
Ποιός είναι ο χορευτής Μιχάλης Μιχαηλίδης που μεταμορφώθηκε σε άγαλμα
Η Βιέννη και η εμβληματική Wiener Stadthalle έγιναν το βράδυ της Τρίτης 12 Μαΐου το επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με τον Α’ Ημιτελικό της 70ής Eurovision να προσφέρει στιγμές απόλυτου υπερθεάματος. Ανάμεσα στις συμμετοχές που κατάφεραν να «γκρεμίσουν» το στάδιο και να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, η Ελλάδα με τον Akyla και το «Ferto» ξεχώρισε ως το απόλυτο φαβορί. Ωστόσο, πέρα από τη συγκλονιστική ερμηνεία του 27χρονου καλλιτέχνη από τις Σέρρες, το πρόσωπο που μονοπώλησε τις συζητήσεις στα social media δεν ήταν άλλο από τον χορευτή Μιχάλη Μιχαηλίδη. Μεταμορφωμένος σε ένα «ζωντανό» αρχαίο ελληνικό άγαλμα, ο Μιχαηλίδης παρέδωσε μαθήματα σκηνικής παρουσίας, αποδεικνύοντας γιατί θεωρείται ένας από τους κορυφαίους performers της γενιάς του.
Η ελληνική συμμετοχή, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του «μάγου» της Eurovision, Φωκά Ευαγγελινού, παρουσίασε ένα πολυεπίπεδο ψηφιακό παραμύθι που συνδύαζε την αισθητική των video games με τη θεατρικότητα. Σε αυτό το «ταξίδι» του Akyla μέσα από τέσσερις διαφορετικούς κόσμους, η στιγμή που ο Μιχάλης Μιχαηλίδης εμφανίζεται στη σκηνή ως κλασικό άγαλμα ήταν αναμφισβήτητα η πιο ατμοσφαιρική και καλλιτεχνικά άρτια στιγμή της βραδιάς, προκαλώντας παρατεταμένο χειροκρότημα από τους χιλιάδες παρευρισκόμενους.
Η καθηλωτική μεταμόρφωση του Μιχάλη Μιχαηλίδη σε «μάρμαρο»
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μιχάλης Μιχαηλίδης αναλαμβάνει έναν τόσο απαιτητικό ρόλο, καθώς η εμπειρία του από προηγούμενες εμφανίσεις σε μεγάλα stages τον έχει καταστήσει «ειδικό» σε acts που απαιτούν απόλυτη πειθαρχία και σωματικό έλεγχο. Στη σκηνή της Βιέννης, ο Μιχαηλίδης εμφανίστηκε στο δεύτερο «δωμάτιο» του σκηνικού prop, καλυμμένος εξ ολοκλήρου με ειδικό λευκό μακιγιάζ που του έδινε την υφή και την όψη ενός γνήσιου μαρμάρινου γλυπτού. Η ακινησία του στα πρώτα δευτερόλεπτα ήταν τόσο πειστική, που πολλοί τηλεθεατές πίστεψαν ότι πρόκειται για αληθινό άγαλμα, μέχρι τη στιγμή που η μουσική του «Ferto» τον ανάγκασε να «ζωντανέψει».
Πηγή: athensmagazine.gr



















