Βασιλιάς Κάρολος: Παρόν και στην τελετή για το «Τάγμα της Περικνημίδας» – Στο πλευρό του Γουίλιαμ και Καμίλα

Βασιλιάς Κάρολος: Παρόν και στην τελετή για το «Τάγμα της Περικνημίδας» – Στο πλευρό του Γουίλιαμ και Καμίλα

Ο βασιλιάς Κάρολος πραγματοποίησε δεύτερη δημόσια εμφάνιση μέσα σε λίγες ημέρες καθώς έδωσε το παρόν στην τελετή του «Τάγματος της Περικνημίδας», έχοντας στο πλευρό του τη βασίλισσα Καμίλα.

Νέα εμφάνιση έκανε ο βασιλιάς Κάρολος, μόλις δύο ημέρες μετά τον εορτασμό των επίσημων γενεθλίων του στο «Trooping the Colour», στέλνοντας ακόμα ένα μήνυμα αισιοδοξίας στη μάχη που δίνει με τον καρκίνο.

Ο βασιλιάς, η βασίλισσα Καμίλα και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ συγκεντρώθηκαν στο κάστρο του Ουίνδσορ για την τελετή του «Τάγματος της Περικνημίδας» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1948 στις 17 Ιουνίου, γιορτάζοντας το παλαιότερο και αρχαιότερο ιπποτικό τάγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η απουσία της Κέιτ Μίντλετον

Ωστόσο, από την τελετή απουσίαζε η Κέιτ Μίντλετον, η οποία είχε πραγματοποιήσει στο «Trooping the Colour» την πρώτη της δημόσια εμφάνιση  μετά την ανακοίνωση ότι διαγνώστηκε με καρκίνο τον περασμένο Μάρτιο.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, παρευρίσκεται τακτικά στην τελετή για να υποστηρίξει τον σύζυγό της, κάνοντας όπως αναφέρει το People το ντεμπούτο της το 2008 ως σύντροφος του πρίγκιπα Γουίλιαμ, όταν εκείνος έλαβε τον τίτλο του ιππότη του «Τάγματος της Περικνημίδας». Η παρουσία της ήταν σημαντική, καθώς έδειχνε ότι την καλωσόριζαν στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας, ακόμη και πριν από τον αρραβώνα του ζευγαριού δύο χρόνια αργότερα.

Πάντως, είχε ήδη ανακοινωθεί ότι η Κέιτ Μίντλετον, η οποία εξακολουθεί να υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία, δεν θα παρευρισκόταν στην τελετή της Δευτέρας.

Φόρεσαν την παραδοσιακή ενδυμασία

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα συμμετείχαν στην πομπή του «Τάγματος της Περικνημίδας» φορώντας την παραδοσιακή ενδυμασία του τελετουργικού: τα μπλε μακριά βελούδινα ράσα του τάγματος και τα καπέλα από λευκά φτερά στρουθοκαμήλου.

Ο βασιλιάς Κάρολο και η βασίλισσα Καμίλα φθάνουν για την τελετή του «Τάγματος της Περικνημίδας» (Πηγή: Kirsty Wigglesworth/REUTERS)

Το κύριο γεγονός της ημέρας είναι η ενθρόνιση των νέων μελών από τον μονάρχη με τα διακριτικά του «Τάγματος της Περικνημίδας» στην Αίθουσα του Θρόνου του Κάστρου του Ουίνδσορ. Ο ηγεμόνας διοργανώνει γεύμα για τα μέλη και τους αξιωματικούς και στη συνέχεια μεταβαίνουν με τα πόδια για τη λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Τα νέα μέλη εισέρχονται στο Τάγμα κατά τη διάρκεια της σύντομης λειτουργίας. Στη συνέχεια, ο βασιλιάς και τα μέλη του τάγματος μεταβαίνουν πίσω στην Άνω Πτέρυγα του Κάστρου του Ουίνδσορ με άμαξες με άλογα.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα αναχώρησαν πρώτοι με την άμαξά τους, ακολουθούμενοι από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, τον πρίγκιπα Εδουάρδο και τη Σοφί, τη δούκισσα του Εδιμβούργου.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ μαζί με την πριγκίπισσα Άννα, φθάνουν για την τελετή του «Τάγματος της Περικνημίδας». (Πηγή: Kirsty Wigglesworth/REUTERS)

Τα νέα μέλη

Μέλος του «Τάγματος της Περικνημίδας», έγινε ο γνωστός και δημοφιλής συνθέτης μιούζικαλ, ο λόρδος Άντριου Λόιντ Βέμπερ, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε γράψει έναν ύμνο για τη στέψη του βασιλιά τον περασμένο Μάιο. Στο Τάγμα εντάχθηκαν επίσης, η δούκισσα του Γκλόστερ, ο πτέραρχος λόρδος Πιτς και ο λόρδος Κάκκαρ, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Διορισμών Δικαστών.

Ο Άντριου Λόιντ Βέμπερ εμφανίζεται στην τελετή του «Τάγματος της Περικνημίδας» (Πηγή: Jonathan Buckmaster/REUTERS)

Μάλιστα η Μπιργκίτα, η δούκισσα του Γκλόστερ, έγραψε ιστορία με την απονομή του τίτλου της «Βασιλικής Κυρίας» του «Ευγενέστερου Τάγματος της Περικνημίδας», καθώς η σύζυγος του πρίγκιπα Ριχάρδου έγινε η πρώτη μη εξ αίματος βασιλική που δεν είναι παντρεμένη με τον μονάρχη ή τον διάδοχο του θρόνου που λαμβάνει τη συγκεκριμένη τιμή.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα αποχωρούν μετά την τελετή του Τάγματος της Περικνημίδας (Πηγή: REUTERS/Isabel Infantes)

Η κίνηση αυτή άνοιξε την πόρτα για την υποδοχή και άλλων βασιλικών συζύγων, όπως η Σοφί, η δούκισσα του Εδιμβούργου, στο μέλλον. Η Σόφι παρακολούθησε τη φετινή εκδήλωση και την πομπή στην οποία συμμετείχε και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Εδουάρδος.

Τα νέα μέλη του τάγματος εμφανίστηκαν μαζί με τα ήδη υπάρχοντα, όπως ο πρίγκιπας της Ουαλίας, ο σερ Τόνι Μπλερ, ο σερ Τζον Μέιτζορ, η βαρόνη Έιμος και ο λόρδος Πάτεν.

Η Μαίρη Πίτερς και ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ παρευρίσκονται στην τελετή απονομής του «Τάγματος της Περικνημίδας». (Πηγή: Chris Jackson/REUTERS)

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που είναι σήμερα μέλη του «Τάγματος της Περικνημίδας»

Στα μέλη της βασιλικής οικογένειας που είναι σήμερα στο «Τάγμα της Περικνημίδας» περιλαμβάνονται η βασίλισσα Καμίλα, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Εδουάρδος και ο πρίγκιπας Άντριου, καθώς και τα ξαδέλφια της βασίλισσας Ελισάβετ, ο δούκας του Κεντ και η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα. Όμως ο πρίγκιπας Άντριου δεν είναι πλέον επίσημα βασιλικός και γι’ αυτό δεν συμμετείχε στην πομπή.

Η βασίλισσα Καμίλα και ο βασιλιάς Κάρολος επιβαίνουν σε άμαξα την ημέρα της τελετής για το «Τάγμα της Περικνημίδας» (Πηγή: Chris Jackson/REUTERS)

Τι είναι το «Τάγμα της Περικνημίδας»

Το «Τάγμα της Περικνημίδας» ιδρύθηκε από τον βασιλιά Εδουάρδο Γ’ το 1348. Ο βασιλιάς εμπνεύστηκε από την ιστορία του βασιλιά Αρθούρου και των ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης και θέλησε να αναγνωρίσει τη δική του ομάδα έντιμων ιπποτών.

Εκτός από τον βασιλιά και τη βασίλισσα και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, έως και 24 άτομα μπορούν να είναι μέλη του τάγματος και επιλέγονται προς τιμήν του δημόσιου έργου τους ή των προσωπικών τους υπηρεσιών προς τον ηγεμόνα.

Η τιμή αναγνωρίζει τη συμβολή στη δημόσια ζωή, με τον λόρδο Κάκκαρ, σε ηλικία 60 ετών, να γίνεται το νεότερο από τα 21 σημερινά μέλη. Μετά την τελετή, οι βασιλείς αποχώρησαν με την παραδοσιακή πομπή με άμαξα από τον λόφο, επιστρέφοντας στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Η Σοφί, Δούκισσα του Εδιμβούργου, ο Πρίγκιπας Εδουάρδος, και ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ, Πρίγκιπας Γουίλιαμ , κατά την ημέρα της τελετής του «Τάγματος της Περικνημίδας» (Πηγή: Chris Jackson/REUTERS)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ