Λίνδος: Μια πόλη με ιστορία και ομορφιές

Λίνδος: Μια πόλη με ιστορία και ομορφιές

Η Ρόδος είναι μια επιλογή για τις διακοπές με μια μεγάλη ιστορία για αυτούς που λατρεύουν τους θρύλους. Το νησί των δωδεκάνησων με τις εξαιρετικές ομορφιές του και την αρχαία πόλη που είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους επισκέπτες.

Η Λίνδος είναι είναι η πόλη με τα γραφικά σοκάκια και τα λευκά σπιτάκια που υπάρχουν σε κάθε νησί του αιγαίου αλλά και το επιβλητικό κάστρο της που αξιοποιήθηκε από τους αρχαίους κατοίκους της περιοχής, μετέπειτα από τους Ρωμαίους, τους Βυζαντινούς, τους Ιωαννίτες Ιππότες και τέλος από τους Τούρκους.. Βρίσκεται λίγο πιο έξω από την πόλη της Ρόδου όμως αξίζει τον κόπο να την επισκεφτείς.

Σημαντικά είναι το «Ορόσημο» της Ακρόπολης που είναι τοποθετημένος ο ναός της Αθηνάς από το 300 π.Χ., τα προπύλαια, η «Ελληνιστική Στοά», η ροδία τριήρης, ανάγλυφη σε βράχο στους πρόποδες, το τείχος που την περιβάλλει αλλά και το κάστρο, που χτίστηκε λίγο πριν το 1317. Επίσης θα δεις μια υπέροχη θέα στο μικρό κλειστό λιμάνι του Απόστολου Παύλου.

Στη Λίνδο δημιουργήθηκε ο πρώτος καταγεγραμμένος κώδικας Ναυτικού Δικαίου, ο «Νόμος Ροδίων Ναυτικός». Τα στενά δρομάκια με τις καμάρες προσκαλούν τον επισκέπτη να τα εξερευνήσει με τους μύθους, τις ιστορίες και τα αρχοντικά της περιοχής.

Πηγή: Travelstyle.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ