Αυτά είναι τα σημάδια που σου δείχνουν ότι δεν είσαι για σχέση…

Αυτά είναι τα σημάδια που σου δείχνουν ότι δεν είσαι για σχέση…

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν -τουλάχιστον προς το παρόν- δε θέλεις σε καμία περίπτωση να κάνεις σχέση;

Παλιότερα, το δίπτυχο γάμος και παιδιά ήταν must. Οφείλεις να διαιωνίσεις το είδος σου, αυτός δεν είναι ο σκοπός του ανθρώπου άλλωστε; Στη σύγχρονη ζωή οι ισορροπίες έχουν αλλάξει. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να βοηθήσεις το περιβάλλον είναι να μην κάνεις παιδιά, για παράδειγμα. Κι αν εσένα αυτή η ιδέα σου φαίνεται τέλεια, τότε υπάρχει και μία πιθανότητα, τουλάχιστον προς το παρόν, να μη θέλεις να μπεις ούτε σε σχέση.

Τα ραντεβού είναι βασανιστικά

Φλερτάρεις με την κρίση πανικού όσο πλησιάζει η ώρα να βγεις ραντεβού. Σκέφτεσαι ότι πρέπει να γνωριστείτε, πρέπει να κάνεις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, πρέπει να είσαι εκθαμβωτικός/ή, πρέπει να προσέχεις πώς θα συμπεριφερθείς, με κατάληξη να σαμποτάρεις τον εαυτό σου. Ίσως και να νιώθεις ότι βγαίνεις ραντεβού για να πεις απλά ότι προσπάθησες ή, χειρότερα, για να πεις ότι απλά βγήκες.

Νιώθεις ότι οι γονείς σου σε πιέζουν

Υπάρχουν οι χαλαροί γονείς, εκείνοι που δεν πιέζουν καταστάσεις και υπάρχουν και εκείνοι που θέλουν το παιδί τους να τα κάνει όλα με πρόγραμμα. Αν ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία και διανύεις την τρίτη δεκαετία της ζωής σου, τότε είναι πολύ πιθανό οι γονείς σου να σε ρωτάνε, ενίοτε καθημερινά, πότε θα παντρευτείς, πότε θα δουν εγγόνια και άλλα τέτοια κλασικά εικονογραφημένα. Εκείνοι που θέλουν πράγματι να ακολουθήσουν το μονοπάτι της οικογένειας δεν πιέζονται τόσο. Εσύ όμως νιώθεις ότι σε πνίγουν. Η τελική απόφαση ωστόσο είναι δική σου.

Πραγματικά, δε σε ελκύει κανείς

Αν σου ζητούσαν τώρα να περιγράψεις τι ακριβώς θέλεις από τον σύντροφό σου, τι θα έλεγες; Αν αυτή η ερώτηση σου φαίνεται σούπερ βαρετή και δεν σου πέρασε καν από το μυαλό έστω ένα χαρακτηριστικό, είναι πολύ πιθανό ότι δεν έχεις καθόλου διάθεση για σχέση.

Περνάς και μόνη/ος σου καλά

Τα καταφέρνεις μια χαρά, που λέει και το Δεσποινάκι. Ακολουθείς ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο σε καλύπτει και σου αρέσει η ζωή σου ακριβώς όπως είναι. Ίσα-ίσα η ιδέα ενός συντρόφου τη δεδομένη στιγμή μοιάζει τρομακτικό σενάριο· δε θα άλλαζες τη ρουτίνα σου για μία σχέση.

Δεν αγχώνεσαι για το μέλλον

Είσαι από εκείνους τους ανθρώπους που διασκεδάζουν με τα μημς που δείχνουν έναν single ηλικιωμένο με ένα γατί στην ποδιά του. Ίσως και να τα ποστάρεις με λεζάντα «Εγώ». Σε ρωτάνε πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε είκοσι χρόνια και το συννεφάκι πάνω από το κεφάλι σου δείχνει εσένα ευτυχισμένο/η στο εργασιακό σου περιβάλλον. Δεν είναι κακό να σε απωθεί η ιδέα της οικογένειας. Ή να σου φαίνεται αδιάφορη.

«Σ’ τα ‘λεγα»

Όποτε ένας φίλος σου ζητάει παρηγοριά λόγω μίας σχέσης που τον πλήγωσε, νιώθεις την ανάγκη να πεις «Εμ, εγώ σου έλεγα ότι έτσι είναι οι σχέσεις». Είναι πολύ σημαντικό για εσένα να είσαι ο κύριος υπεύθυνος των συναισθημάτων σου και θεωρείς ότι με τις σχέσεις το ρισκάρεις πολύ.

Δεν έχεις καθόλου ελεύθερο χρόνο

Έχεις χόμπι, είσαι συχνά κάπου καλεσμένος/η, απολαμβάνεις τη single ζωή αλλά και τη δουλειά σου. Δε θα ήθελες να αποχωριστείς τίποτα χάριν μιας σχέσης.

Σε εξιτάρει η καριέρα σου

Η δουλειά σου δε σε καλύπτει απλώς, τα όνειρά σου περιστρέφονται γύρω της. Και ξέρεις πολύ καλά ότι αν εστιάσεις στην καριέρα σου, είναι πολύ δύσκολο να έχεις μία υγιή σχέση. Εκτός των άλλων, γνωρίζεις ότι αν προσπαθήσεις να κάνεις οικογένεια και παιδιά, το όνειρό σου θα αρχίσει να απομακρύνεται με ταχείς ρυθμούς.

Η κοινωνική σου ζωή είναι στα καλύτερά της

Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να μπουν σε σχέση επειδή νιώθουν μόνοι. Ίσως όλοι τους οι φίλοι να έχουν δεσμό ή να έχουν χαθεί όσο τα χρόνια περνούν. Εσύ, από την άλλη, έχεις ανθρώπους που είναι πραγματικά κοντά σου, ξέρεις ότι μπορείς να βασιστείς πάνω τους (είτε είναι σε σχέση, είτε όχι) και νιώθεις ότι αυτό σε γεμίζει. Είσαι πραγματικά ευτυχισμένος/η και είναι απολύτως λογικό να μη θέλεις αυτό να αλλάξει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ