Κίνηση «ματ» από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ: Το επόμενο βήμα μετά την ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον ότι πάσχει από καρκίνο

Κίνηση «ματ» από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ: Το επόμενο βήμα μετά την ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον ότι πάσχει από καρκίνο

Έτσι απαντά στα δημοσιεύματα περί κρίσης στη σχέση τους

«Το να έχω τον Γουίλιαμ στο πλευρό μου είναι επίσης μεγάλη παρηγοριά. Όπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που μου έχουν δείξει τόσοι πολλοί από εσάς. Σημαίνει τόσα πολλά και για τους δυο μας» είπε η Κέιτ Μίντλετον στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, στο οποίο ανακοίνωσε ότι βρέθηκε να νοσεί από καρκίνο.

Διαβάστε επίσης: «Χαμός» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: Ο Κάνααν, ο Γκριγκόνις και τα 10 «καυτά» συμβόλαια της Euroleague που λήγουν το καλοκαίρι

Στο πλευρό της συνέχεια ο Γουίλιαμ

Και ενώ οι θεωρίες συνωμοσίας έδιναν και έπαιρναν και τα Ανάκτορα αδυνατούσαν να ελέγξουν την κατάσταση με τις διαρροές για την κατάσταση της υγείας της, η Κέιτ Μίντλετον απευθύνθηκε στον κόσμο ανακοινώνοντας δημόσια τι πραγματικά της συμβαίνει.

Κίνηση «ματ» από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ: Το επόμενο βήμα μετά την ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον ότι πάσχει από καρκίνο

Τώρα ξέρουμε ότι η ανακάλυψη του καρκίνου της ήταν ο λόγος για την απουσία της τελευταίας στιγμής του πρίγκιπα Γουίλιαμ από το μνημόσυνο του νονού του, του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ το προηγούμενο διάστημα ήταν σχεδόν πιστός στις υποχρεώσεις του, αλλά είναι πιθανό να περιορίσει τα ταξίδια, προκειμένου να βρίσκεται στο πλευρό της συζύγου του και να προστατεύσει την οικογενειακή τους ζωή.

Υπενθυμίζεται ότι και ο βασιλιάς Κάρολος ο οποίος και εκείνος υποβάλλεται επίσης σε θεραπεία για τον καρκίνο, έχει περιορίσει στο ελάχιστο τα καθήκοντα του αποφεύγοντας τις εμφανίσεις σε πολυπληθείς εκδηλώσεις για την προστασία της υγείας του. Και στην τελετή της Μεγάλης Πέμπτης, η βασίλισσα Καμίλα θα αντικαταστήσει τον βασιλιά Κάρολο, όπως σημειώνει το ABC. Τους τελευταίους μήνες ηγείται της βασιλικής οικογένειας, πραγματοποιώντας ολοένα και περισσότερο μόνη της ταξίδια που κάποτε θα ήταν ευθύνη του συζύγου της.

Τι σημαίνει η προληπτική χημειοθεραπεία για τη μάχη της με τον καρκίνο

Η 42χρονη δεν αποκάλυψε από ποια μορφή καρκίνου πάσχει ή σε ποιο στάδιο βρίσκεται. Ωστόσο είπε ότι έχει αρχίσει προληπτική χημειοθεραπεία, η οποία είναι θεραπεία που χορηγείται μετά από χειρουργική επέμβαση με σκοπό να αυξήσει τις πιθανότητες ίασης και να καταπολεμήσει την επανεμφάνιση του καρκίνου.

Τι υποδηλώνει αυτό

Το ότι η πριγκίπισσα υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία «μου υποδηλώνει ότι πρόκειται για έναν ιάσιμο καρκίνο», εξήγησε στη Wall Street Journal η Δρ. Άντζελα Τζάιν επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Αιματολογίας και Ογκολογίας στο Fox Chase Cancer Center της Φιλαδέλφειας. Η Jain και άλλοι γιατροί που μίλησαν με τη Wall Street Journal δεν εμπλέκονται στη φροντίδα της Κέιτ Μίντλετον.

Τέτοια χημειοθεραπεία, την οποία οι ογκολόγοι αποκαλούν «επικουρική» θεραπεία, χορηγείται συνήθως μετά από χειρουργική αφαίρεση όγκου για αρκετούς μήνες ή για ένα χρόνο. Οι ασθενείς λαμβάνουν συχνά τη θεραπεία κάθε δύο ή τρεις εβδομάδες. Δεν εμποδίζει πάντα την επιστροφή του καρκίνου, αλλά μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες εξάλειψης της νόσου.

«Συνήθως χορηγεί ένας γιατρός αυτή τη θεραπεία με την ελπίδα και την πρόθεση ότι αυτός είναι ένας ιάσιμος καρκίνος και η χημειοθεραπεία θα μειώσει τον κίνδυνο επανεμφάνισής του», τόνισε η Δρ. Τζάιν.

Τι γνωρίζουμε για τη διάγνωση

Η πριγκίπισσα είπε ότι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά τον Ιανουάριο για μια μη καρκινική πάθηση. Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής, αλλά τα τεστ μετά την επέμβαση βρήκαν καρκίνο, εξήγησε στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Είπε ακόμη ότι βρίσκεται στα πρώτα στάδια αυτής της θεραπείας. «Είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατός κάθε μέρα εστιάζοντας σε πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ. στο μυαλό, στο σώμα και στα πνεύματά μου».

Κέιτ Μίντλετον: Τι σημαίνει η προληπτική χημειοθεραπεία για τη μάχη της με τον καρκίνο

Οι πιθανές παρενέργειες που θα αντιμετωπίσει

Οι ανεπιθύμητες παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν κόπωση, ναυτία, τριχόπτωση, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά η εμπειρία των ασθενών από επικουρική χημειοθεραπεία έχει βελτιωθεί τα τελευταία 20 χρόνια χάρη σε καλύτερα φάρμακα που περιορίζουν την τάση ναυτίας και εμετού.

«Είμαστε καλύτεροι στη διαχείριση των συμπτωμάτων τώρα από ό,τι ήμασταν», λέει η Τζάιν στη WSJ.

Οι θεραπείες για τον καρκίνο συνολικά έχουν βελτιωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, συμβάλλοντας στη μείωση των ποσοστών θνησιμότητας σε χώρες συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου. Στις ΗΠΑ, το ποσοστό θνησιμότητας από καρκίνο έχει μειωθεί κατά ένα τρίτο από το 1991, παρόλο που τα κρούσματα ορισμένων κοινών καρκίνων αυξάνονται και η ασθένεια παραμένει η κύρια αιτία θανάτου.

Ο εντοπισμός καρκίνου κατά τη διάρκεια επέμβασης

Η προοπτική ενός ασθενούς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο του καρκίνου και το στάδιο του όταν εντοπίζεται.

Η τυχαία εύρεση καρκίνου κατά τη διάρκεια μιας χειρουργικής επέμβασης είναι σπάνια αλλά όχι πρωτόγνωρη, είπαν οι ογκολόγοι. Οι τυχαίοι καρκίνοι ανακαλύπτονται στο 4% περίπου των χειρουργικών επεμβάσεων στην κοιλιά που γίνονται για μη καρκινικές καταστάσεις, δήλωσε ο Δρ. Γιούμαν Φονγκ, χειρουργός στο ογκολογικό κέντρο City of Hope στο Duarte της Καλιφόρνια.

Οι καρκίνοι που θα μπορούσαν να εντοπιστούν κατά τη διάρκεια μιας χειρουργικής επέμβασης στην κοιλιά περιλαμβάνουν γυναικολογικούς καρκίνους, όπως καρκίνους των ωοθηκών ή του γαστρεντερικού συστήματος.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου και ο καρκίνος των ωοθηκών είναι δύο από τους πιο κοινούς τύπους όγκων όπου η χημειοθεραπεία χορηγείται συνήθως μετά από χειρουργική επέμβαση.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα στην κοιλιά που θα μπορούσαν να γίνουν καρκινικά», εξηγεί η Δρ. Κριστίνα Ανουντσιάτα, αντιπρόεδρος στην Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία. «Θα υποθέσει κανείς ότι αν ονομάζεται προληπτική χημειοθεραπεία, δεν είναι ορατός καρκίνος αυτή τη στιγμή, και άρα αυτό είναι μια καλή πρόγνωση».

Οι πιο συχνοί καρκίνοι σε άτομα κάτω των 50 ετών

Οι καρκίνοι του παχέος εντέρου, του μαστού, του στομάχου και της μήτρας αυξάνονται μεταξύ των ατόμων κάτω των 50 ετών.

Τα κρούσματα εξακολουθούν να είναι σχετικά σπάνια, αλλά τα ποσοστά διαγνώσεων στις ΗΠΑ για άτομα κάτω των 50 ετών έχουν αυξηθεί περίπου 13% από το 2000 έως το 2019, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου.

«Αυτή η ενημέρωση από την πριγκίπισσα Κέιτ, νομίζω, μας υπενθυμίζει πραγματικά σε όλους ότι ο καρκίνος μπορεί να χτυπήσει νέους, υγιείς ανθρώπους», λέει ο Δρ. Μάθιου Στρίκλαντ, ογκολόγος στο Mass General Cancer Center στη Βοστώνη, ο οποίος ειδικεύεται στους καρκίνους του γαστρεντερικού.

Αύξηση κρουσμάτων

Οι ερευνητές εξετάζουν μια σειρά από πιθανούς παράγοντες που συμβάλλουν για να εξηγήσουν την άνοδο, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στη σωματική δραστηριότητα, την παχυσαρκία, τη διατροφή ή τις περιβαλλοντικές τοξίνες. Ορισμένοι υποψιάζονται ότι τα αντιβιοτικά ή άλλοι παράγοντες έχουν επηρεάσει τα μικροβιώματα των ασθενών, αυξάνοντας τον κίνδυνο.

Δείτε ξανά το βίντεο που η Μίντλετον αποκαλύπτει ότι έχει διαγνωστεί από καρκίνο:

Πηγή: Athensmagazine

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ