Catherine Deneuve-Marcello Mastroianni: Γιατί ήταν το πιο πολυσυζητημένο ζευγάρι των ‘70s;

Catherine Deneuve-Marcello Mastroianni: Γιατί ήταν το πιο πολυσυζητημένο ζευγάρι των ‘70s;

Και οι δύο ήταν παντρεμένοι όταν συναντήθηκαν: Τους χώριζαν είκοσι χρόνια, καθώς ο Ιταλός γόης ήταν σχεδόν πενήντα. Η έλξη όμως ήταν αμοιβαία και η πίστη στο γάμο έννοια ξεπερασμένη πλέον το 1970.

Πριν λίγες μέρες τα φλας των φωτογράφων και η προσοχή του κοινού στράφηκαν στην Catherine Deneuve και την κόρη της Chiarra Mastroianni στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ των Καννών.

Η καλλονή κόρη της Deneuve είναι καρπός της περιβόητης σχέσης της ηθοποιού με τον αξέχαστο Marcello Mastroianni. O δεσμός των δύο εμβληματικών αστέρων ήταν ένας από τους πιο συζητημένους της δεκαετίας του 70, ένας σπάνιος συνδυασμός ευρωπαϊκής φινέτσας, χαρίσματος, ομορφιάς και διασημότητας.

Διαβάστε επίσης: Ποιος Γιασικεβίτσιους; 0/5 σε F4 – Tον έδεσε φιόγκο ο Αταμάν

Και οι δύο ήταν παντρεμένοι όταν συναντήθηκαν: H Catherine Deneuve με το φωτογράφο David Bailey, ο Marcello Mastroianni με την ηθοποιό Flora Carabella. Τους χώριζαν είκοσι χρόνια, καθώς ο Ιταλός γόης ήταν σχεδόν πενήντα. Η έλξη όμως ήταν αμοιβαία και η πίστη στο γάμο έννοια ξεπερασμένη πλέον το 1970.

Η επικίνδυνη γοητεία του ζευγαριού, η σκοτεινή σεξουαλικότητα που χαρακτήριζε και τους δύο, η ελευθερία του δεσμού τους, που δε νομιμοποιήθηκε ποτέ, τους έκαναν ιδανικό δίδυμο για την εποχή των πρώτων χρόνων της δεκαετίας του ’70, όταν κάθε τι συμβατικό θεωρείτο passe.

Very Chic: Η επικίνδυνη γοητεία του ζευγαριού τους έκανε ιδανικό δίδυμο για την δεκαετία του ’70, όταν κάθε τι συμβατικό θεωρείτο passe. (Getty Images/Ideal Image)

Ο Marcello θεωρείτο ο πιο ερωτικός ηθοποιός του ιταλικού κινηματογράφου, ειδικά μετά την εμφάνιση του στην ”Dolce Vita”. Για το κοινό -και ίσως και για τον ίδιο- ρόλος και ηθοποιός έγιναν ένα. Η Deneuve είχε παντρευτεί τον φωτογράφο David Bailey το 1965, είχε ήδη όμως ένα γιο από τη σχέση της με τον Roger Vadim, τον σκηνοθέτη και πρώην εραστή της Briggite Bardot.

«Δεν έχω δει ποτέ τους γονείς μου μαζί, ποτέ στη ζωή μου» είχε πει κάποτε η Chiarra Mastroianni. »Μόνο στη μεγάλη οθόνη»

Διάσημη τα πρώτα χρόνια της καριέρας της ως μια Ευρωπαία “βασίλισσα του πάγου”, είχε αποκαλύψει ένα ηφαίστειο μέσα της με την εμφάνιση της στην “Ωραία της ημέρας”, του Bunuel, και με τις φήμες για την προσωπική της ζωή. To σμίξιμο με τον Mastroianni ήταν απλά εκρηκτικό. H σχέση των δύο ηθοποιών διήρκεσε από το 1971 έως το 1975. Η κόρη τους, ηθοποιός και τραγουδίστρια Chiara Mastroianni, γεννήθηκε το 1972.

The couple: Deneuve & Mastroianni σε gala στο Παρίσι το καλοκαίρι του 1974.(Getty Images/Ideal Image)

Deneuve και Mastroianni έγιναν ζευγάρι εκτός αλλά και εντός της οθόνης και καθιερώθηκαν ως το χρυσό ζευγάρι του ευρωπαϊκού κινηματογράφου. Γυρίζουν μαζί πέντε ταινίες. Καμία τους δεν έμεινε κλασική, ήταν όμως χαρακτηριστικές της εποχής, πειραματικές, περίεργες. Σε μία από αυτές το “L‘événement le plus important depuis que l‘homme a marché sur la lune“, ο Marcello είναι ο πρώτος άνδρας που μένει έγκυος.

Ένα χρόνο αργότερα το ζευγάρι χωρίζει. Ο Mastroianni, άλλωστε, δε σκόπευε ποτέ να πάρει διαζύγιο από τη σύζυγό του. “Δεν έχω δει ποτέ τους γονείς μου μαζί, ποτέ στη ζωή μου» είχε πει κάποτε η Chiarra Mastroianni. ”Μόνο στη μεγάλη οθόνη τους είχα δει μαζί. Χώρισαν όταν ήμουν δύο ετών, οπότε δεν έχω κοινή ανάμνηση από αυτούς, δεν τους θυμάμαι σαν ζευγάρι, να φιλιούνται, τίποτα…”.

Marcello και Catherine με την κόρη τους Chiarra Mastroianni το 1982. (Getty Images/Ideal Image)

Όταν ο Marcello Mastroianni πέθανε το 1996 μετά από μάχη με τον καρκίνο, δίπλα του, στις τελευταίες στιγμές της ζωής του δεν ήταν μόνο η Chiarra, αλλά και η Catherine.

“Δεν έχω να πω πολλά για το Marcello.” δήλωσε πριν μερικά χρόνια η Catherine Deneuve. ” Θέλω να πω, δεν έχω πολλά που θα ήθελα να πω. Ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα, ένας ντροπαλός ηθοποιός, σεμνός άνθρωπος με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ”.

Όταν ωστόσο ο Marcello Mastroianni πέθανε το 1996, μετά από μάχη με τον καρκίνο, η κρατική τηλεόραση της Ιταλίας μετέδωσε την πληροφορία ότι δίπλα του στις τελευταίες στιγμές της ζωής του δεν ήταν μόνο η Chiarra, αλλά και η Catherine. ΄

Μητέρα και Κόρη: Chiarra Mastroianni & Catherine Deneueve στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ των Καννών πριν λίγες μέρες. (Getty Images/Ideal Image)

Η 80χρονη πλέον ηθοποιός έχει πλέον αναλάβει πλήρως έπειτα από το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2019. Μάλιστα η περιπέτεια αυτή με την υγεία της την οδήγησε στην μεγάλη απόφαση να κόψει το τσιγάρο το οποίο είχε ξεκινήσει στα 16 της χρόνια…

Πηγή: Grace

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ