Η ερωμένη της Τζάνις Τζόπλιν απαντά στους επικριτές της: «Δεν φταίω εγώ που πέθανε»

Η ερωμένη της Τζάνις Τζόπλιν απαντά στους επικριτές της: «Δεν φταίω εγώ που πέθανε»

Η Τζόπλιν, που ως γνωστόν έκανε χρήση ναρκωτικών για αρκετά χρόνια πριν τον θάνατό της, βρέθηκε νεκρή σε δωμάτιο ξενοδοχείο στο Λος Άντζελες το 1970.

Δεν «χτυπούσε» ηρωίνη μόνο μαζί μου, αλλά μάλλον με κατηγορούν επειδή είμαι γκέι, υποστήριξε η Κασέρτα.Η λεσβία ερωμένη του ειδώλου της ροκ, Τζάνις Τζόπλιν, που πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης το 1970, όταν βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας της, διέψευσε κατηγορηματικά ότι φέρει την παραμικρή ευθύνη για τον θάνατο της θρυλικής τραγουδίστριας.

Όπως δήλωσε η Πέγκι Κασέρτα σε πρόσφατη συνέντευξή της, εδώ και αρκετά χρόνια δέχεται επίθεση από πολλά ΜΜΕ αλλά και μουσικούς που την κατηγορούν ότι ευθύνεται για τον θάνατο της Τζόπλιν, με την οποία τη συνέδεε ερωτικός δεσμός. Αιτία της επίθεσης αποτελεί η παραδοχή που έκανε στα απομνημονεύματά της, ότι ως ζευγάρι συνήθιζαν να κάνουν μαζί χρήση ηρωίνης.

Πολλοί συνάδελφοι της Τζόπλιν από τον χώρο της μουσικής πίστευαν και πιστεύουν ότι η ερωμένη της ήταν εκείνη που την έσπρωξε στο συγκεκριμένο ναρκωτικό, κάτι που η ίδια αρνείται μέχρι σήμερα.

«Η Τζάνις, ο Τζέιμς Γκάρλεϊ και ο Σαμ Άντριου χτυπούσαν ενέσεις ηρωίνης από το ξεκίνημα της μπάντας Big Brother and the Holding Company. Ο Σαμ μάλιστα έπαιρνε μαζί της ηρωίνη τόσο συχνά όσο κι εγώ. Ο πραγματικός λόγος που κατηγορούν εμένα είναι μάλλον επειδή είμαι γκέι», είπε η Κασέρτα.

Η Τζάνις Τζόπλιν, που ως γνωστόν έκανε χρήση ναρκωτικών για αρκετά χρόνια πριν τον τραγικό και τόσο πρόωρο θάνατό της, βρέθηκε νεκρή από υπερβολική δόση στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της στο Λος Άντζελες, στις 4 Οκτωβρίου του 1970.

Όπως αναφέρει η Κασέρτα στο βιβλίο της, με τίτλο «Ένα ωμό πορτραίτο της Τζάνις Τζόπλιν από την ερωμένη της», η τραγουδίστρια ήταν «καθαρή» τις μέρες πριν από τη μοιραία δόση, αλλά υπέκυψε σε μια στιγμή αδυναμίας όταν έτυχε να συναντήσει ένα γνωστό βαποράκι της στο λόμπι του ξενοδοχείου.

Ο άνθρωπος αυτός βρισκόταν εκεί για να παραδώσει στην ίδια την Κασέρτα ναρκωτικά.

«Απλώς είχε βγει για να πάρει τσιγάρα και έτυχε να πέσει πάνω του. Μετά άρχισε να το σκέφτεται και σύντομα μου χτυπούσε την πόρτα για να φτιαχτούμε».

Παρά το γεγονός ότι μπορεί να της είχε δώσει η ίδια την δόση ηρωίνης που προκάλεσέ τον θάνατό της λίγες μέρες αργότερα, η Κασέρτα εξακολουθεί να πιστεύει ότι η θρυλική τραγουδίστρια δεν πέθανε από overdose αλλά από πτώση.

«Γλίστρισε κι έπεσε ενώ ήταν μόνη στη δωμάτιο, είμαι σίγουρη για αυτό»,  η Κασέρτα.

Πηγή pronew.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ