Παραίτηση της Κατερίνας Γκαγκάκη από τον Δήμο Αθηναίων

Παραίτηση της Κατερίνας Γκαγκάκη από τον Δήμο Αθηναίων

Η παρουσιάστρια και μέλος του πάνελ στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΙ, υπέβαλλε την παραίτησή της μετά τον θόρυβο που ξέσπασε για τη στάση που κράτησαν στην υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης της φοιτήτριας στο ΑΠΘ.

Την παραίτησή της από την θέση της υπευθύνου του τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης υπέβαλλε η Κατερίνα Γκαγκάκη, μετά τις αντιδράσεις για τον σχολιασμό του πάνελ του Γιώργου Λιάγκα – στο οποίο μετείχε – έναντι φοιτήτριας που έγινε θύμα σεξουαλικής επίθεσης.

Η κ. Γκαγκάκη έθεσε την παραίτησή της στη διάθεση του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Μπακογιάννη.

Αναλυτικότερα, ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ», Παύλος Γερουλάνος, είχε ζητήσει χθες την αποπομπή της Κατερίνας Γκαγκάκη μετά από τα σχόλια που έγιναν στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και τη διακωμώδηση ασέλγειας σε φοιτήτρια του ΑΠΘ, στην οποία μετείχε η πρόεδρος του ΔΣ της Τεχνόπολης.

«Είχαμε την ελπίδα πως είτε η κα Γκαγκάκη, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης, είτε ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Μπακογιάννης, θα αντιλαμβάνονταν την ουσία αλλά και τον συμβολισμό που εμπεριέχει η επίσημη ενασχόληση με τον πολιτισμό της Αθήνας καθώς και τη σημασία του παραδείγματος στο χώρο του πολιτισμού και της πολιτικής, αναλαμβάνοντας με παρρησία και χωρίς τυμπανοκρουσίες τις ευθύνες τους.

Τα πράγματα είναι απλά: Η κα Γκαγκάκη δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση της, ως ένδειξη κατανόησης ότι συμπεριφορές όπως η δική της στην επίμαχη τηλεοπτική εκπομπή δεν έχουν θέση ούτε στον χώρο ευθύνης της, ούτε στην ελληνική κοινωνία», δήλωνε ο Παύλος Γερουλάνος.

Σημειώνεται πως μετά το γεγονός διακωμώδησης, η κ. Γκαγκάκη είχε ζητήσει προσωπικά συγγνώμη μέσα από ανάρτησή της στο facebook, αλλά και με δηλώσεις της στην εκπομπή του ΣΚΑΙ την επόμενη μέρα μετά το συμβάν.

Το επίμαχο βίντεο που προκάλεσε τις δικαιολογημένες αντιδράσεις:

Η απολογία των συντελεστών της εκπομπής που έκαναν λόγο για μια ανάλυση «επιπέδου παρέας» για ένα θέμα που «είχε μέσα του κάτι το αστείο»:

Πηγή: news247.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ