5 προορισμοί για διακοπές της τελευταίας στιγμής

5 προορισμοί για διακοπές της τελευταίας στιγμής

Κάποιοι έχουν κανονίσει εκτός από εσένα που δεν ήξερες αν και πότε θα πάρεις άδεια, με ποιους θα πας ή πόσα χρήματα θα έχεις τελικά κι απ’ ό,τι φαίνεται ή που θα μείνεις πίσω να προσέχεις την πόλη για τους άλλους ή που θα πας καμιά βδομάδα στο χωριό να νιώσεις ότι έκανες διακοπές!

Το να μείνεις στην πόλη, δεν το συζητώ καν. Το χρωστάς στον εαυτό σου να ξεδώσεις. Πέρα όμως από την επιλογή του χωριού, προλαβαίνεις ακόμα και τώρα να βρεις ένα σούπερ μέρος να αποδράσεις. Βέβαια όχι ψάχνοντας στους mainstream προορισμούς, όπου θα πάνε οι περισσότεροι και η πληρότητα αγγίζει το 99%. Κοίτα και λίγο παραπέρα, ντε.
Κάθε γωνιά της χώρας μας έχει να σου προσφέρει πανέμορφα τοπία, πεντακάθαρες θάλασσες, νόστιμα φαγητά, τα οποία και  μπορείς να βρεις διαθέσιμα ακόμα και την τελευταία στιγμή, αν τσεκάρεις τους παρακάτω προορισμούς:
1. Κέα

Μόλις μία ώρα από το λιμάνι του Λαυρίου, η Κέα έχει πανέμορφες και πεντακάθαρες παραλίες, όπως είναι το Βουρκάρι και ο Κούνδουρος. Οι συγκεκριμένες είναι οργανωμένες, επομένως μαζί με το μπάνιο σου, μπορείς να απολαύσεις κάποιο δροσιστικό ρόφημα. Τα ηλιοβασιλέματα δε από την Ιουλιάδα, την πανέμορφη χώρα του νησιού, αξίζει να τα απολαύσεις, καθώς θυμίζουν τοπίο βγαλμένο από πίνακα…

Όσον αφορά το φαγητό, η Κέα σου δίνει άπειρες επιλογές, όπως είναι το Στέκι για πεντανόστιμα κρεατικά και ο Αρίστος για φρέσκα θαλασσινά. Τέλος, το όμορφο νησί της Τζιας διατηρεί την ταυτότητα του ακόμη και τη νύχτα. Τα μπαράκια στο Βουρκάρι και στο Γιαλισκάρι, όπως το Breeze, βρίσκονται πάνω στη θάλασσα και προσφέρουν μοναδικά κοκτέιλκαι μουσική για όλες τις προτιμήσεις!

2. Κύθνος

Η Κύθνος είναι ένα από τα πιo αυθεντικά και λιγότερο τουριστικά νησιά των Κυκλάδων, ωστόσο είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις για απόλυτη καλοκαιρινή χάλαρωση και διασκέδαση. H παραλία της Κολώνας είναι η πιο διάσημη και ίσως η ομορφότερη στο νησί λόγω της γεωμορφολογικής ιδιαιτερότητας της, ωστόσο δεν είναι οργανωμένη. Αν θέλεις περισσότερη «φασαρία», ξαπλώστρες και ποτά, τότε η μεγάλη αμμουδιά της Επισκοπής, με το όμορφο beach bar Pundaki θα ικανοποιήσει την επιθυμία σου.

Όταν θα πέσει ο ήλιος, μια περατζάδα στη Χώρα με τα ασπρισμένα σοκάκια της και τις ολάνθιστες βουκαμβίλιες θα σε χαλαρώσουν, όπως και μία επίσκεψη στο χωριό Δρυοπίδα με τα νεοκλασικά σπίτια και τις κεραμοσκεπές. Αν είσαι λάτρης του φαγητού, γεύσου αυτά που προσφέρει το εστιατόριο «Άριας», το οποίο βρίσκεται στην προκυμαία με ομπρέλες τις πρωινές ώρες και κεριά όσο νυχτώνει. Για ποτό, ιδανική είναι η ατμοσφαιρική βεράντα της καφετέριας «Πανωχώρι».

3. Αγκίστρι

Το Αγκίστρι είναι τόσο μικρό που το γυρνάς άνετα με το ποδήλατο σε μία μέρα. Οι παραλίες του είναι εκπληκτικές και βρίσκονται αρκετά κοντά η μία με την άλλη. Την πρώτη σου βουτιά θα την κάνεις στην Σκληρή και η συνέχεια περιλαμβάνει τις παραλίες της Σκάλας, της Απονήσου και της Χαλκιάδας. Κι επειδή διακοπές χωρίς πολύ φαγητό δε γίνεται, όσο μεσημεριάζει επίλεξε τις «Ταλχήνες». Εκεί, επιβάλλεται να δοκιμάσεις φέτα με σαγανάκι και τα κρεατικά της!

Το απογευματάκι με το όμορφο φως του ηλίου, πάρε ένα παγωτό και περπάτησε παραλιακάκαι στη συνέχεια νοίκιασε ένα ποδήλατο και πήγαινε στη Δραγωνέρα. Αν ψάχνεις για όμορφες γεύσεις, τότε δείπνησε στο «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα…» και για πιο έξαλλες καταστάσεις στο «Κάστρο». Εκεί, θα απολαύσεις το κοκτεϊλάκι σου με απίστευτη θέα. Όταν περάσει πια η ώρα, ξεκίνα για το Taboo Club, όπου θα σε βρει το ξημέρωμα!

4.Ερμιόνη

Με απόσταση δυόμιση ωρών ακτοπλοϊκώς ή οδικώς από την Αθήνα, τη λες και ιδανικό προορισμό για τελευταία στιγμή. Τι θα κάνεις εκεί; Για το μπάνιο σου μπορείς να προτιμήσεις τις παραλίες Μπίστι (είναι δύο) που βρίσκονται κοντά στην πόλη, στην πευκόφυτη έκταση όπου καταλήγει η χερσόνησος της Ερμιόνης. Εκτός του οικισμού, υπάρχουν κι άλλες πανέμορφες παραλίες να ανακαλύψεις, όπως η Κουβέρτα, το Σεντόνι και η Δάρδιζα.

Για τα γεύματά σου, επίλεξε το εστιατόριο «Γανώσης». Πιο νόστιμα μαγειρευτά πουθενά δε θα έχεις φάει, ενώ για χαλαρό ποτάκι δεσπόζει το «Casa Dei», όπου θα ερωτευτείς αδιαμφισβήτητα το mojito αγγούρι! Aν πάλι είσαι τρελό party animal, πάρε το καραβάκι για τα γειτονικά νησιά (Σπέτσες, Ύδρα) και επέστρεψε με το πρωινό!

5. Πάργα

Για το τέλος σου κράτησα, έναν προορισμό που μπορεί να απέχει κάμποσες ώρες από την Αθήνα, όμως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα Δαλματικές Ακτές! Η πρώτη παραλία που δε νοείται να μην επισκεφτείς είναι ο Βάλτος, η μεγαλύτερη παραλία της Πάργας, στην οποία μπορείς να κάνεις θαλάσσιο σκι, τζετ σκι, αλεξίπτωτο, μπανάνα και wind surfing. Αν πάλι έχεις ανάγκη από ηρεμία, βούτηξε στα νερά της ερημικής παραλίας του Άγιου Σώστη.

Όσο θα περνάει η ώρα θα πεινάς, και επειδή νηστικό αρκούδι δε χορεύει… πήγαινε στην ταβέρνα «Σάκης» για μεγάλες μερίδες, ή στο «Κάστρο» για φαγητό και ποτό με πανοραμική θέα στο λιμάνι. Όσον αφορά τη νυχτερινή ζωή, το «Sail in» είναι ιδανικό για πολύ χορό και φοβερά cocktails και βρίσκεται στα σκαλάκια κάτω από το Κάστρο. Μια εναλλακτική και εκπληκτική λύση είναι να πάρεις το καραβάκι για ένα tour σε Παξούς – Αντίπαξους.

Λοιπόν μην καθυστερείς δώσε στον εαυτό σου λίγες αξέχαστες στιγμές που σου εγγυόμαι ότι θα έχεις!

Πηγή: Travelstyle.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ