Είναι πολλά τα λεφτά – H ανήλικη influencer με τους χιλιάδες άνδρες followers χάρη στη… μητέρα της

Είναι πολλά τα λεφτά – H ανήλικη influencer με τους χιλιάδες άνδρες followers χάρη στη… μητέρα της

Οι περισσότεροι ακόλουθοι, έστω και άντρες, θα έφερναν χρήματα και έτσι θα μπορούσε να πληρώσει το κολέγιο της κόρης της.

Χιλιάδες μηνύματα ανδρών, emojis φωτιάς ή καρδιάς, ακόμα και φωτογραφίες γεννητικών οργάνων, δεν ήταν ικανά να αποθαρρύνουν μια μητέρα στις ΗΠΑ να διαγράψει τον λογαριασμό Instagram της ανήλικης κόρης της που δεχόταν καθημερινά τέτοιο περιεχόμενο. Έπρεπε να φροντίσει για το… μέλλον της.

Όλα ξεκίνησαν το 2021, μέσα στην πανδημία, σε μια μεσοδυτική πόλη των ΗΠΑ, όταν μια μητέρα και πρώην διευθύντρια μάρκετινγκ, δημιούργησε έναν λογαριασμό για την χορεύτρια κόρη της, η οποία ήταν στην προεφηβεία.

Διαβάστε επίσης: Η απόφαση για Έβανς, ο Ντόρσεϊ, το +1 στα γκαρντ και η… έκπληξη (pics, vids)

Ενώ τον λογαριασμό τον είχε δημιουργήσει, για να μοιράζεται η κόρη της –σε συνθήκες καραντίνας- φωτογραφίες οικογένεια, φίλους και άλλες νεαρές χορεύτριες, τελικά εξελίχθηκε σε μια εξαιρετικά κερδοφόρα επιχείρηση.

Μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα κατάφερε να φιάξει έναν στρατό 100.000 ακολούθων στο Instagram.

Ανεβάζοντας, φωτογραφίες και βίντεο από τον χορό και το μόντελιγκ με το οποίο ασχολούνταν το κορίτσι, η μητέρα είδε να εκτοξεύεται ο αριθμός των ακολούθων. Σύντομα, οι φωτογράφοι προσφέρθηκαν να τραβήξουν επαγγελματικές λήψεις για το κορίτσι. Μεγάλες επωνυμίες ρούχων άρχισαν να στέλνουν δωρεάν ρούχα για το νεαρό μοντέλο.

«Δεν είχαμε ούτε μήνα τη σελίδα και οι επωνυμίες έλεγαν: «Μπορούμε να της στείλουμε ρούχα χορού;» είπε η μαμά. «Έγινε δημοφιλής πολύ γρήγορα».

Η κόρη, εξάλλου, λάτρευε να κάνει δημιουργικές αναρτήσεις, λέγοντας στη μητέρα της ότι ήθελε να γίνει influencer, μια «ονειρική δουλειά» που θα μπορούσε να ακολουθήσει μετά το σχολείο.

«Δεν ήταν σαν να προσπαθούσα να την ωθήσω να γίνει σταρ, αλλά ένα κομμάτι μου πίστευε ότι ήταν αναπόφευκτο, ότι θα μπορούσε να συμβεί κάποια μέρα», είπε η μητέρα της. «Απλώς έχει αυτή την προσωπικότητα».

«Απλώς συνέχισε να μεγαλώνει και τότε οι επωνυμίες δεν ήταν πια μόνο μάρκες χορού», είπε η κόρη, που τώρα πηγαίνει στο γυμνάσιο. «Ήταν πραγματικά πολύ ωραίο».

Υπήρχαν «ανώμαλοι», αλλά έπρεπε να το αποδεχτώ

Αναδεικνύοντας την ιστορία η The Wall Street Journal, αναφέρει ότι τα διλήμματα για την μητέρα, άρχιαν όταν η ίδια άρχισε να παρατηρεί μια ανησυχητική τάση στα δεδομένα που εμφανίζονταν στον πίνακα ελέγχου του λογαριασμού: Οι περισσότεροι από τους ακόλουθους του κοριτσιού ήταν ενήλικοι άνδρες.

Οι άνδρες σχολίαζαν δημοσίως τις φωτογραφίες της κόρης με emojis, λέγοντάς της πόσο υπέροχη ήταν, ενώ άλλοι έστελναν απευθείας εμμονικά μηνύματα και μερικοί ακόμα και φωτογραφίες των γεννητικών οργάνων ή ιστότοπους πορνό.

Μερικές φορές η μητέρα της περνούσε δύο έως τέσσερις ώρες την ημέρα μπλοκάροντας χρήστες ή διαγράφοντας ακατάλληλα σχόλια. Φαίνεται όμως ότι για την ίδια, άξιζε ο κόπος, καθώς ταυτόχρονα έρχονταν περισσότερες χορηγίες και συμφωνίες.

Για να γίνει, όμως η κόρη της μια πετυχημένη influencer, χρειάζονταν πολλοί χρήστες και συνεπώς, θα έπρεπε να κάνει λιγότερες διακρίσεις σχετικά με το ποιοι ήταν. Ως γνωστόν, το Instagram προωθεί περιεχόμενο με βάση την αλληλεπίδραση και οι ανδρικοί λογαριασμοί που είχε μπλοκάρει τείνουν να αλληλεπιδρούν επιθετικά, αναμένοντας φωτογραφίες και βίντεο τις οποίες επιβραβεύουν με like ή σχόλια. Εάν διέγραφε τέτοιους “πελάτες” τότε θα καταδίκαζε τις φιλοδοξίες της κόρης της!

Οι περισσότεροι ακόλουθοι, έστω και άντρες, θα έφερναν χρήματα και έτσι θα μπορούσε να πληρώσει το κολέγιο της κόρης της, όπως υποστήριξε η ίδια στη The Wall Street Journal.

«Η μαμά είπε ναι. Και με αυτό, αποδέχτηκε μια ζοφερή πραγματικότητα» σχολιάζει το αμερικανικό δημοσίευμα «Το να είσαι νεαρή επιρροή στο Instagram σημαίνει να χτίζεις ένα κοινό που περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ανδρών που ενδιαφέρονται για σεξουαλικά τα παιδιά».

«Δεν είναι ότι μου άρεσε ποτέ. Πάντα. Απλώς είναι αυτό που είναι», είπε η μητέρα.

«Αν θέλετε να γίνετε influencer και να συνεργαστείτε με επωνυμίες και να πληρώνεστε, πρέπει να δουλέψετε με τον αλγόριθμο και όλα λειτουργούν με το πόσοι άνθρωποι κάνουν like και αλληλεπιδρούν με την ανάρτησή σας», είπε η μαμά της. «Πρέπει να το αποδεχτείς».

Η μαμά σταμάτησε να μπλοκάρει τόσους πολλούς χρήστες. Μέσα σε ένα χρόνο από τότε που άνοιξε τον λογαριασμό και έτσι έφτασε περισσότερους από 100.000 ακόλουθους. Η δημοτικότητα της κόρης της κέρδισε προσκλήσεις σε εκδηλώσεις μόντελινγκ σε μεγάλες παραθαλάσσιες πόλεις όπου γνώρισε άλλους νεαρούς influencers.

Αρκεί να έχεις περιεχόμενο

Όταν η μητέρα της έμαθε ότι το περιεχόμενο της κόρης της διακινείται μεταξύ παιδεραστών στο  Telegram, σκέφτηκε να αναζητήσει συνεργασίες με επωνυμίες που προσφέρουν σχολικά και ψυχαγωγικά ρούχα αντί για κολλητά ρούχα χορού. Έτσι, δήθεν θα αποθαρρύνονταν οι… επικίνδυνοι.

Όπως πολλά νεαρά κορίτσια, η κόρη ζήλεψε τους fashion influencers που έβγαζαν τα προς το ζην αναρτώντας περιεχόμενο γοητείας. Όταν η μητέρα συμφώνησε να βοηθήσει την κόρη της να δημιουργήσει τους ακόλουθούς της και να γίνει επιρροή, έθεσε κάποιους κανόνες. Η κόρη της δεν θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό ή να αλληλεπιδρά με οποιονδήποτε έστελνε μηνύματα. Και δεν μπορούσαν να δημοσιεύσουν τίποτα που να δείχνει πού ακριβώς ζουν.

Η κόρη της, η οποία λατρεύει τα φώτα της δημοσιότητας, είχε εκατοντάδες φωτογραφίες από εξάσκηση χορού και διαγωνισμούς. Αυτή και η κόρη της απολάμβαναν να τα δημοσιεύουν και να συνδέονται με άλλους νεαρούς χορευτές στο διαδίκτυο.

«Ήταν πολύ ασφαλές», είπε η μητέρα της. «Είτε ήταν είτε όχι, έτσι ένιωθα. Οι νεαροί influencers άρχισαν να ακολουθούν τον λογαριασμό. Μάνα και κόρη άρχισαν να δουλεύουν ώρες όλη την εβδομάδα για να παράγουν μια σταθερή ροή περιεχομένου. Ορισμένες επωνυμίες πλήρωσαν αρκετές εκατοντάδες δολάρια για φωτογραφίες, θέτοντας όρους για το πώς και πότε να δημοσιευτούν.

Το τέλος

Ορισμένοι ακτιβιστές για την ασφάλεια των παιδιών υποστήριξαν ότι οι γονείς που διατηρούσαν τέτοιους λογαριασμούς εκμεταλλεύονταν τα κορίτσια τους δεχόμενοι εν γνώσει τους χρήματα από χρήστες που ενδιαφέρονταν σεξουαλικά για το περιεχόμενο. Έτσι, η μητέρα της ανήλικης δεν ξέφυγε από αυτή την κριτική, ενώ κάποιοι, έστελναν μηνύματα ή αναφορές στη Meta.

Όταν έφτασε η υπόθεση στη Meta, μετά από ρεπορτάζ της The Wall Street Journal, η Meta, χωρίς εξήγηση, είχε αφαιρέσει αρκετές φωτογραφίες της ανήλικης που είχε δημοσιεύσει για τους συνδρομητές της κόρης της ντυμένης με casual ρούχα και αθλητικά. Η μητέρα της τότε, ανησύχησε, μήπως η εταιρεία διαγράψει εντελώς τον λογαριασμό της κόρης της.

Εβδομάδες αργότερα, η Meta απενεργοποίησε τη δυνατότητα συνδρομής του λογαριασμού και στη συνέχεια έκλεισε τον λογαριασμό χωρίς να πει γιατί. Ο ψηφιακός κολοσσός δεν έδωσε κάποια εξήγηση, προκαλώντας την οργή της μητέρας, η οποία δεν ήξερε πως αναντιδράσει.

Ενώ τη στιγμή που έπεσε ο λογαριασμός, το 80% των ακολούθων ήταν άνδρες, η μητέρα σκέφτεται να επιτρέψει στην κόρη της να ανοίξει έναν νέο δικό της λογαριασμό στο Instagram, υποθέτοντας ότι η Meta θα το επέτρεπε. Είναι πολλά τα λεφτά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ