Τα 10 must σημεία της Φολεγάνδρου που δεν πρέπει να χάσετε! (pics)

Τα 10 must σημεία της Φολεγάνδρου που δεν πρέπει να χάσετε! (pics)

Εμείς σου παρουσιάζουμε 10 πράγματα που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις όταν την επισκεφτείς.

Η Φολέγανδρος, όπως και όλα τα Κυκλαδίτικα νησιά, έχει σήμα-κατατεθέν την άγρια και ξερή ομορφιά της. Είναι από τα νησιά που σε εντυπωσιάζουν ακόμα κι από τις φωτογραφίες. Με μια από τις πιο όμορφες και καλοδιατηρημένες Χώρες του Αιγαίου, με μεσαιωνικά στοιχεία και μονοπάτια που οδηγούν σε μαγευτικές παραλίες. Η ομορφιά της είναι τόσο ξεχωριστή που δύσκολα συγκρίνεται με αυτή των άλλων νησιών. Πρέπει απλά να πας για να την αντικρίσεις μόνος σου…

Περιήγηση στη Χώρα

Κατά την είσοδο του ταξιδιώτη στη Χώρα – τον κεντρικό οικισμό και πρωτεύουσα του νησιού – την πρώτη εντύπωση κλέβει η εκκλησία της Παναγίας, χτισμένη αρκετά ψηλά στον μεγάλο βράχο του νησιού προκαλώντας δέος. Η διαδρομή προς την εκκλησία φαίνεται μεγάλη αλλά στην πορεία αποδεικνύει το αντίθετο. Η θέα από εκεί ψηλά είναι ασύλληπτη και παρουσιάζει τη Χώρα με ένα πανέμορφο τρόπο!

φολεγανδρος τι να κανεις

2 Η θέα από το Κάστρο

Ο περίπατος στο «Κάστρο» – το αρχαίο κομμάτι της Χώρας, τοποθετημένο σε κάθετο βράχο που θυμίζει Καλντέρα – προσδίδει κάτι μεσαιωνικό, καθώς χτίστηκε με σκοπό την προφύλαξη των ντόπιων από τους πειρατές.

Φολέγανδρος - Θέα στην Πόλη φολεγανδρος τι να κανεις

3 Λαογραφικό Μουσείο

Το λαογραφικό μουσείο βρίσκεται στο χωριό της «Άνω Μεριάς». Πρόκειται για ένα αυτοσχέδιο μουσείο το οποίο είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα παραδοσιακού αγροτικού σπιτιού του 19ου αιώνα.

museum(copywright discover-greece) φολεγανδρος τι να κανεις

4 Επίσκεψη στην Χρυσοσπηλιά

Η «Χρυσοσπηλιά» είναι ένα πολύ δυσπρόσιτο σπήλαιο βορειοανατολικά του νησιού με μόνη πρόσβαση από τη θάλασσα. Τα συναισθήματα είναι αδιευκρίνιστα προκαλώντας μυστήριο και γοητεία στον επισκέπτη, καθώς περιπλανιέται στον πλούσιο διάκοσμο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Είναι κάτι μοναδικό στην Ελλάδα, καθώς έχουν ανακαλυφθεί επιγραφές με εκατοντάδες ονόματα που είναι γραμμένα στα τοιχώματα του σπηλαίου με αργιλικό υλικό, θεωρώντας ότι ήταν χώρος τελετών ενηλικίωσης εφήβων τον 4ο αιώνα π.Χ.

xrysospilia(copywright folegandros-villas) φολεγανδρος τι να κανεις

Χρυσοσπηλιά © folegandros villas

5 Πολιτιστικές βραδιές

Αναλόγως τον μήνα και τις ημέρες επιλογής του ταξιδιού προς την Φολέγανδρο, οι επισκέπτες δεν πρέπει να παραλείψουν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού που πραγματοποιούνται στην Χώρα, στην Άνω Μεριά και στον Καραβοστάση (το λιμάνι του νησιού). Οι βραδιές στην κεντρική πλατεία της Χώρας είναι κάτι που κάθε ταξιδιώτης πρέπει να ζήσει. Παίρνουμε τα ποτά μας, καθόμαστε στην πλατεία και αυτόματα δημιουργείται ένα κλίμα παρέας με όλους!

© infolegandros.com

6 Γύρος του νησιού με καραβάκι

Μια καταπληκτική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους είναι ο γύρος της Φολεγάνδρου με το τοπικό καραβάκι, με το οποίο ξεναγούνται σε όλα τα σημεία(παραλίες, σπήλαια κλπ) περιμετρικά του νησιού. Η «εκδρομή» αυτή ξεκινάει το πρωί και τελειώνει το απόγευμα.

agkali φολεγανδρος τι να κανεις

Παραλία Αγκάλη © infolegandros.com

7 Νυχτερινές διαδρομές

Οι νυχτερινοί επισκέπτες του νησιού δεν πρέπει να παραλείψουν τα άψογα και πρωτότυπα cocktails του bar «Beez», το καταπληκτικό ρακόμελο στην «Αστάρτη» και στο «Μικρό Κελάρι», αλλά και τους dance ρυθμούς στο «BaRaki» και στο «Patitiri».

folegandros-sunset-Filippo φολεγανδρος τι να κανεις

Ηλιοβασίλεμα στη Φολέγανδρο © Filippo

8 Γαστρονομικές απολαύσεις

Παραμένοντας στη Χώρα οφείλουμε να τονίσουμε πως οι θαλασσινοί καλοφαγάδες δεν πρέπει να χάσουν το καλύτερο fish-food του νησιού στο εστιατόριο «Ζέφυρος», και οι λάτρεις των μεζέδων το μικρό αλλά γευστικότατο «Γουπί». Για gourmet μεσογειακές γεύσεις, μένει αξέχαστο το δημοφιλές «Eva’s garden» και το «Blue Cuisine». Στην Άνω Μεριά, το καφεπαντοπωλείο «Ειρήνη»φέρνει αναμνήσεις στους «παλιούς» με την αναλλοίωτη παραδοσιακή διακόσμηση από τα μέσα του αιώνα που μας πέρασε, σερβίροντας μεζέδες και τοπικές λιχουδιές. Επιβάλλεται μια επίσκεψη στην ταβέρνα «Κρητικός», μια από τις παλαιότερες και πιο αξιόλογες ταβέρνες στο νησί.

φολεγανδρος τι να κανεις

9 Βόλτα στην αγορά

Το shopping στη Φολέγανδρο είναι επίσης μοναδικό. Για παράδειγμα, μπορείτε να πάτε για αναμνηστικά δώρα στο «Καλό ταξίδι» του αγαπημένου Έλληνα καλλιτέχνη Ανδρέα Μπονάτσου, ενώ για κοσμήματα, ρούχα και διακοσμητικά στο γλυκό και όμορφο «Στολιδάκι» και στην εναλλακτική «Αλκυόνα».

10 Μπύρες στο λιμάνι

Πριν φύγουμε από το νησί, στο λιμάνι του Καραβοστάση, μπορούμε να απολαύσουμε μεγάλη ποικιλία από εγχώριες και μη μπύρες, στο νεοσύστατο «Dal Capo Del Porto» και καταπληκτικούς ουζομεζέδες στο «Μελτέμι».

port_(karavostassis) small (1) φολεγανδρος τι να κανεις

Πηγή: Travelstyle.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ