Αυτά τα σημάδια δείχνουν ότι έχεις ελλιπή διατροφή…

Αυτά τα σημάδια δείχνουν ότι έχεις ελλιπή διατροφή…

Ποια συμπτώματα δείχνουν ότι η διατροφή σου δεν είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά;

Συνεχώς ακούμε ότι για το πόσο σημαντική είναι η υγιεινή διατροφή για τη υγεία μας και για να αποκτήσουμε το βέλτιστο βιοτικό επίπεδο. Ποια συμπτώματα δείχνουν ότι η διατροφή σου δεν είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά;

Νιώθεις συνέχεια κουρασμένος

Αν σου λείπει συνέχεια ενέργεια, τότε μάλλον σου λείπουν συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά, όπως ο σίδηρος. Μειωμένη ποσότητα σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία, μια κατάσταση κατά την οποία δεν υπάρχουν αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια για να «στείλουν» οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά σε όλο το σώμα.

Έχεις αδύναμα και ξηρά μαλλιά

Θρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος, το φυλλικό οξύ και η βιταμίνη C είναι απαραίτητα για την υγεία των μαλλιών. Αν δεν καταναλώνεις αρκετά από αυτά μέσω της διατροφής σου θα παρατηρήσεις αλλαγές σε δέρμα και μαλλιά.

Και αδύναμα νύχια

Όπως ακριβώς και με τα μαλλιά, έτσι και στα νύχια «φαίνεται» η έλλειψη θρεπτικών συστατικών από τη διατροφή. Αν μάλιστα καμπυλώνουν σαν κουτάλι, τότε μπορεί να φταίει συγκεκριμένα η έλλειψη σιδήρου.

Το στόμα σου πάσχει

To στόμα είναι από τα πρώτα σημεία που «δείχνουν» κακή διατροφή. Η έλλειψη βιταμίνης C μπορεί να προκαλέσει αιμορραγίες, ερεθισμένα ούλα και ουλίτιδα.

Αλλαγές στις εντερικές συνήθειες

Η δυσκοιλιότητα προκαλείται από την έλλειψη φυτικών ινών που βρίσκονται σε φρούτα, δημητριακά και λαχανικά. Αν πας τουαλέτα λιγότερο από τρεις φορές την εβδομάδα, τότε μάλλον χρειάζεσαι ενίσχυση στα παραπάνω θρεπτικά συστατικά.

Μελανιάζεις εύκολα

Αν εμφανίζονται μελανιές στο σώμα σου χωρίς συγκεκριμένη αιτία (πέσιμο ή χτύπημα), τότε μπορεί να φταίει η διατροφή σου. Ιδιαίτερα αν δεν καταναλώνεις αρκετή πρωτεΐνη, βιταμίνη C ή βιταμίνη K, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ανάπλαση του δέρματος και των πληγών. Η βιταμίνη C συγκεκριμένα βοηθά στην αναδόμηση ιστών ενώ η βιταμίνη Κ καταπολεμά τις θρομβώσεις.

To ανοσοποιητικό σου δεν είναι στα καλύτερά του

Χωρίς τη σωστή διατροφή, το ανοσοποιητικό σύστημα δεν λειτουργεί σωστά για να καταπολεμήσει τις ασθένειες. Τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την άμυνα του οργανισμού είναι η πρωτεΐνη και ο ψευδάργυρος, μαζί με τις βιταμίνες Α, C και Ε.

Πεινάς συνέχεια

Να πεινάς κάποιες φορές είναι φυσιολογικό. Αν πεινάς όλη μέρα, κάθε μέρα τότε μάλλον η διατροφή σου στερείται κάποιου απαραίτητου συστατικού, είτε πρωτεΐνης, είτε υδατάνθρακα, είτε ινών είτε λίπους.

Έχεις λιγούρες για ζάχαρη

Αν έχεις αποκλείσει άλλες αιτίες όπως βαρεμάρα, κούραση και χαμηλό ζάχαρο, τότε η λαχτάρα για κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ζάχαρη μπορεί να αποτελεί σημάδι ότι δεν λαμβάνεις αρκετά θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνη, καλά λιπαρά και ίνες.

Πηγή: In2life.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ