Νάπολη : Γιορτάζει για τη διαφύλαξη της διάσημης σπεσιαλιτέ της

Νάπολη : Γιορτάζει για τη διαφύλαξη της διάσημης σπεσιαλιτέ της

Στη Νάπολη, ιδιοκτήτες εστιατορίων πρόσφεραν κομμάτια πίτσας στους περαστικούς νωρίς σήμερα το πρωί για να γιορτάσουν την εγγραφή της διάσημης τοπικής σπεσιαλιτέ στην άυλη παγκόσμια κληρονομιά της Unesco. «Για εμάς, είναι σαν να κερδίσαμε το παγκόσμιο κύπελλο», δηλώνει χαρακτηριστικά ο 57χρονος σεφ πίτσας Τζεράνο Γκατιμόλο, με την ποδιά και τα χέρια γεμάτα αλεύρι. «Είμαι πραγματικά […]

Στη Νάπολη, ιδιοκτήτες εστιατορίων πρόσφεραν κομμάτια πίτσας στους περαστικούς νωρίς σήμερα το πρωί για να γιορτάσουν την εγγραφή της διάσημης τοπικής σπεσιαλιτέ στην άυλη παγκόσμια κληρονομιά της Unesco.

«Για εμάς, είναι σαν να κερδίσαμε το παγκόσμιο κύπελλο», δηλώνει χαρακτηριστικά ο 57χρονος σεφ πίτσας Τζεράνο Γκατιμόλο, με την ποδιά και τα χέρια γεμάτα αλεύρι.

«Είμαι πραγματικά ευτυχής. Αντί της Καμόρα (της μαφίας της Νάπολης), μάς αναγνώρισαν κάτι θετικό επιτέλους μια φορά! Κάτι πεντανόστιμο!», είπε η Ρίτα Ρόλεν, μια συνταξιούχος που αψήφησε το κρύο και βγήκε στο δρόμο για να γιορτάσει.

«Δεν υπάρχει καλύτερο από το να γιορτάζεις με πίτσα για πρόγευμα», δήλωσε ο 47χρονος Μάρκο Τοέλντο.

Στην πόλη ωστόσο, η γιορτή είχε αρχίσει από χθες βράδυ έξω από την πιτσαρία Sorbillo. «Έπειτα από αναμονή 250 ετών, η πίτσα ανήκει στην κληρονομιά της Unesco! Μπράβο Νάπολη!», φώναξε ενθουσιασμένος ο σεφ Έντζο Κοτσία, ενώ ο κόσμος χειροκροτούσε θερμά.

Μάλιστα, παρά την ήττα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νάπολης στο Champions League δεν ανακόπηκε ο ενθουσιασμός αυτών που λατρεύουν την πίτσα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ