Οι 3 καλύτερες παραλίες στη Σαμοθράκη για εναλλακτικές και ήρεμες διακοπές! (pics)

Οι 3 καλύτερες παραλίες στη Σαμοθράκη για εναλλακτικές και ήρεμες διακοπές! (pics)

Φέτος το καλοκαίρι αναζητάτε ήρεμες διακοπές, μακρυά από ξέφρενους ρυθμούς; Τότε η Σαμοθράκη αποτελεί εξαιρετική επιλογή. Βρίσκεται στο βόρειο Αιγαίο, νοτιοδυτικά των εκβολών του ποταμού Έβρου και απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Eίναι ένα σχετικά μικρό νησί που οφείλει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του στον επιβλητικό όγκο του όρους Σάος ή αλλιώς Φεγγάρι με ψηλότερη κορυφή στα 1611 μέτρα, αφού το βουνό αυτό διατρέχει ολόκληρο το νησί.

Μετά τα βουνά της Κρήτης και της Εύβοιας, πρόκειται για την υψηλότερη κορυφή του Αιγαίου, έχοντας ως αποτέλεσμα η ορεινή Σαμοθράκη να έχει πλούσια βλάστηση, τρεχούμενα νερά και πολλούς μεγάλους καταρράκτες. Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια οι περισσότερες παραλίες του νησιού έχουν γαλαζοπράσινα νερά και βρίσκονται σε κατάφυτα τοπία.

Η Σαμοθράκη είναι ευρέως γνωστή χάρη στο διάσημο άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης, που βρέθηκε στο νησί το 1863 και σήμερα κοσμεί το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι της Γαλλίας. Είναι γνωστή και από τα Καβείρια Μυστήρια που λάμβαναν χώρα στο νησί κατά την αρχαιότητα, καθιστώντας την Σαμοθράκη ένα από τα σημαντικότερα λατρευτικά κέντρα του αρχαίου κόσμου.

Το νησί της Σαμοθράκης είναι ένας διαφορετικός προορισμός, μακριά από την ξέφρενη νυχτερινή ζωή και τα κοσμικά στέκια. Στη Σαμοθράκη θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε τις διακοπές σας στην απολυτη αρμονία φύσης, της άγριας ομορφιάς, συνδιάζοντας το απόλυτο γαλάζιο της θάλασσας και το εκπληκτικό πράσινο του βουνού. Παρ’όλα αυτά, η περισσότερη κίνηση στο νησί βρίσκεται στην Καμαριώτισσα, το λιμάνι της Σαμοθράκης, που βρίσκεται στο δυτικότερο άκρο του νησιού.

Το νησί έχει πρόσβαση μόνο δια θαλάσσης, με πλοία των ακτοπλοϊκών γραμμών από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας τα οποία συνδέουν τις δύο αυτές πόλεις με το κεντρικό λιμάνι του νησιού την Καμαριώτισσα.

Οι καλύτερες παραλίες της Σαμοθράκης

Παραλία Παχιά Άμμος

Η παραλία της Παχιάς Άμμου βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του νησιού, περίπου 17 χιλιόμετρα από την Καμαριώτισσα, η οποία είναι εύκολα προσβάσιμη οδικώς. Πρόκειται για την πιο γνωστή παραλία της Σαμοθράκης καθώς είναι η μοναδική παραλία του νησιού που καλύπτεται με άμμο καθώς έχει και κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά.

Παραλία Κήπος

Στο βόρειο άκρο του νησιού και σε απόσταση περίπου 14 χιλιομέτρων απο τα Θερμά και στο τέλος του δρόμου μετά από μια φανταστική παραθαλάσσια διαδρομή,θα βρείτε τη μοναδική παραλία των Κήπων. Είναι μία πολύ όμορφη παραλία με γκρίζα βότσαλα, κρυστάλλινα νερά και φανταστική θέα την Ίμβρο, ενώ περιβάλλεται από ψηλά επιβλητικά βράχια.

Παραλία Βάτος

Ο Βάτος είναι μια μαγευτική παραλία με άσπρα ψηλά βότσαλα, με υπέροχο βυθό και υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά, ενώ περιβάλλεται απο ψηλούς βράχους. Ο μοναδικός τρόπος προσέγγισης αυτής της παραλίας είναι μόνο μέσω θαλάσσης με τα εκδρομικά πλοιάρια που κάνουν το γύρω του νησιού, όπου θα έχετε και την δυνατότητα να θαυμάσετε τον εντυπωσιακό καταρράκτη Κρεμαστό που καταλήγει στη θάλασσα και είναι ο μεγαλύτερος καταρράκτης της Μεσογείου.

Πηγή: Travelstyle.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ