Πέδρο Ινφάντε : Η Google τιμά τον Μεξικανό ηθοποιό και τραγουδιστή

Πέδρο Ινφάντε : Η Google τιμά τον Μεξικανό ηθοποιό και τραγουδιστή

Στον Μεξικανό ηθοποιό και τραγουδιστή Πέδρο Ινφάντε (Pedro Infante) αφιερώνει η Google το σημερινό της (18 Νοεμβρίου) doodle, με αφορμή την 100η επέτειο από τη γέννησή του.

Καταξιωμένος ως ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της χρυσής εποχής του μεξικανικού κινηματογράφου, ο Πέδρο Ινφάντε αποτέλεσε είδωλο για πολλούς Λατινοαμερικάνους.

Ήταν ένας εκ των τριών «Tres Gallos Mexicanos» μαζί με τους επίσης ηθοποιούς και τραγουδιστές Χόρχε Νεγκρέτε και Χαβιέ Σολίς.

Ο Ινφάντε γεννήθηκε στην πόλη Μαζατλάν της πολιτείας Σιναλόα του Μεξικού στις 18 Νοεμβρίου 1917. Η καριέρα του στον χώρο του κινηματογράφου ξεκίνησε το 1939.

Ο Ινφάντε έπαιξε συνολικά σε περισσότερες από 60 ταινίες -στις μισές εκ των οποίων μαζί με τον αδερφό του Άνχελ- ενώ ερμήνευσε περίπου 350 τραγούδια.

Για την ερμηνεία του στην ταινία Tizoc, βραβεύθηκε ως καλύτερος ηθοποιός στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Άφησε την τελευταία του πνοή σε αεροπορικό δυστύχημα στις 15 Απριλίου 1957, στην πόλη Μερίδα, ενώ ταξίδευε προς την Πόλη του Μεξικού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ