Αίγινα: Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα

Αίγινα: Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, η Αίγινα με τις μαγικές παραλίες της, μπορεί να σας προσφέρεις όμορφες και χαλαρές στιγμές. Ιδανικό νησί και για Σαββατοκύριακα.

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, η Αίγινα με τις μαγικές παραλίες της, μπορεί να σας προσφέρεις όμορφες και χαλαρές στιγμές. Ιδανικό νησί και για Σαββατοκύριακα.

Εκτός των δύο οργανωμένων που βρίσκονται στη χώρα του νησιού, αν επιλέξετε να βγείτε λίγο πιο έξω, θα αντικρίσετε παραλίες μαγευτικές και υπέροχα νερά…

Η παραλία του Μαραθώνα

Στο Μαραθώνα που απέχει 4 χλμ. από το λιμάνι της Αίγινας, υπάρχουν δύο οργανωμένες διαδοχικές παραλίες με αρκετή βλάστηση από ευκάλυπτους, καλαμιές και θάμνους. Στην πρώτη αμμώδη παραλία, υπάρχουν πολλά μαγαζιά που προσφέρουν φαγητό, καφέ ή ποτό.

Κατάλληλη για παιχνίδια και ρακέτες, με ομπρέλες, ξαπλώστρες και μια ξύλινη καντίνα στη μέση της παραλίας. Ο Μαραθώνας εξελίχθηκε σε τουριστικό θέρετρο και διαθέτει πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, μικρά οργανωμένα studios και διαμερίσματα.

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΗΤΙΣΣΑΣ

Η Αιγινήτισσα απέχει 8 χλμ. από το λιμάνι της Αίγινας και επίσης απέχει 2 χλμ. από το χωριό της Πέρδικας και παλιά ήταν ιδιοκτησία του Μοναστηριού της Παναγίας της Χρυσολεόντισσας. Είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες της Αίγινας με κύριο χαρακτηριστικό της τη πλούσια βλάστηση από ευκάλυπτους που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα.

Είναι μία οργανωμένη αμμουδερή παραλία με αβαθή πρασινογάλαζα νερά. Διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες, beach bar και ειδικό χώρο για ρακέτες και beach volley.

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ

Το νησάκι Μονή βρίσκεται απέναντι από την Πέρδικα, σε απόσταση μολις 8 λεπτά με τη βάρκα. Από το λιμανάκι της Πέρδικας, από το Πάσχα μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, γίνονται τακτικά δρομολόγια που μας περνούν απέναντι, στο νησάκι Μονή που απέχει 3 μίλια από την Πέρδικα.

Η Μονή είναι ένα όμορφο νησάκι με πλούσια βλάστηση χωρίς κατοίκους, μόνο με ελάφια, μικρόσωμα αλογάκια, αγριοκάτσικα, παγώνια, φασιανούς και σκίουρους που έρχονται κοντά σας για να τα ταϊσετε.

Οι παραλίες του έχουν βαθιά, καθαρά νερά, κατάλληλα για υποβρύχιο ψάρεμα, από την μία πλευρά του νησιού, ενώ στην άλλη πλευρά υπάρχει θαυμάσια οργανωμένη αμμουδερή παραλία με καταγάλανα ανοιχτόχρωμα νερά και πολλά άλλα σημεία για μπάνιο και για ψάρεμα.

ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

Η πόλη της Αίγινας διαθέτει δύο οργανωμένες παραλίες. Η πρώτη είναι δεξιά από το λιμάνι σε απόσταση 200μ και βρίσκεται μπροστά από τον Αρχαιολογικό χώρο της Αίγινας.

Είναι αμμώδης και έχει γαλαζοπράσινα, καθαρά, ρηχά νερά, κατάλληλα για κολύμβηση. Είναι οργανωμένη και διαθέτει ομπρέλες με καθίσματα και ντουζ. Πολύ κοντά στην παραλία υπάρχουν γραφικές ταβέρνες και καφετέριες.

Η δεύτερη παραλία βρίσκεται αριστερά του λιμανιού, σε απόσταση 400μ. Είναι αμμώδης και έχει ρηχά νερά κατάλληλα για κολύμβηση. Και εδώ υπάρχουν γραφικές ταβέρνες και καφετέριες.

Αποτέλεσμα εικόνας για αΙΓΙΝΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για αΙΓΙΝΑ

Πηγή: Travelstyle.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ