετατράπηκε από ένας άγονος βράχος που ήταν κάποτε στη μέση της λίμνης Maggiore, στην Ιταλία, σε έναν καταπράσινο κήπο και ένα εντυπωσιακό παλάτι. Εκτός από το παλάτι η περιοχή είναι επίσης γνωστή και για τους πανέμορφους μπαρόκ κήπους της.

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΗ ΣΤΟ DONGCHUAN ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ
Η Κόκκινη Γη του Dongchuan βρίσκεται στην πόλη Xintian στην Κίνα και είναι γνωστή για το εντυπωσιακά έντονο κόκκινο χρώμα της το οποίο οφείλεται στον οξειδωμένο σίδηρο και στα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει. Τα πολύχρωμα λουλούδια και φυτά συνθέτουν ένα μαγευτικό σύνολο που θα σας μείνει αξέχαστο.

Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ
Η Πύλη της Κολάσεως βρίσκεται στο Derweze, στο Τουρκμενιστάν και είναι μια τεράστια τρύπα φωτιάς η οποία δημιουργήθηκε όταν κάποιοι γεωλόγοι καταλάθος τρύπησαν ένα σπήλαιο αναζητώντας φυσικό αέριο. Οι επιστήμονες ήλπιζαν ότι η φωτιά θα κάψει όλο το αέριο πράγμα που όμως δεν συνέβη ποτέ και εξακολουθεί να καίει μέχρι σήμερα.

ΟΑΣΗ HUACACHINA
Η Huacachina είναι μια όαση στην έρημο που απέχει πέντε ώρες νοτίως της Λίμα στο Περού. Παλαιότερα το ονειρεμένο αυτό σημείο ήταν δημοφιλές θέρετρο για τις ανώτερες τάξεις αλλά σήμερα είναι στάση για νέους τουρίστες που θέλουν να κάνουν βόλτες με τα ειδικά αυτοκινητάκια της άμμου και sand boarding.

Η ΑΤΟΛΗ RANGIROA
Η Rangiroa είναι μια πελώρια ατόλη στη Γαλλική Πολυνησία η οποία είναι γνωστή για τα στρείδια της που παράγουν μαύρα μαργαριτάρια. Εκεί μπορείτε να κάνετε κατάδυση, να δείτε δελφίνια και πράσινες θαλάσσιες χελώνες καθώς σφυροκέφαλους καρχαρίες.

Η ΜΙΚΡΗ ΠΟΛΗ CASTELLUCIO DI NORCIA
Η μικρή πόλη Castellucio di Norcia βρίσκεται στην Ούμπρια της Ιταλίας. Είναι γνωστή για τα εντυπωσιακά της λουλούδια που ανθίζουν από το Μάιο μέχρι τις αρχές Ιουλίου.

ΤΟ ΧΩΡΙΟ JERICOACOARA
Πρόκειται για ένα μικρό ψαροχώρι 300 χλμ. δυτικά της Fortaleza στη Βραζιλία με αμμώδη δρομάκια και απέραντες παραλίες μέχρι εκεί που φθάνει το μάτι σας. Εκεί θα απολαύσετε kite-surf και windsurfing.

ΟΙ ΣΠΗΛΙΕΣ ΑΠΟ ΜΑΡΜΑΡΟ
Οι Μαρμάρινες Σπηλιές βρίσκονται σε μια χερσόνησο δίπλα στη Λίμνη General Carrera στη Χιλή και αποτελούν ένα σπάνιο θέαμα που δημιουργήθηκε εδώ και χιλιάδες χρόνια.

ΛΙΜΝΗ PANGONG TSO
Η Pangong Tso είναι μια λίμνη που απλώνεται από την Ινδία μέχρι την Κίνα και είναι μία από τις μεγαλύτερες λίμνες της Ασίας. Στα πεντακάθαρα νερά της καθρεφτίζονται τα γύρω βουνά και αποτελούν μια μοναδική εμπερία για τους τουρίστες.

H ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ST MARCEL D’ARDÈCHE
Ανακαλύφθηκε το 1836 από έναν κυνηγό. H Σπηλιά Grotte de St Marcel d’Ardèche περιλαμβάνει γνωστά περάσματα μήκους 60 χλμ. με υπόγεια νερά και εντυπωσιακούς σχηματισμούς βράχων.

ΤΟ SETENIL DE LAS BODEGAS ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ
Το Setenil de las Bodegas δημιουργήθηκε από πολλές σπηλιές που βρίσκονται πάνω από το γκρεμό του Rio Trejo στην Ισπανία. Σήμερα, έχουν χτιστεί γραφικά σπιτάκια και μερικά από αυτά έχουν και οροφή από πέτρωμα. Η περιοχή έχει επίσης μπαρ, εστιατόρια και εκπληκτικό φαγητό.

Πηγή: Travelstyle.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ