Ο Άντριου, ο… άτακτος δούκας και η κρίση στο Μπάκιγχαμ

Ο Άντριου, ο… άτακτος δούκας και η κρίση στο Μπάκιγχαμ

Νέες «πιπεράτες» φωτογραφίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας με επίκεντρο τον «άτακτο» δούκα του Γιορκ, την ώρα που τα βρετανικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν πως η βασίλισσα Ελισάβετ, αποπέμπει τον ίδιο της τον γιο, πρίγκιπα Άντριου.

Νέες «πιπεράτες» φωτογραφίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας με επίκεντρο τον «άτακτο» δούκα του Γιορκ, την ώρα που τα βρετανικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν πως η βασίλισσα Ελισάβετ, αποπέμπει τον ίδιο της τον γιο, πρίγκιπα Άντριου.

Μια κρίση άνευ προηγουμένου βιώνουν τα βασιλικά ανάκτορα σύμφωνα με σχόλια του βρετανικού Τύπου την ώρα που ο δευτερότοκος γιος της Ελισάβετ εμφανίζεται δίπλα σε ημίγυμνες υπάρξεις.

Φωτογραφίες που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail από το 2001 στην Ταϊλάνδη δείχνουν τον βρετανό πρίγκιπα να κάνει ηλιοθεραπεία στο πλευρό τόπλες κυριών σε πολυτελές γιοτ.

Σε άλλη φωτογραφία ο πρίγκιπας κρατάει το χέρι του μοντέλου Νορμαντί Γουάιτ.

Δύο χρόνια νωρίτερα, το 1999, ο φακός τον απαθανατίζει με την πορνοστάρ Κου Σταρκ με την ηθοποιό να μιλάει στο αυτί του πρίγκιπα Άντριου σε κοσμικό πάρτι.

Πριν από δύο μέρες, ο πρίγκιπας Άντριου δήλωσε ότι του ζητήθηκε να παραιτηθεί από τα δημόσια καθήκοντά του, έπειτα από την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο με τον παιδόφιλο χρηματιστή Τζέφρι Έπτστάιν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, ο δούκας του Γιορκ ετοιμάζεται να δώσει επίσημη κατάθεση στις αμερικανικές αρχές για το σκάνδαλο. Η εφημερίδα, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές από το παλάτι, αναφέρει πως ο πρίγκιπας θα κληθεί να επισκεφθεί τις ΗΠΑ και να δώσει ένορκη κατάθεση στις αρμόδιες αμερικανικές αρχές για την φιλία του με τον Επστάιν. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κλήτευση του πρίγκιπα θα είναι άμεση.

Ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ αρνείται τις κατηγορίες ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με ένα 17χρονο κορίτσι, που ανήκε στο χαρέμι του Αμερικανού φίλου του Έπσταϊν, ο οποίος αυτοκτόνησε σε αμερικανική φυλακή, ενώ περίμενε να δικαστεί με κατηγορίες περί σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Το σκάνδαλο έλαβε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις μετά την καταστροφική τηλεοπτική συνέντευξή του στο BBC και τις μακροσκελείς εξηγήσεις που επιχείρησε να δώσει. Μετά τη συνέντευξη στο BBC, η Daily Mail έδωσε στη δημοσιότητα αποκλειστικό βίντεο του Δούκα της Υόρκης να διασκεδάζει με νέες γυναίκες.

΄Ενας φίλος του Άντριου είπε στην εφημερίδα The Sun: ««Η Βασίλισσα κάλεσε τον Δούκα στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ για να του ανακοινώσει την απόφασή της. Ήταν μια πολύ θλιβερή στιγμή και για τους δύο. Η υπόληψή του έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα. Δύσκολα θα κληθεί να εκπληρώσει ξανά δημόσια καθήκοντα ως μέλος της βασιλικής οικογένειας. Έχει ντροπιαστεί». Η ίδια πηγή είπε στην βρετανική εφημερίδα ότι ο Δούκας δεν θα λαμβάνει πλέον το λεγόμενο «Sovereign Grant», την ετήσια επιχορήγηση που λαμβάνουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας για την κάλυψη των δημόσιων υποχρεώσεών τους (όπως π.χ. ταξίδια), αφού πλέον δεν θα υπάρχουν αυτές οι υποχρεώσεις στο πρόγραμμα του γαλαζοαίματου. Θα εξακολουθήσει πάντως να λαμβάνει το εισόδημά του από τα ιδιωτικά κεφάλαια της Βασίλισσας, αναφέρει το δημοσίευμα της Sun.

Η συμπεριφορά του πρίγκιπα Άντριου απασχόλησε και τον πολιτικό διάλογο ενόψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου με τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν να υποστηρίζει ότι εγείρονται ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, αν και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον απάντησε ότι η μοναρχία είναι «πέραν κάθε μομφής».

Πηγή: politis.com.cy

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ