Η ομορφότερη αθλήτρια της χώρας που αποκαλούν «Ελληνίδα Αμπρόσιο» (pics)

Η ομορφότερη αθλήτρια της χώρας που αποκαλούν «Ελληνίδα Αμπρόσιο» (pics)

Από πατέρα Έλληνα και μητέρα από την Αιθιοπία.

Ο μπαμπάς της είναι από την ορεινή Ναυπακτία και η μητέρα της από την Αιθιοπία. Η Αθηνά Κοίνη είναι η «Ελληνίδα Αμπρόσιο» και κατά τη γνώμη μας η ομορφότερη ελληνίδα αθλήτρια.

Ζει στου Ζωγράφου και ο αθλητισμός ήταν πάντα η πρώτη και μόνη της επιλογή. “Η θεία μου, στο σπίτι της οποίας στην Αντίς Αμπέμπα πάω για προετοιμασία με είδε πρώτη φορά να τρέχω όταν ήμουν 11 ετών. Εκείνη ήταν που με ενθάρρυνε να ασχοληθώ με το στίβο. Της άρεσε το στυλ μου.

Για την ακρίβεια εκείνη είπε στην μητέρα μου, που την ρώτησε αν έχει νόημα να ασχοληθώ σοβαρά με το άθλημα, ότι έχω αυτό που χρειάζεται”, είχε δηλώσει στο oneman. Η θεία της είναι η Μεσερέτ Ντεφάρ, δυο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης στα 5χλμ.

Η «Θεά Αθηνά» αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας Νέων στα 3000 μέτρα στιπλ το 2013, πετυχαίνοντας ένα πανελλήνιο ρεκόρ που δεν έχει καταρριφθεί μέχρι σήμερα. Έκτοτε, δύο σοβαροί τραυματισμοί την υποχρέωσαν να δείξει και τη θέληση, το πείσμα και την επιμονή της. Με σκληρή δουλειά επανέρχεται τώρα με δύναμη στους στίβους για να ξαναβρεθεί σε υψηλό επίπεδο και θέλει να πιάσω το όριο για την επόμενη Ολυμπιάδα

Για την ελληνοαιθιοπική καταγωγή της είχε δηλώσει: «Οι γονείς μου γνωρίστηκαν στον Καναδά, όπου η μητέρα μου δούλευε σε ένα εστιατόριο. Με έκανε πολύ μικρή, στα 17 της. Είχε φύγει από το σπίτι της στα 13, όπως και τα επτά από τα οκτώ συνολικά αδέλφια της, που διασκορπίστηκαν ανά τον κόσμο – από την Ιερουσαλήμ έως τις ΗΠΑ. Από το δικό της σόι πήρα τον σωματότυπό μου. Μέχρι τα 15 μου, πάντως, ήμουν πολύ κοντή, μετά πήρα ύψος».

Καλή επιτυχία στουςε στόχους σου Αθηνά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγη e-radio.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ