Έσταξε… μέλι ο διεθνής Τύπος για τους δύο Έλληνες: «Ο Καρέτσας μοιάζει με διαμάντι» – «Τζόλης ο μοναδικός που έλαμψε για την  Άρσεναλ»

Έσταξε… μέλι ο διεθνής Τύπος για τους δύο Έλληνες: «Ο Καρέτσας μοιάζει με διαμάντι» – «Τζόλης ο μοναδικός που έλαμψε για την Άρσεναλ»

Τι έγραψαν ξένα Μέσα για τους Καρέτσα και Τζολη μετά το «χορταστικό» φιλικό στην Αγγλία στο οποίο η Ντόρτμουντ νίκησε με 3-2 την Άρσεναλ.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεσε to10.gr στην Google

Διθυραμβικά είναι τα σχόλια του ξένου Τύπου για τους Κωνσταντίνο Καρέτσα και Χρήστο Τζόλη μετά τη φιλική «ματσάρα» στο «Emirates» στο οποίο η Ντόρτμουντ του πρώτου νίκησε με 3-2 την Άρσεναλ του δεύτερου.

Οι δύο Έλληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές ήταν από τους κορυφαίους της αναμέτρησης, με τον Καρέτσα να πετυχαίνει ένα εξαιρετικό γκολ για το 0-2 των Γερμανών και τον Τζόλη να έχει κερδισμένο πέναλτι, αλλά και ασίστ για τους «κανονιέρηδες».

Αναλυτικά οι αναφορές του ξένου Τύπου για τον Καρέτσα:

Το γερμανικό «Kicker» έβαλε τίτλο: «Η Ντόρτμουντ νίκησε τους Κανονιέρηδες», ενώ μέσα στο ρεπορτάζ του για το ματς αναφέρει: «Φυσικά, όλα τα βλέμματα στο Ντόρτμουντ ήταν στραμμένα και στο νέο απόκτημα, τον Καρέτσα, ο οποίος ξεκίνησε βασικός και σημείωσε την πρώτη του σπουδαία στιγμή με τη φανέλα της BVB μετά από περίπου μισή ώρα αγώνα. Ο νεαρός Έλληνας βρήκε αρκετό ελεύθερο χώρο στα 16 μέτρα και απέδειξε την ποιότητα του αριστερού του ποδιού: η μπάλα κατέληξε στη μακρινή γωνία, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα των Gunners, Κέπα».

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ αντιμετώπισε την πιο δύσκολη δοκιμασία της προετοιμασίας την Κυριακή στο Λονδίνο: έναν αγώνα εναντίον της Άρσεναλ στο Emirates Stadium. Τη διαφορά έκαναν δύο 18χρονοι και ένας 19χρονος.

Dailymail: «Τι γκολ είναι αυτό που έβαλε ο Καρέτσας; Μετέφερε με άνεση την μπάλα προς την περιοχή της Άρσεναλ, την έφερε στο αριστερό του πόδι και έκανε μία απολαυστική προσπάθεια στο αριστερό παραθυράκι του Κέπα, στον οποίο δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης. Οι φίλοι της Αρσεναλ δεν μπορεί να είναι χαρούμενοι».

Sky Sports: «ΤΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ! Αυτό το παιδί μοιάζει με διαμάντι. Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας κατέβηκε από τη δεξιά πλευρά και εκτέλεσε στο παράθυρο της εστίας της Αρσεναλ. Ο Ελληνας έφηβος ανακοίνωσε τον εαυτό του στην Ντόρτμουντ, την εβδομάδα που υπέγραψε για τη γερμανική ομάδα. Ακόμη περισσότερα αμυντικά προβλήματα για την Αρσεναλ, 12 ημέρες πριν την έναρξη της Premier League».

BBC: «Τι σουτ! Ο Γκάμπριελ έδωσε υπερβολικό χώρο στον Καρέτσα, που κινήθηκε από τη μεσαία γραμμή προς την περιοχή της Άρσεναλ, συνέκλινε και εκτέλεσε στην πάνω γωνία της εστίας. Καμία ελπίδα για τον Κέπα».

Και για τον Τζόλη:

Σαμ Μπλιτς (Sky Sports): «Ο Τζόλης παίρνει όλα τα εύσημα». Παράλληλα τόνισε πως ο Έλληνας διεθνής έχει κερδίσει ήδη την εκτίμηση των οπαδών της Άρσεναλ τόσο στο ανοιχτό παιχνίδι όσο και στα στημένα.

Γκάρι Κότεριλ (Sky Sports): «Ωραία δουλειά από το νέο απόκτημα, τον Χρήστο Τζόλη, για να βρει τον Νουανέρι. Σήκωσε το κεφάλι και σκάναρε την περιοχή για να δει ποιος ήταν διαθέσιμος. Ένα CT scan!», με το CT να παραπέμπει στα αρχικά του ονόματός του. Το ευφάνταστο λογοπαίγνιο του σχολιαστή έκανε ειδική μνεία στην ικανότητα του Τζόλη να… διαβάζει το παιχνίδι.

Τέλος να αναφέρουμε πως ο ο Μπλιτς συνέχισε την αποθέωση για τον Τζόλη καθώς στον τίτλο του match report στην αγγλική ιστοσελίδα, έγραψε πως «…ήταν ο μοναδικός που έλαμψε σε ένα παιχνίδι, όπου η Άρσεναλ εμφάνισε πολλά αμυντικά προβλήματα».

Προσθήκη ως προτεινόμενη πηγή στη Google
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ