Το μεγάλο δίλημμα: Να στείλεις μήνυμα ή να μη στείλεις;

Το μεγάλο δίλημμα: Να στείλεις μήνυμα ή να μη στείλεις;

Αυτό το ερώτημα ταλανίζει χρόνια τώρα τους ερωτευμένους ανθρώπους τις υφηλίου αδίκως, αφού η απάντηση είναι τόσο απλή.

Ορισμένες φορές σκέφτεσαι ότι οι κανόνες είναι για να σπάνε και ότι δεν θα κάτσεις να αναλύσεις εκτενώς το αν πρέπει να στείλεις σε κάποιον μήνυμα. Είναι όμως αυτό που θέλεις πραγματικά να κάνεις; Θεωρείς ότι είσαι παρορμητικός άνθρωπος; Εμείς θα σου δώσουμε αυτά τα σενάρια, αλλά εσύ θα πάρεις την τελική απόφαση.

Αν δεν απάντησε στο τελευταίο σου μήνυμα

Το πιο πιθανό είναι ότι για τον οποιοδήποτε λόγο –είτε δεν ενδιαφέρεται, είτε επειδή είναι απασχολημένος/η εκείνη τη στιγμή- δεν είναι σε θέση να μιλήσει. Αν «τραβάς από τα μαλλιά» μία κατάσταση, θα σου έχει ήδη μάθει η ζωή ότι πετυχαίνεις τα αντίθετα αποτελέσματα.

Αν επικοινώνησε εκείνος/η την τελευταία φορά

Έστω λοιπόν ότι την τελευταία φορά που μιλήσατε, σε προσέγγισε εκείνος/η. Τώρα, είναι ξεκάθαρα η σειρά σου να δείξεις ενδιαφέρον· καταλαβαίνουμε ότι ίσως και να σου φαίνεται λίγο φαιδρό να βάζεις τέτοιους κανόνες, αλλά βοηθάει. Πίστεψέ μας, αν επικοινώνησε εκείνος την τελευταία φορά, πρώτον θα θέλει να δείξεις κι εσύ το ενδιαφέρον σου, και δεύτερον, δεν θα επικοινωνούσε αν δεν ήθελε εξαρχής.

Αν είναι πιο περίπλοκο

Έστω ότι έστειλες τμηματικά τα μηνύματα (το οποίο είναι εκνευριστικό, στείλε καλύτερα ένα σεντόνι) και για οποιονδήποτε λόγο δεν ολοκλήρωσες αυτό που ήθελες να πεις. Μην περιμένεις να σου στείλει «συνέχισε», ολοκλήρωσε αυτό που έχεις να πεις και δες αν θα σου απαντήσει.

Αν δεν έχει απαντήσει ακόμα, αλλά εσύ θέλεις να κλείσεις κάπως τη συζήτηση;

Δε χρειάζεται να κλείσεις τη συζήτηση αφού την έχει κλείσει εκείνος/η με την αδιαφορία του/ης. Αν η συζήτηση αυτή ήταν προφορική, θα είχε αποχωρήσει χωρίς να πει τουλάχιστον ένα «Bye». Και εσύ δηλαδή πώς θα αντιδρούσες; Θα έτρεχες ξωπίσω του/ης να πεις «Εεεε, καληνύχτα δεν σου είπαααα».

«Να διπλοτσεκάρω;»

Αυτό ίσως και να έπιανε τις εποχές που υπήρχαν μόνο τα SMS. Tότε ήταν δικαιολογημένο να στείλεις δεύτερη φορά μήνυμα γιατί πράγματι μπορεί να μην είχε πάει και δε θα το μάθαινες ποτέ. Τώρα με τα «Στάλθηκε», «Παραδόθηκε», «Διαβάστηκε» ξέρεις ακριβώς, επομένως δεν έχεις δικαιολογία να στείλεις το ίδιο μήνυμα.

«Κι αν έχω μεθύσει;»

Αν αυτή τη στιγμή που μιλάμε είσαι νηφάλιος/α και φοβάσαι ότι θα στείλεις μήνυμα την επόμενη φορά που θα μεθύσεις, τότε πρέπει να βάλεις τα δυνατά σου από τώρα και να αποτρέψεις τον εαυτό σου.

Αν οι φίλοι σου λένε να στείλεις, αλλά αν δεν ήταν εκεί να σε πείσουν, εσύ δε θα έστελνες

Τότε απλώς μην το κάνεις. Αν δεν έχουν δει οι φίλοι σου όλα τα μηνύματα που έχετε στείλει, δεν ξέρουν χαρτί και καλαμάρι το τι συνέβη στο ραντεβού σας, τότε δεν έχουν εικόνα της κατάστασης. Εσύ και το ένστικτό σου γνωρίζετε καλύτερα τι να κάνετε.

Αν βγήκατε πρόσφατα ραντεβού και πέρασες τέλεια

Ειδικά αν σου ζήτησε εκείνος/η να βγείτε, τότε επιβάλλεται να ενημερώσεις αν πέρασες ή όχι καλά. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να μην απαντήσει και σε αυτήν την περίπτωση ξέρεις τι να κάνεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ