5 λόγοι για να κάνεις διακοπές στη Μήλο!

5 λόγοι για να κάνεις διακοπές στη Μήλο!

Έπειτα στα Μάρμαρα για το ηλιοβασίλεμα και να περπατήσεις στα σοκάκια και τα ταβερνάκια τους. Βρίσκονται στην Πλάκα και είναι το πιο γραφικό χωριό του νησιού. Το Κάστρο βρίσκεται στην Πλάκα, και μπορεί να κουραστείς από τα αρκετά σκαλιά, όμως όταν φτάσεις στην κορυφή η απίστευτη θέα θα σε αποζημιώσει. Αν έχεις το κατάλληλο όχημα […]

Έπειτα στα Μάρμαρα για το ηλιοβασίλεμα και να περπατήσεις στα σοκάκια και τα ταβερνάκια τους. Βρίσκονται στην Πλάκα και είναι το πιο γραφικό χωριό του νησιού.

Το Κάστρο βρίσκεται στην Πλάκα, και μπορεί να κουραστείς από τα αρκετά σκαλιά, όμως όταν φτάσεις στην κορυφή η απίστευτη θέα θα σε αποζημιώσει.

Αν έχεις το κατάλληλο όχημα (4Χ4 ή γενικά ψηλό αυτοκίνητο) επισκέψου τη Δυτική Μήλο. Η διαδρομή είναι πανέμορφη στο μεγαλύτερο μέρος της και καταλήγει στις παραλίες Αμμουδαράκι, Τριάδες και Αϊ Γιάννη. Είναι όλες τους με ψιλή ανοιχτόχρωμη άμμο και κρυστάλλινα νερά. Στη διαδρομή, επιβάλλεται να κάνεις μια στάση στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας για σούπερ θέα και στην επιστροφή φαγητό στον Εμπουριό – έτσι λέγεται η περιοχή, αλλά και το ταβερνάκι το οποίο είναι προβλήτα πάνω στη θάλασσα.  Στις Τριάδες τέλος, το ηλιοβασίλεμα είναι ονειρικό.

Όταν φυσάει βοριάς, ιδανικές παραλίες στα Νότια είναι Αγία Κυριακή και το Παλιοχώρι. Μεγάλες, με σκούρα άμμο και βότσαλό στην όχθη. Τα νερά τους είναι βαθιά, αλλά σε αέρα δε σηκώνει άμμο όπως σε άλλες νότιες παραλίες.

Να επισκεφτείς βράδυ τα γραφικά Πολλώνια. Ένα λιμανάκι στην βόρεια πλευρά με ταβέρνες που ακουμπούν το νερό, και πανέμορφο τοπίο.

Το γύρο του νησιού με κάποιο από τα καραβάκια που νοικιάζονται στο λιμάνι. Θα δεις πολλές παραλίες που δεν έχουν πρόσβαση οδικώς – πίστεψέ μας είναι πολλές – και κυρίως το υπέροχο Κλέφτικο, την star παραλία του νησιού με τα καταγάλανα νερά και τις σπηλιές. Ο γύρος του νησιού θα σου πάρει μια μέρα (09.00 με 21.00), αλλά έχεις και την επιλογή της μισής διαδρομής με καΐκι από την παραλία του Κήπου στα νότια, με προορισμό το Κλέφτικο.

Αν αντέχεις, αξίζει να κάνεις βόλτα στις παραλίες του νησιού με κανό. Θα βρεις αρκετά οργανωμένα γκρουπ που προγραμματίζουν ημερήσιες διαδρομές για τους φαν του κουπιού.

Ο κόλπος του Παπάφραγκα είναι μια μικρή παραλία σε καρτποσταλικό τοπίο με ψηλά βράχια. Ιδανική βόλτα επίσης στην βόρια πλευρά του νησιού.

Να δοκιμάσεις τις παραδοσιακές γεύσεις της Μήλου όπως τα πιταράκια (ζύμη που διπλώνει στα 2 σε σχήμα «D») με γέμιση από τοπικό λαδοτύρι, κρεμμύδι και δυόσμο, το λιαστό πελτέ, και τα τυριά τους – λαδοτύρι, μυζήθρα, τουλουμοτύρι κ.λπ. Και αν σου αρέσουν να πάρεις και για το σπίτι από τα κατά τόπους τυροκομεία.

Ωραία μπαρ, με όμορφη θέα, καλή μουσική, καθαρά ποτά και κοκτέιλ είναι η Άκρη στο Λιμάνι. Αν θέλεις κάτι πιο mainstream, το Aragosta βρίσκεται επίσης στο λιμάνι έχει εξίσου ωραία θέα.

Μια ακόμα ωραία διαδρομή είναι να επισκεφτείς για γρήγορο μπάνιο τον Φυροπόταμο: μικρή παραλία αλλά κούκλα με σύρματα (σπιτάκια ψαράδων). Μετά θα πας στα Μαντράκια, ένα μικρό παραθαλάσσιο οικισμό, με ωραίο παραθαλάσσιο ταβερνάκι, τη Μέδουσα.

Για φθηνά ντόπια κρεατικά σούπερ επιλογή είναι ο Ζυγός στον Αδάμαντα και για φοβερά σουβλάκια ο Μπελιβάνης στον Τριοβάσαλο.

Στην νότια παραλία Άγιος Σώστης πιάσε τραπεζάκι στην ταβέρνα Μούσες: σερβίρει φρέσκο ψάρι που το βγάζει ο ίδιος, και έχει ωραία θέα και καλές τιμές. Επίσης για «λοκάλια» και μακριά από εμάς κάθε είδους τουριστίλα.

Ωραίες παραλίες για βραδινό μπάνιο είναι η Αχιβαδόλιμνη, η οποία βλέπει όλο το λιμάνι απέναντι, και η Φυριπλάκα στην οποία θα βουτήξεις επίσης βράδι με φόντο τον γεμάτο αστέρια ουρανό.

Εξίσου ωραίο χωριουδάκι για περπάτημα, θέα και φαγητό είναι η Τρυπητή.

Πηγή: Travelstyle.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ