Η πόλη που οι τουρίστες θα πληρώνουν 10 ευρώ για να την δουν

Η πόλη που οι τουρίστες θα πληρώνουν 10 ευρώ για να την δουν

Το ενδεχόμενο μέτρο θα δώσει 20 εκατ.. ευρώ περισσότερο κέρδος.

Ως τουρίστας πληρώνεις αρκετά. Αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχείο και ότι τραβήξει η όρεξή σου από εκεί και πέρα. Αυτό βέβαια συμβαίνει παντού. Από το επόμενο καλοκαίρι, μια πόλη που αποτελεί πόλο έλξης τουριστών παγκοσμίως, ενδέχεται να υποχρεώσει τους τουρίστες να πληρώνουν 10 ευρώ μόνο και μόνο για να έχουν πρόσβαση σε αυτήν.

Αυτή η πόλη είναι η Βενετία. Το τέλος εισόδου που έχουν δικαίωμα να βάλουν οι αρχές της πόλης θα αντικαταστήσει τον τουριστικό φόρο, που πληρώνεται από τους επισκέπτες που περνούν μια ή και περισσότερες νύχτες σε κάποιο ξενοδοχείο της πόλης.

Το τέλος εισόδου θα το πληρώνουν όλοι, ανεξαρτήτως από το πόσο θα μείνουν στην Βενετία. Αν και οι αρχές σκέφτονται να υπάρχει μια διαφοροποίηση στην τιμή του, ανάλογα με το ποια εποχή που θα επισκεφτείς την πόλη της Ιταλίας. Οι τιμές θα ξεκινούν από το 2,5 ευρώ και θα καταλήγουν στα 10.

Η ιταλική εφημερίδα La Republica αναφέρει πως το νέο αυτό σύστημα… διοδίων, θα αποφέρει 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, 20 περισσότερα απ’ όσα αφήνει ο υπάρχων τουριστικός φόρος στην Βενετία.

Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί σε κάποια ακόμα μέτρα, τα οποία ανακοινώθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με αυτά, οι επισκέπτες απαγορεύεται να κάθονται στο έδαφος και να πίνουν ποτά δημόσια, με τα πρόστιμα να κυμαίνονται από 50 έως; και 500 ευρώ.

Πηγή e-radio.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ